SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białkowy MILKYWAY

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2296

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 54 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3868
Składniki na spód:
- 150g pestek dyni
- 150g namoczonych nerkowców
- 125g namoczonych w wodzie daktyli
- 20g kakao/ u mnie był karob
Składniki na masę:
- 1000g sera twarogowego chudego lub tak jak u mnie dwa razy zmielonego chudego twarogu
- 400g gęstego jogurtu naturalnego
- 35g żelatyny
- słodzidło uznaniowo u mnie były to 3 łyzki ksylitolu
Składniki na polewe
- 140g gorzkiej czekolady
- 140g mleczka kokosowego

Wykonanie
1. Razem blendujemy składniki spodu aż do otrzymania jednolitej masy. Gotową masę wykładamy do wyłożonej papierem od spodu tortownicy.
2. Do miski wrzucamy twaróg, jogurt i słodzik i dokładnie blendujemy. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy żelatynę w małej ilości wody. Przestudzoną żelatynę przelewamy do naszej masy i ponownie blendujemy.
3. Gotową masę przelewamy do formy i całość pakujemy do lodówki aż do stężenia. U mnie trwało to ok 2 godzin.
4. A teraz ulubiona część każdego łasucha - POLEWA. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem kokosowym. Gdy wszystko się połączy zostawiamy gotową polewę żeby troszkę przestygła w końcu nie chcemy rozpuścić naszego ciasta. Po ostudzeniu polewamy nasze ciasto z każdej strony łącznie z brzegami i ponownie wkładamy do lodówki ąż czekolada zastygnie.

Uwagi:
1. Spodu nie musimy wypiekać, ale jeśli w daktylach i nerkowcach jest zbyt dużo wody warto wrzucić sam spód na 10-15 min do piekarnika.
2. Tortownica której użyłem miała 26cm, można pokusić się o użycie mniejszej żeby ciasto było wyższe.

SMACZNEGO :)




5
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Prezentuje się smaczne ! Wypróbuję sądzę w najbliższym czasie ! Super !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 160 Napisanych postów 246 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11795
Ale fajne :) Jem oczami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4490 Napisanych postów 35774 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263007
ładny

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5994 Napisanych postów 10057 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214349
Swietny jest ! jestem bardzo ciekawa jak smakuje ta spodnia warstwa

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 54 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3868
missInvincible
Swietny jest ! jestem bardzo ciekawa jak smakuje ta spodnia warstwa


Wygląda jak kaszanka... A smakuje jak batony figowe/daktylowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5994 Napisanych postów 10057 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214349
rzotkiewa


Wygląda jak kaszanka... A smakuje jak batony figowe/daktylowe.


kaszankę też lubię także...

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 54 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3868
I makro dla całości





Dla jednego kawałka (mi wyszło 16)
283kcal
B 20g
W 14,5g
T 16g


Zmieniony przez - rzotkiewa w dniu 2017-02-14 12:20:10
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Stek z rostbefu wołowego by KP_S

Następny temat

[LC] Omlet z salami

WHEY premium