SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nothing Gonna Be The Same Now! - Świeży start i małe podsum. str. 196

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 210749

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 20 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 184405
Ale kokos jest akurat zdrowy- traktuj go jak porcję orzechów/oleju lnianego/oliwy/ryby, a nie jako czita.

Sam bym kupił olej kokosowy do smażenia/marynowania, ale ciężko dostać go dostać za dobre pieniądze.

Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2012-04-12 14:17:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Źle mnie zrozumiałeś.

Ja praktycznie nic nie traktuję jako czit, a jako normalne jedzenie, gdyż muszę "wyzdrowieć". Wiórki kokosowe jako czit - no way. Po prostu zastanawiam się co dodać nowego do owsianych

Ja na oliwie z oliwek robię wszystko. Chyba, że jajecznica, czy omlet etc. to na maśle się staram - wtedy smak jest taki, jaki powinien być
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 20 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 184405
Wiem, wiem, po prostu mówię, że kokos jest zdrowy- tak samo zresztą jak masło

Jak smażysz, to przypominam, żeby nie na extra vergine.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
No, ja tam nie mam prawa się bać tłuszczu, czy nawet go unikać - muszę go wcinać !

Najgorsze jest to, że nie lubię smarować pieczywa tłuszczem. Wolę czuć smak np. serka, szynki wędzonej, czy czegoś w tym stylu

Dlaczego nie na extra virgin? Chyba taką właśnie zawsze miałem, aczkolwiek się skończyła już.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 20 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 184405
Do obróbki termicznej nadają się tylko tłuszcze o bardzo dużej ilości kwasów tłuszczowych nasyconych- takich jak smalec, olej kokosowy, masło, oliwa z kolejnych wytłoczyn. (Chociaż z tłuszczami pochodzenia zwierzęcego sprawa jest bardziej skomplikowana, bo dużo zależy od paszy...) Oliwa z oliwek nierafinowana, z pierwszego tłoczenia z powodu dużej zawartości tłuszczów nienasyconych źle znosi obróbkę termiczną i tworzą się związki rakotwórcze. Dlatego smażyć się powinno (i to krótko) tylko na oliwie z kolejnych tłoczeń.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1256 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 14669
Ciekawych rzeczy sie tu dowiaduje. Ale na oliwe to nie za bardzo smakuje danie wtedy . Smaze na zwyklym oleju/masle/smalcu jesli mam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4692 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 22077
Pandarek - ja mówiłem tak na zapas - wyluzuj

o tej oliwie extra virgin i smażeniu na niej to pierwsze słyszę - ale dobrze że się dowiedziałem przynajmniej - zmienię na coś innego do smażenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Kurde, też nie wiedziałem takich rzeczy. Dzięki za info

Panowie, znów mi dziś i jutro trening wypada ... Dziś siłownia zamknięta, bo coś naprawiali, a jutro muszę pomóc w przeprowadzce, więc następny trening w sobotę i niedzielę zrobię.

Mam się nie przejmować takimi rozbieżnościami w treningach, czy jednak muszę przypilnować systematyczności, bo nici z efektów?

Ostatnio nie wyglądało to dobrze. Trening w Wielką Sobotę, następny dopiero wczoraj (środa) i następne dopiero sobota i niedziela.


Wieczorem wrzucę wypiskę z dziś, w sumie DNT, szama podobna, ale jak prowadzić dziennik to na całego.
Wiecie co mi się podoba? Że chodzę głodny, a to jest jednoznaczne z większą ilością jedzenia! Cieszę się w cholerę, ale muszę jeszcze więcej powoli zaczynać dokładać sobie szamy, bo w dalszym ciągu jem na poziomie 2k kcal - tak mi się wydaje, bo nie liczę. Ale jest lepiej niż było, bo czuję, że dzięki tym treningom - mój apetyt wystrzelił w górę !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 20 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 184405
Nic nie poradzisz na to, że jest zamknięta siłownia. Nie nasza wina, że mamy taki poyebany kraj, że masz wolne z byle okazji, typu boże ciało, matki boski zielnej, trzech króli, pierwszego (!) i trzeciego maja i tak dalej.
To Cię absolutnie usprawiedliwia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Nothing Gonna Be The Same Now !


Dzień 11/DNT/12.04.2012

Trening:

Heh, trening niestety się nie odbył, gdyż siłownia była zamknięta. Dziś muszę pomóc w przeprowadzce, więc też odpada trening. Jutro i w niedzielę robię dwa treningi. Muszę nadrobić, bo boję się, że z przerwami 2-3 dniowymi g**** z tego będzie.

Jedzonko:

1. Rano moje standardowe płatki - chyba ich nigdy nie zamienię
2. Bułka żytnio-razowa, serek wiejski.
3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej wiejskiej, trochę buraków, porcja mięsa.
4. Trochę ponad 1/2 woreczka ryżu, porcja fileta z kury
5. Bułka żytnia, 2 jajka, kabanos. (Fota)

Huh, ostatnie jajka z Wielkiej Nocy zjedzone - więc się nie zepsują, a co za tym idzie - nie będzie trzeba wyrzucać.


Wnioski/Pytania:

Wiecie co, dalej czuję straszny ból w klatce, gdy próbuję rozłożyć ręce na boki. Czuję takie jakby "rwanie" mięśni w klatce. Nie wiem czy nie za mocno robiłem pierwsze rozpiętki i ściąganie linek.

Kurde, trochę mi się nudzą już te bułki z serkiem wiejskim w pracy. Kombinuję co by tu wrzucić na drugie śniadanie w pracy, ale nie żadna kasza/ryż/makaron/ziemniaki - to w końcu II śniadanie


Dzisiejsze śniadanie pod wymieszaną już postacią. Ciekawe czy dalej tak apetycznie będzie wyglądać według Was

Zdjęcia:









Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwszy dzień na siłowni

Następny temat

Plan FBW do porawy

WHEY premium