[...] nie zaskoczyła mnie jego szkodliwość, a to jak cukry wpływają na trawienie, co pozwolę sobie zacytować: "PRAWIDŁOWE ŁĄCZENIE ŻYWNOŚCI Czy to będą słodzone płatki zbożowe, ciasto, czarna kawa na śniadanie, hamburgery z coca-colą na lunch czy obiad „smakosza" wieczorem, z punktu widzenia chemii przeciętna dieta amerykańska jest formułą, [...]
[...] szarlotkowa: - 250g startych jablek - 10g erytrytolu - cynamon WYKONANIE: Spod: make kokosowa przesiewamy przez sitko. dodajemy jaja oraz tluszcz. calosc zagniatamy na ciasto. gotowe, zawijamy w folie spozywcze i wkladamy do lodowki na min. 15 minut. po tym czasie "wyklejamy" ciastem, wczesniej natluszczona, forme do tarty, nakluwamy ciasto [...]
[...] : 100 g mąki pszennej razowej (2000), do tego jedno jajko wielkość L, sól, pieprz... mieszamy wszystko, ugniatamy masę, NIE DODAJEMY WODY żadnej, nie potrzeba ;) nasze ciasto wałkujemy na jak najbardziej cienkie, robimy taki prostokąt, najdłuższe dwa boki składamy do środka, potem jeszcze raz... teraz możemy już ciąc nasze ciasto, jak się [...]
Siemanko, Ostatnio coś bardziej w kuchni kombinuje i fotki cykam z przyzwyczajenia więc pomyślałem, że mogę założyć foto dziennik szamki.... skoro i tak cykam focie z przyzwyczajenia i z prowadzenia innych dzienników... Jestem na redukcji, BTW: 175 / 75 / 205 Jak nazwa dziennika wskazuje.... byleby makro się zgadzało... :-) ale jak przy [...]
[...] i wodę - wyrabiamy rękoma , w razie potrzeby dolewając wody lub dosypując mąkę. 3. Ciasto wyrabiamy energicznie ,napowietrzając je przez ok.8-10 min. 4. Tak przygotowane ciasto odkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 min. do wyrośnięcia. 5. Z ciasta formujemy bułeczki , odkładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem [...]
[...] 2. Pieczemy mocno kakaowy spód: mąkę przemieliłam szybko z 50g kakao, sodą, stewią. Obok blendujemy banana z jajkami, mlekiem i 70~ml wody. Wlewamy do mąk, mieszamy łyżką (ciasto będzie dość twarde). Wlewamy na blachę, pieczemy 50min (piekarnik między 4 a 5, gaz). Studzimy. 3. Mój krem czekoladowy stwardniał więc na pół minuty włożyłam go do [...]
[...] z mlekiem kokosowym. Gdy wszystko się połączy zostawiamy gotową polewę żeby troszkę przestygła w końcu nie chcemy rozpuścić naszego ciasta. Po ostudzeniu polewamy nasze ciasto z każdej strony łącznie z brzegami i ponownie wkładamy do lodówki ąż czekolada zastygnie. Uwagi: 1. Spodu nie musimy wypiekać, ale jeśli w daktylach i nerkowcach jest [...]
[...] pszenna pełnoziarnista 65g mąka żytnia 1 szt żółtka 130g jogurtu naturalnego 30tabletek słodzika łyżeczka proszku do pieczenia Składniki mieszamy, aż powstanie gładkie ciasto, które nie będzie się kleić. Kulą ciasta parokrotnie rzucamy o blat, tudzież uderzamy w nią tłuczkiem do mięsa, żeby napowietrzyć masę. Następnie rozwałkowujemy cienko [...]
[...] tłuszcze, słodycze i żywność przetworzoną. Można robić sobie tzw. dzień wolny od diety. Ja na przykład robię tak w sobotę lub niedzielę. Wtedy pozwalam sobie na pizzę, lody, ciasto i inne przyjemności. Oczywiście, wszystko w granicach rozsądku, na niedzielnym obiedzie u mamy już nie przesadzam. To by oznaczało, że każdy dyrygent w operze ma [...]
[...] = 45g WĘGLOWODANY 1632 – 465 – 408 = 759kcal = 189g Czasem nie udaje mi się osiągnąć 100g białka a węgle czasem przekraczam. Jadam 1500 – 1600 kcal dziennie. Rzadko jadam ciasto. Całkowicie zrezygnowałam z chipsów i praktycznie w ogóle nie jadam słodkich czekoladowych przekąsek. Zdarza mi się zjadać ciasto francuskie w różnej postaci. [...]
[...] make zytnia, zmielone i posiekane drobno migdaly, jajko, przyprawe korzenna do piernika, sode oczyszczona. Wymieszac, wlac przestudzona mase miodowa, dodac likier. Wyrobic ciasto (moze sie lekko kleic). Podsypujac ciasto maka (tylko tyle, by sie nie kleilo), rozwalkowac na grubosc okolo 5 mm. Wykrawac dowolne ksztalty pierniczków (np. kola o [...]
[...] stevią lub innym słodzidłem, wedle uznania, mieszać do miękkości. Masę uzyskaną z ciasta wlać na blaszkę (u mnie forma sylikonowa) na kilka minut 10-15 wystarczy, by ciasto się zbiło. Wyciągnąć rozłożyć na nim rabarbar. Na patelni rozpuścić pozostałą część masła (30g oraz mąki ryżowej 30g) posłodzić stevią, wrzucić żółtka,można dodać [...]
[...] kokosowe,proszek do pieczenia ,mleko,jajko wszystko razem mieszamy na konsystencje gęstej śmietany. Gdyby było za rzadkie dodajemy mąki,jak za gęste odrobinę mleka.Nasze ciasto zostawiamy na ok 10 min. Czekolada : W tym czasie roztapiamy masło z gorzką czekoladą. Banany : Następnie banany obieramy kroimy na pół.Polewamy sokiem z cytryny ( [...]
[...] miód i znów dobrze wymieszać. Teraz dodać mąkę i również dobrze wymieszać. Jeśli używamy dodajemy opcjonalne składniki. 6. Naszą formę wypsikać sprayem i wlać nasze ciasto. Piec aż wierzch będzie wyglądał na suchy, a po wbiciu wykałaczki w środek będzie leciutko wilgotna. Zależnie od użycia formy jest to około 25-30 minut. 7. Po [...]
Ciasto marchewkowe Składniki: 350g marchwi pół szklanki orzechów włoskich lub pekan 5 jajek 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej (można dać proszek do pieczenia, ale akurat mi się skończył) 250g zmielonych migdałów (u mnie blanszowane) stewia (ilość wg uznania, ja dodałam też trochę ksylitolu) 1,5 łyżeczki cynamonu łyżeczka imbiru odrobina goździków [...]