...
Napisał(a)
Dobra, to jakie zmiany wprowadzamy? Sniv - jak byś mógł to napisz dokładnie jak te ćwiczenia miałyby wyglądać (w formie planu najlepiej) bo ja niewiele rozumiem
...
Napisał(a)
Rób te prysznice dwa razy dziennie, dietę sniv prosił byś wrzucił, zadał Ci jeszcze pytania we wcześniejszym swoim poście to mu odpowiedz.
Ucieliśmy (tydzień temu?) znowu coś kcal, jak jest efekt to w diecie bym nic póki co nie zmieniał, zobaczymy jakie jest zdanie Sniva.
Ucieliśmy (tydzień temu?) znowu coś kcal, jak jest efekt to w diecie bym nic póki co nie zmieniał, zobaczymy jakie jest zdanie Sniva.
...
Napisał(a)
A więc Sniv:
tu trzeba uwzględnić kiedy jadasz
Jadam mniej więcej tak:
sniadanie: 11.00
obiad: 15.00
"podwieczorek": 20.00
kolacja: 22.00
Spac chodze kolo polnocy wiec 22.00 na kolacje wydawala mi sie dobrym wyjsciem.
________________________________________
Dawno nie pokazywałeś diety, czy/jak sie zmieniła?
Dieta jest taka, jak była ostatnio, tyle że zmniejszyłem ilości węgli, ale robię to mniej więcej na oko, więc diety nie wkleje bo w rozpisce nic nie zmieniałem. Wiem mniej więcej o ile muszę zmniejszyć węgle żeby wyjść na te 2300 kcal które ze Skalarem ustaliliśmy ostatnio i sobie tak ustalam
_________________________________________
Dawno nie pokazywałeś diety, czy/jak sie zmieniła?
Zapotrzebowanie bylo liczone na jakies 3000kcal, teraz mam 2300 i z tego co mowisz to wiecej juz chyba nie schodze
_________________________________________
Nadal nie rozumiem, jak mam robić trening HIIT i aero
tu trzeba uwzględnić kiedy jadasz
Jadam mniej więcej tak:
sniadanie: 11.00
obiad: 15.00
"podwieczorek": 20.00
kolacja: 22.00
Spac chodze kolo polnocy wiec 22.00 na kolacje wydawala mi sie dobrym wyjsciem.
________________________________________
Dawno nie pokazywałeś diety, czy/jak sie zmieniła?
Dieta jest taka, jak była ostatnio, tyle że zmniejszyłem ilości węgli, ale robię to mniej więcej na oko, więc diety nie wkleje bo w rozpisce nic nie zmieniałem. Wiem mniej więcej o ile muszę zmniejszyć węgle żeby wyjść na te 2300 kcal które ze Skalarem ustaliliśmy ostatnio i sobie tak ustalam
_________________________________________
Dawno nie pokazywałeś diety, czy/jak sie zmieniła?
Zapotrzebowanie bylo liczone na jakies 3000kcal, teraz mam 2300 i z tego co mowisz to wiecej juz chyba nie schodze
_________________________________________
Nadal nie rozumiem, jak mam robić trening HIIT i aero
...
Napisał(a)
Dieta:
________
sniadanie
Jajecznica 250g
Chleb Graham 100g
Ser Ementaler pełnotłusty 50g
Masło ekstra 20g
obiad
Kurczak, udo bez skóry 250g
Ryż brązowy 50g
Kapusta czerwona 100g
Sałata zielona ze śmietaną 100g
podwieczorek
Kurczak, udo bez skóry 250g
Kapusta czerwona 100g
Sałata zielona ze śmietaną 100g
Ryż brązowy 100g
kolacja
Tran 4g
Ser twarogowy półtłusty 100g
Szczypiorek 20g
___________________________
Kurde, policzylem ze to wychodzi 150g wegli a 2200 kcal okolo. Może zmniejszyć węgle?
cwicze mniej wiecej w takich porach
Siłka (pn.śr.pt.) 17.30 albo 19.00
Aeroby po silce 25 minut
HIIT (wt.czw.sob.) 19.00 (10 minut)
Ok?
________
sniadanie
Jajecznica 250g
Chleb Graham 100g
Ser Ementaler pełnotłusty 50g
Masło ekstra 20g
obiad
Kurczak, udo bez skóry 250g
Ryż brązowy 50g
Kapusta czerwona 100g
Sałata zielona ze śmietaną 100g
podwieczorek
Kurczak, udo bez skóry 250g
Kapusta czerwona 100g
Sałata zielona ze śmietaną 100g
Ryż brązowy 100g
kolacja
Tran 4g
Ser twarogowy półtłusty 100g
Szczypiorek 20g
___________________________
Kurde, policzylem ze to wychodzi 150g wegli a 2200 kcal okolo. Może zmniejszyć węgle?
cwicze mniej wiecej w takich porach
Siłka (pn.śr.pt.) 17.30 albo 19.00
Aeroby po silce 25 minut
HIIT (wt.czw.sob.) 19.00 (10 minut)
Ok?
