SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 297889

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1899 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7576
Poszperam poszukam, bardzo fajnie brzmi dzieki :)

flat beat

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Witam ponownie ;)
Ma ktoś może przepis na taką bułkę do domowego kebaba?
Z góry dziękuje za pomoc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
gotujztrenerem filmy konia z tego co pamiętam było tam coś takiego. Poszukaj na youtube albo na jego profilu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
no właśnie widziałem ale tam jest bardziej tortilla a mi chodzi o taką bułe do kebaba ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 85
Mój omlet z płatkami owsianymi rozpada sie i nie wygląda tak jak powinien... Dodam iż nie dodawałem do niego serwatki i był smażony na zwykłej patelni. Zrobiony był tylko z : 100g płatków owsianych, 3 białka i 100 ml mleka. Jaka jest przyczyna jego ciągłego rozpadania się?

Z góry dziękuję za pomoc.

Zmieniony przez - Wkretacz17 w dniu 2013-05-08 18:34:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Nie wiem jak wyglądał proces smażenia, na poczatek duży ogień ok 30-*60 sekund potem zmniejszasz i robisz pod przykrywką, ile czasu to trudno powiedzieć tak aby się nie przypalił i aby gora delikatnie przyłapała już, talerz smarujesz oliwa nakładasz od góry na patelnie na patelnie i odwrasasz wtedy nie popęka przy odwracaniu, potem zsuwasz na patelnie nastepnie chwilka na patelni i już gotowy.
Płatki wczesniej moczysz czzy na make je rozdrabniasz?

Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2013-05-08 18:44:54

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 85
Płatki rozdrabniam na mąkę, spróbuję zrobić według Twoich zasad.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Ja jak robię placka to płatki namaczam z 2-3 godziny wcześniej i je odsączam potem oczywiście całe. Mozliwe że bez mleka wyjdzie placek.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
a tak z ciekawości mleko nadaje jakiś smak temu plackowi? ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
raczej nie wyczywalne miedzy mlekiem a wodą, tak naprawdę to nie wiem czemu mleko a nie np wodę, moze dlatego ze jest gęstsze inaczej wiążę się ze skąłdnikami

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium