Szacuny
6
Napisanych postów
504
Wiek
40 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4605
Bierz tego, co poleca Koniu - chociażby dlatego, że ma większą moc o 500W. A w przypadku grilli elektrycznych to istotna różnica, zwłaszcza gdy pieczesz świniaka albo krowę
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
W dwustronnym zrobisz to dwa razy szybciej, mięso jest pieczone z dwóch stron jednocześnie co znacznie skraca czas grillowania a tym samym daje oszczędność prądu.
Grille te są pod nachyleniem więc tłuszcz ci wycieka. Ponadto ja taki grill przed wrzuceniem mięsa wykładam folią aluminiową, jak zrobisz to umiejętnie to nie trzeba myć a tłuszcz i tak wycieknie. A to już jest mega zaleta
Szacuny
6
Napisanych postów
504
Wiek
40 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4605
Grrruby, ale w dwustronnym moc masz rozdzieloną na górną i dolną grzałkę, więc niby piecze się z obu stron ale przez słabszą moc grzania mięcho może wyjść ch.ujowsze w smaku niż konkretnie opieczone na mocnej grzałce grilla jednostronnego
Szacuny
31
Napisanych postów
3159
Wiek
37 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
25123
Uzywam dwustronnego od jakiesgoś pół roku...moc jest taka że wszystko smażę na pierwszym biegu, a są dostępne trzy Jest szybko i smacznie, w zasadzie szybkości nie da się porównać do niczego innego. Jedynie troszkę lepsze wychodzi z prawdziwego grilla na węgiel ale nie można mieć wszystkiego.
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
ale w dwustronnym moc masz rozdzieloną na górną i dolną grzałkę ale w jednostronnym masz większą grzałkę, całościowa powierzchnia grzewcza w obu typach jest zbliżona
no i nie sądzę by było ch.jowsze, mam trójbiegowy i trójki raczej nie używam, bo na dwójce już jest ok
zawsze można rozłożyć