Witam :-) Daktylowe brownie z truskawkami Składniki: -2 jajka -50g oleju kokosowego -75g mąki razowej -50g kakao -170g daktyli -80g mleka -łyżeczka proszku do pieczenia -truskawki (lub inne owoce) do dekoracji Można też dodać orzechy do środka ale wiadomo podbijemy tłuszcze. Wykonanie: Miksujemy daktyle z mlekiem, dodajemy mąkę, proszek, kakao, [...]
[...] erytrytolu (cukru lub miodu) • 1 łyżeczka soli Przygotowanie: 1. Do miski wsypujemy wszystkie składniki sypkie i dokładnie mieszamy. Dodajemy składniki mokre i ucieramy ciasto mikserem do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie dość rzadkie, o konsystencji śmietany. 2. Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką keksówki. 3. [...]
[...] ksylitolu lub innego zamiennika cukru - 8 kropli stewi + truskawki, ok. 300 gram 1) Ubij lekko białka, dodaj ksylitol, stewie, masło i mąkę, a zrobi się z tego dość zbite ciasto. Wyklej formę do tarty ( mniej więcej 27 cm średnicy ) i do pieca na 180 stopni na 10-15 minut. 2) Zagotuj mleko razem z ksylitolem, stewią i gumą ksantanową . [...]
[...] kupować chleb graham? zakupy robie w tesco i biedronce. czy może byście polecili jakieś inne pieczywo? Szukam blendera do rozdrabniania płatków owsianych i twarogu na ciasto do omletów. myślicie że taki sprzęt byłby ok? 200W powinno wystrczyć do zmielenia platkow owsianych czy siemia lnianego? Pojemnik 0,5l powinien wystarczyć na ciasto na [...]
Ciasto, dobre gdy ktoś jest na diecie można zjeść sobie ciasto ;] Składniki: http://iv.pl/images/16469793041779693642.jpg 200g białek jaj 60g żółtek 100g płatków osianych 50g wheya budyń śmietankowy (najlepszy jest taki daje niesamowity posmak) proszek do pieczenia 5g + opcjonalnie słodzik ja dałem 15 tabletek (dla normalnego człowieka 5 starczy) [...]
Bezglutenowa szarlotka na kruchym cieście Na ciasto: 1. 125 g mąki ziemniaczanej 2. 70 g mąki gryczanej 3. 55 g mąki ryżowej 4. 1 żółtko 5. 125 g masła 6. Łyżeczka proszku do pieczenia 7. 30 g jogurtu naturalnego Poza tym: 1 kg jabłek, 2 łyżeczki cynamonu Wszystkie składniki na ciasto zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji [...]
[...] 1. Na stolnicę wysypujemy 1 szklankę mąki, dodajemy sodę, sól i mieszamy. 2. Następnie robimy zagłębienie do którego wlewamy kefir i wbijamy jajko. 3. Zagniatamy ciasto, dodając stopniowo pozostałą mąkę (być może będziesz potrzebował więcej niż ppdane w przepisie). 4. Ugniatamy aż uzyskamy konsystencję, która nie będzie strasznie [...]
[...] -5g cukru -120g ciepłej wody -10ml oliwy z oliwek -szczypta soli -100g borówek -100g nektarynek - odrobina mąki ziemniaczanej -10g wheya Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i dobrze wymieszać. Konsystencja powinna być dosyć rzadka. Wylać do formy (u mnie tortownica o srednicy 20cm) i odstawić na 20-30minut. Drobno pokrojoną [...]
[...] małą ilością oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 10-15 minut aby wierzch placka się zarumienił. 5. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika i wylewamy na wierzch masę z jabłek. Wstawiamy ponownie i pieczemy dodatkowe 15-25 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie do lodówki żeby ciasto [...]