...
Napisał(a)
GG nie jest źle, a będzie lepiej => poradzimy coś ze Skalarem;)
Wkrótce odpiszę co i jak
a na pierwszy rzut oka
Śniadanie
chleb razowy => płatki owsiane
masło => oliwa/tran
Obiad
100 g ryż brązowy
śmietana => oliwa z oliwek
Podwieczorek
50 g ryż brązowy
śmietana => oliwa z oliwek
Kolacja
200 g biały chudy
tran i szczypiorek mogą zostać
Sprawdzę to w programie
jak nie masz to pobierz:
http://www.darkthorn.republika.pl/dp.htm
Zmieniony przez - Sniv w dniu 2008-06-21 21:10:41
Wkrótce odpiszę co i jak
a na pierwszy rzut oka
Śniadanie
chleb razowy => płatki owsiane
masło => oliwa/tran
Obiad
100 g ryż brązowy
śmietana => oliwa z oliwek
Podwieczorek
50 g ryż brązowy
śmietana => oliwa z oliwek
Kolacja
200 g biały chudy
tran i szczypiorek mogą zostać
Sprawdzę to w programie
jak nie masz to pobierz:
http://www.darkthorn.republika.pl/dp.htm
Zmieniony przez - Sniv w dniu 2008-06-21 21:10:41
lifting weights, killing bears and eating whole eggs...
Blog: Lifting gets me High
http://www.sfd.pl/-t450694.html
...
Napisał(a)
Sniv ilość posiłków ustaliliśmy taką ze względu na to, że są wakacje. GG chce pobyć poza domem.
////////////////////////////
A skoro już tu jesteś to chciałbym Cie wykorzystać, chyba że mi podasz na @ gg żeby nie zaśmiecać tematu koledze - GG?.
Ps. Chciałbym dostać wyczerpującą odp.
Dzięki wielkie.
Otóż ciekawi mnie Twoje zdanie na temat wzrostu cukru we krwi po spożyciu odżywek białkowych. Nie pamiętam ile on wynosił (zapytam faftag'a jeśli chcesz) ale był dość wysoki. Wiem, że białko w wątrobie jest rozkładane, z grup węglowych aminokwasów powstaje cukier i owy wzrost cukru jest widoczny. Po zjedzeniu sera białego, czy mięsa wzrost jest nie wielki w porównaniu (i ogólnie) do wzrostu po wypiciu odżywki białkowej. Domyślam się, jestem pewny że jest to spowodowane postacią podanego produktu żywnościowego. Jako lekarz, na pewno wiesz coś na ten temat. Powstaje pytanie, czy warto jest suplementować się odżywkami białkowymi na redukcji? Skoro po wypiciu wpc jest wysoki wzrost cukru (co hamuje/spowalnia spalanie wkt)?
I tak samo czytałem temat w dziale progress, gdzie widać, że mądry facet (kulturysta) polecał, a również sam tak praktykował - picie vitargo z białkiem po treningu. Jego argumenty były za tym takie:
- podane same białko po treningu zostanie wykorzystane na odbudowę glikogenu (co jest dla mnie trochę nie jasne, ponieważ według wiedzy jaką posiadam siłownia nie powoduje tak dużych strat w glikogenie a sama odbudowa będzie chociażby ze wzrostu poziomu cukru o którym wcześniej napisałem. Autor podkreślił, że białko "nie dotrze" do mięśni).
- podane białko z vitargo po treningu w jednej porcji wspomoże odbudowę glikogenu dzięki węglom z vitargo, a białko dotrze do mięśni (cukier po białku wzrasta, białko samo w sobie pobudza lekko insę więc z transportem problemu byc nie powinno, tak samo z odbudową glikogenu)
- Zaznaczył, że przed zawodami carbo zmienia na vitargo ze względu na budowę cukru (vitargo się wchłania szybciej przez pierwsze 10-15minut? co większej różnicy nie robi, heh a może nawet zablokować odzyskiwanie glukozy z kwasu mlekowego przez nagły wzrost/jak np. po glukozie krystalicznej?)
Co myślisz o tym?
Moim zdaniem białko można samo pić po treningu, co napisałem w nawiasach.
Czytałeś może badania na temat wpływu witamin na pewną grupę ludzi? Były prowadzone przez jedną ze światowych organizacji. Grupie ludzi przez 2 lata podawano witaminy (komplex) co wpłyneło korzystnie na ich zdrowie. Wyniki były pozytywne co zostało ogłoszone. Po dalszej obserwacji zauważono...
