Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
Powiem ci tak, biszkopt to wyższa szkoła jazdy cukierniczej. Nie jest go łatwo zrobić nawet z tradycyjnych składników mając przepis przed oczyma. Próbuj, może ci się uda.
Moja ciotka która śmiga wszystkie ciasta świata czasem biszkopt spieprzy.
Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-08-06 23:49:06
Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
37030
Na 15-20 min przed gotowaniem pokroj w kostke/paski piers kurczaka, wrzuc do miski i dodaj przypraw. Ja uzywam ziol (majeranek, bazylia, oregano, ziola prowansalskie, rozmaryn - wedle uznania), do tego jakas przyprawa do kuraka/miesa (np. kebab). Niech postoi w lodowce i sie "przegryzie". Mozesz tez skroic czosnku i dorzucic do miesa.
Po ok. 20 min gotujesz wode (osobiscie preferuje duszenie miesa na patelni, czyli wlewasz odrobinke wody na nia tak by pokryc powierzchnie), a kuraka wrzucasz na juz wrzaca wode. W ten sposob dusisz mieso pod przykrywka ok 10-15min jednoczesnie pilnujac zeby woda nie odparowala (bo kurak zacznie sie smazyc), mieszasz od czasu do czasu.
Zadna filozofia.
Zmieniony przez - Arros w dniu 2011-08-12 22:32:34