SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 297332

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Powiem ci tak, biszkopt to wyższa szkoła jazdy cukierniczej. Nie jest go łatwo zrobić nawet z tradycyjnych składników mając przepis przed oczyma. Próbuj, może ci się uda.

Moja ciotka która śmiga wszystkie ciasta świata czasem biszkopt spieprzy.

Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-08-06 23:49:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 162 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5957
Jak dobrze ugotować pierś z kurczaka/indyka? Interesuje mnie wszystko od czasu gotowania do przypraw.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
Na 15-20 min przed gotowaniem pokroj w kostke/paski piers kurczaka, wrzuc do miski i dodaj przypraw. Ja uzywam ziol (majeranek, bazylia, oregano, ziola prowansalskie, rozmaryn - wedle uznania), do tego jakas przyprawa do kuraka/miesa (np. kebab). Niech postoi w lodowce i sie "przegryzie". Mozesz tez skroic czosnku i dorzucic do miesa.

Po ok. 20 min gotujesz wode (osobiscie preferuje duszenie miesa na patelni, czyli wlewasz odrobinke wody na nia tak by pokryc powierzchnie), a kuraka wrzucasz na juz wrzaca wode. W ten sposob dusisz mieso pod przykrywka ok 10-15min jednoczesnie pilnujac zeby woda nie odparowala (bo kurak zacznie sie smazyc), mieszasz od czasu do czasu.

Zadna filozofia.

Zmieniony przez - Arros w dniu 2011-08-12 22:32:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
ty masz mój przepis, alternatywa dla gotowania
https://www.sfd.pl/Codzienna_pierś_z_kurczaka_by_grrubas-t691204.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ma ktoś jakiś filmik/instukcje jak wykroić piersi z całego kurczaka.
Nie chce tego spieprzyć
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Jak robie rolady z fileta z kuraczaka, to mielone chili posypuje środek czy zewnętrzną stronę? Jak środek, to czym zewnętrzną stronę? Papryką słodką?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja posypuje 2 strony i jest dobrze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 233 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 22336
mozna make razowa np na pizze zamienic na zmielony owies?
wyrosnie ciasto w ten sposob?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 162 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5957
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
z obu wyjdzie
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium