Szacuny
1
Napisanych postów
643
Wiek
36 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6889
czy wagi produktów w tabelach dotyczą produktów przed czy po przygotowaniu, np. warzywa ważą mniej po ugotowaniu, podobnie ze smażeniem mięska.
jakich źródeł węglowodanów unikać w czasie ładowań na CKD? Słyszałem, że fruktoza nie jest dobrą opcją.
Czy jeżeli w sobotę mam ładowanie i nie mam treningu to mam unikać węgli o wysokim IG? W takim wypadku jakie są najlepsze źródła o niskim IG oprócz ryżu brązowego i takowego makaronu?
CZŁOWIEK , KTÓRY PRZENOSI GÓRY , MUSI ZACZĄĆ OD KAMYKÓW
_..::You can do anything you set your mind to, man::.._
Szacuny
0
Napisanych postów
185
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
25177
witam mam pytanie dotyczace chleba razowego, a wiec czy jego ig wzrosnie drastycznie jezeli wrzuce go do tostera w celu zrobienia tostow i czy mozna w tej postaci go spozywac, chodzi mi o sniadanie np. jajecznica z takim tostem bedzie ok?;p
Zmieniony przez - Matek93 w dniu 2011-02-16 21:47:20
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12722
Podstawowym źródłem karotenoidów w diecie człowieka są żółto oraz czerwono zabarwione warzywa i owoce oraz ciemnozielone warzywa liściaste. Najbogatszym naturalnym źródłem karotenoidów są (mg/100 g):