Czytałeś może? Jestem pewny, że tak. Napisz co o tym myślisz? Dlaczego tak się dzieje?
A teraz o bakteriach.
Błonnik działa pozytywnie na florę bakteryjną, ale dlaczego? Czytałem, że dla odowiedniego jej stanu potrzebne jest środowisko zasadotwórcze. Błonnik jest zasadotwórczy? Jakie substancje za to odpowiadają?
Owoce:
Rozcięta tkanka zewnętrzna powoduje że tlen łączy się z dekarboksylazą fenolową (chyba tak się nazywa ten enzym) i zachodzi enzymatyczne brunatnienie produktu. Dlaczego jednak owoc brunatnieje czasem w środku (np. jabłko) skoro nie ma dostępu do niego tlenu? Jaka reakcja zachodzi?
Ser żółty:
Ser żółty trzymany w torebce foliowej w lodówce nabiera nie miłego smaku, jest taki odrzucający. Dlaczego? Jaka reakcja zachodzi? Pamiętam kiedyś słyszałem coś na temat torebek foliowych i ich reakcji z pożywieniem w nich trzymanych ale nie pamiętam.
HG/Insa/IGF:
Jak to jest z ta insą,hormonem wzrostu czy igf?
Ogółem wzrost cukru we krwi powoduje wzrost insuliny. Insulina działa na zasadzie sprzężenia zwrotnego z hg. Natomiast IGF jest insulinopodobnym czynnikiem wzrostu. Steroidologia jest dla mnie ciężka, z tego co wyczytałem kiedyś: aby powstało igf potrzebna jest insa i hg zgadza się? HG up -> Insulina down -> IGF up - więc jak to jest? Wytłumacz mi po krótce. Wiele artykułów czytałem ale ciężko skleić wszystkie informacje jakie w nich znalazłem.
Zawsze jako ostatni posiłek właśnie polecam samo białko + ew. tłuszcz. Natomias wyczytałem również, że tłuszcz też powoduje obniżenie hg w ustroju. Dlaczego? Przecież tłuszcz nie wpływa na wyrzut insuliny.
Trzustka:
Jak się nazywa ta reakcja, w której trzustka wyrzuca duże ilości insuliny przez rozerwanie własnych komórek na odpowiedź spożytej dużej ilości cukru prostego?
Twaróg:
Zalecane jest, aby jeść twaróg max co 2 dni max 200g. Powód: wpływa nie korzystnie na stawy (nie pamiętam co powoduje). Możesz mi powiedzieć co to jest i dlaczego tak się dzieje?
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:17:13
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:19:57
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:27:36
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:30:18
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:34:12
////////////////////////////
A skoro już tu jesteś to chciałbym Cie wykorzystać, chyba że mi podasz na @ gg żeby nie zaśmiecać tematu koledze - GG?.
Ps. Chciałbym dostać wyczerpującą odp.
Dzięki wielkie.
Otóż ciekawi mnie Twoje zdanie na temat wzrostu cukru we krwi po spożyciu odżywek białkowych. Nie pamiętam ile on wynosił (zapytam faftag'a jeśli chcesz) ale był dość wysoki. Wiem, że białko w wątrobie jest rozkładane, z grup węglowych aminokwasów powstaje cukier i owy wzrost cukru jest widoczny. Po zjedzeniu sera białego, czy mięsa wzrost jest nie wielki w porównaniu (i ogólnie) do wzrostu po wypiciu odżywki białkowej. Domyślam się, jestem pewny że jest to spowodowane postacią podanego produktu żywnościowego. Jako lekarz, na pewno wiesz coś na ten temat. Powstaje pytanie, czy warto jest suplementować się odżywkami białkowymi na redukcji? Skoro po wypiciu wpc jest wysoki wzrost cukru (co hamuje/spowalnia spalanie wkt)?
I tak samo czytałem temat w dziale progress, gdzie widać, że mądry facet (kulturysta) polecał, a również sam tak praktykował - picie vitargo z białkiem po treningu. Jego argumenty były za tym takie:
- podane same białko po treningu zostanie wykorzystane na odbudowę glikogenu (co jest dla mnie trochę nie jasne, ponieważ według wiedzy jaką posiadam siłownia nie powoduje tak dużych strat w glikogenie a sama odbudowa będzie chociażby ze wzrostu poziomu cukru o którym wcześniej napisałem. Autor podkreślił, że białko "nie dotrze" do mięśni).