[...] 120 g masla Masa: 1 kg jablek Lyzka skrobii ziemniaczanej Cynamon Pianka: 3 bialka Budyn wanilowy bez curky 40 g 20 g ksylitolu 40 g oleju rzepakowego Skladniki na ciasto zagniesc. 3/4 ciasta wylozyc na blaszce na papierze do pieczenia, podziurkować widelcem. Podpiec ok 20 min w 180 stopniach. Jablka obrac i zetrzec na tarce. Wlozyc do [...]
[...] powoli mieszając, tak aby nie było gródek. Przełożyć do silikonowej formy. Zwykłą wyłożyć wcześniej papierem. Piec w 170 stopni przez ok 50 min- do suchego patyczka. Gdy ciasto wystygnie, przekroić na pół, ja je nasączyłam jeszcze miksem wody, białego wina słodkiego i soku z cytryny. Przełożyłam mascarpone (250g) i truskawkami- ale owoce [...]
[...] Batata myjemy, kroimy na pół i pieczemy do miękkości. Po ostygnięciu ściągamy skórę i rozdrabniamy widelcem. Do pure dodajemy mąki i zagniatamy. Niestety tu jest problem bo ciasto się klei i w czasie wałkowania trzeba podsypywać ciasto mąką (najlepiej od razu wałkować na papierze do pieczenia). Po rozwałkowaniu (w miarę cienko) nakłuwamy [...]
https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Wysokobialkowe_Placki_Ziemniaczane_i36818_d650x650.png Opis Wygodny w przygotowaniu Pełnowartościowy posiłek na ciepło z wysoką zawartością białka 4 porcje pysznych placuszków Wysokobiałkowe placki ziemniaczane instant (pierwsze na rynku!). Dietetyczny środek spożywczy. To proste w przygotowaniu [...]
[...] przypadku gotowania na parze to samo... W powyższych jestem prawie pewna, że wartość gotowej potrawy=wartość składowych surowych/suchych, ale co w przypadku pieczenia? Np.: ciasto: mąka, jajka, mleko, cukier... po upieczeniu gotowe ciasto ma w dalszym ciągu (mimo zmiany konsystencji) wartość kcal mąki, jajek, mleka i cukru? Konkretnie o co mi [...]
[...] przyprawy oraz dodatki, które lubisz. 9. Ciasto piecz w piekarniku nastawionym na 180 stopni (góra/dół) przez 50-60 minut. Mój piekł się 60 minut, ale pod koniec warto obserwować co się dzieje. Lepiej nie otwierać piekarnika dopóki ciasto nie ostygnie, żeby nie opadło. Makro dla jednej porcji (1/8 całości): Kcal: 307 B: 19,2 Tł: 18,9 WW: 14,2
Drożdżowe tartaletki z twarożkiem, jagodami i kruszonką ciasto: 200 g mąki ryżowej 30 g masła 7 g drożdży suszonych 20 g ksylitolu 1 jajo 100 ml mleka masa twarożkowa: 120 g twarogu 1 zółtko 20 g ksylitolu kruszonka: 30 g masła 10 g odżywki (dałam cookies) 25 g mąki ryżowej dodatkowo: JAGODY! mąke wymieszać z drożdżami, dodać jajo,ksylitol i [...]
https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Wysokobialkowe_Placki_Ziemniaczane_Z_Czosnkiem_i36819_d650x650.png Opis Wygodny w przygotowaniu Pełnowartościowy posiłek na ciepło z wysoką zawartością białka 4 porcje pysznych placuszków Wysokobiałkowe placki ziemniaczane instant (pierwsze na rynku!). Dietetyczny środek spożywczy. To proste w [...]
JAK ŚWIĘTOWAĆ I POZOSTAĆ FIT? Będzie to nieco odświeżona wersja mojego artykułu sprzed trzech lat wzbogacona o kilka aktualnych przemyśleń, więc niektórym tekst będzie zapewne wydawał się znajomy. :) Mój poprzedni artykuł kierowałem głównie do osób, które już trenują, trzymają określony jadłospis i na ich drodze pojawia się "przeszkoda" jaką [...]