- podane białko z vitargo po treningu w jednej porcji wspomoże odbudowę glikogenu dzięki węglom z vitargo, a białko dotrze do mięśni (cukier po białku wzrasta, białko samo w sobie pobudza lekko insę więc z transportem problemu byc nie powinno, tak samo z odbudową glikogenu)
- Zaznaczył, że przed zawodami carbo zmienia na vitargo ze względu na budowę cukru (vitargo się wchłania szybciej przez pierwsze 10-15minut? co większej różnicy nie robi, heh a może nawet zablokować odzyskiwanie glukozy z kwasu mlekowego przez nagły wzrost/jak np. po glukozie krystalicznej?)
Co myślisz o tym?
Moim zdaniem białko można samo pić po treningu, co napisałem w nawiasach.
Czytałeś może badania na temat wpływu witamin na pewną grupę ludzi? Były prowadzone przez jedną ze światowych organizacji. Grupie ludzi przez 2 lata podawano witaminy (komplex) co wpłyneło korzystnie na ich zdrowie. Wyniki były pozytywne co zostało ogłoszone. Po dalszej obserwacji zauważono...
Czytałeś może? Jestem pewny, że tak. Napisz co o tym myślisz? Dlaczego tak się dzieje?
A teraz o bakteriach.
Błonnik działa pozytywnie na florę bakteryjną, ale dlaczego? Czytałem, że dla odowiedniego jej stanu potrzebne jest środowisko zasadotwórcze. Błonnik jest zasadotwórczy? Jakie substancje za to odpowiadają?
Owoce:
Rozcięta tkanka zewnętrzna powoduje że tlen łączy się z dekarboksylazą fenolową (chyba tak się nazywa ten enzym) i zachodzi enzymatyczne brunatnienie produktu. Dlaczego jednak owoc brunatnieje czasem w środku (np. jabłko) skoro nie ma dostępu do niego tlenu? Jaka reakcja zachodzi?
Ser żółty:
Ser żółty trzymany w torebce foliowej w lodówce nabiera nie miłego smaku, jest taki odrzucający. Dlaczego? Jaka reakcja zachodzi? Pamiętam kiedyś słyszałem coś na temat torebek foliowych i ich reakcji z pożywieniem w nich trzymanych ale nie pamiętam.
HG/Insa/IGF:
Jak to jest z ta insą,hormonem wzrostu czy igf?
Ogółem wzrost cukru we krwi powoduje wzrost insuliny. Insulina działa na zasadzie sprzężenia zwrotnego z hg. Natomiast IGF jest insulinopodobnym czynnikiem wzrostu. Steroidologia jest dla mnie ciężka, z tego co wyczytałem kiedyś: aby powstało igf potrzebna jest insa i hg zgadza się? HG up -> Insulina down -> IGF up - więc jak to jest? Wytłumacz mi po krótce. Wiele artykułów czytałem ale ciężko skleić wszystkie informacje jakie w nich znalazłem.
Zawsze jako ostatni posiłek właśnie polecam samo białko + ew. tłuszcz. Natomias wyczytałem również, że tłuszcz też powoduje obniżenie hg w ustroju. Dlaczego? Przecież tłuszcz nie wpływa na wyrzut insuliny.
Trzustka:
Jak się nazywa ta reakcja, w której trzustka wyrzuca duże ilości insuliny przez rozerwanie własnych komórek na odpowiedź spożytej dużej ilości cukru prostego?
Twaróg:
Zalecane jest, aby jeść twaróg max co 2 dni max 200g. Powód: wpływa nie korzystnie na stawy (nie pamiętam co powoduje). Możesz mi powiedzieć co to jest i dlaczego tak się dzieje?
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:17:13
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:19:57
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:27:36
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:30:18
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-21 22:34:12
...
Napisał(a)
Gdzie na gg! Piszcie tutaj, chcę się czegoś dowiedzieć, może zrozumiem
Sniv - jak mam tą oliwe wszamać? Z gwinta nie dam rady, probowalem juz, wiem ze zwroce Masz jakis inny pomysl?
To, co wpisałeś to rozumiem, że jako dodatki/zamienniki? Reszta, ktorej nie wywaliłeś(mieso itp) zostaje tak jak napisalem?
Sniv - jak mam tą oliwe wszamać? Z gwinta nie dam rady, probowalem juz, wiem ze zwroce Masz jakis inny pomysl?
To, co wpisałeś to rozumiem, że jako dodatki/zamienniki? Reszta, ktorej nie wywaliłeś(mieso itp) zostaje tak jak napisalem?
...
Napisał(a)
Widziałeś sałate w śniadaniu?
Zmieniony przez - GG1992 w dniu 2008-06-21 22:53:17
Zmieniony przez - GG1992 w dniu 2008-06-21 22:53:17
Poprzedni temat
Trening na mase do oceny
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- ...
- 46
Następny temat
2dni treningu na masę split
Polecane artykuły