[...] (poniżej 100g), a kawał chłopa z niego. Ja to wiem że MaGor jest facetem zdyscyplinowanym mocno zmotywowanym i o dużej wiedzy. Natomiast tobie @Panteon odradzałbym ten typ żywienia. Z tego co czytam masz lekceważące podejście do tematu żywienia tu jakaś kawa z masłem tu jeszcze coś tam jakieś zboża tu cos słodkiego. Normalnie się bawisz [...]
[...] wątku. Jesteś za mało aktywna fizycznie (siłownia pod okiem trenera lub basen\bieganie\aerobik)4x w tyg nie mniej niż po godzinę-bez wysiłku się nie da. Co do twojego żywienia masz za dużą przerwę między 12 a 18-teoretycznie pod względem tego co jesz to może być, tylko powymieniaj składniki z dnia na dzień na inne rodzaje mięs, warzyw i co [...]
Place, nie powinno się stosować norm żywienia normalnego człowieka do żywienia sportowców. W badaniach na sportowcach wykazano, że najlepszy efekt - w kreowaniu najkorzystniejszego bilansu azotowego - daje spożycie 2-2.5 g białka na 1 kg wagi ciała. Inna sprawa, że brakuje publikacji na temat żywienia sportowców i wiele osób posługuje się [...]
[...] nie wie jakie jest ich zapotrzebowanie kaloryczne, jaki powinni mieć rozkład makroskładników, ile powinni jeść np. białka, ile spożywają ze swojego dziennego sposobu żywienia, itd. Oczywiście jak nie wiesz ile jesz białka w ciągu dnia - to odpowiedź jest zazwyczaj taka sama: jesz go na pewno za mało. Mało kto jest w stanie jeść [...]
[...] Ciekawa jestem co to oznacza dla niej obecnie "je normalnie" - pewnie do surówki dorzuciła bułke hihihi Tak jak myślałam, nie dacie się przekonać do racjonalnego żywienia, a szkoda. Ale nie mam zamiaru namawiać was na siłę, szkoda tylko że robicie złudne nadzieje innym dzeiwczynom i namawiacie do tej diety robiąc im tym w sumie [...]
[...] po czym znaczna część z nich doprowadza ilość i intensywność ćwiczeń do absurdu zanim zorientuje się że nie tędy droga - wtedy zaczynają przywiązywać wagę do odpowiedniego żywienia - albo rezygnują jeszcze wiekszy procent kobiet (prawie 95%) zaczyna od diety, ignorując ćwiczenia, po czym znaczna część z nich doprowadza ilość i jakość zjadanego [...]
[...] makroskładników, przy takim wysiłku fizycznym jak opisałeś - możesz oczywiście spodziewać się efektywnej redukcji tkanki tłuszczowej. Jeżeli nie jesteś pewny swojego systemu żywienia, zapraszamy do działu: https://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html To właśnie tam skonsultujesz swój system żywienia, poprawisz go lub rozpiszesz od [...]
Cześć! Nie nie ma w tym nic złego, pod warunkiem, że pochodzą te kalorie z nisko przetworzonej żywności, mającej bardzo dużo mikro elementów. Już od wielu lat istnieją metody żywienia wprowadzające duże okno postu w ciągu doby. Zaczynając od Intermittent Fasting, w którym okno żywieniowe skracasz do 8 godzin w ciągu doby, zaś niejedzenie trwa 16 [...]
Skalar: SOG, dobra robota. Co do podręczników i profesorów... Nie jestem specjalistą od żywienia... Ale w mojej branży bardzo często zdarzało się, że podręczniki w chwili drukowania już były deaktualizowane nowszymi odkryciami... O skamielinach profesorskich to już w ogóle nie wspomnę... Ani o tym, jak życie często weryfikuje teorie w przypadkach [...]
[...] kwasy nasycone. Najbardziej aterogenne jest mięso wołowe,wieprzowe, następnie drób, najmniej ryby. I nie rób z siebie profesora tylko weź dobry podręcznik z wstępem do żywienia. Tym bardziej nie napisałem o całkowitym go zastępowaniu, ze względu na skład aminokwasowy, ale 70% białka zwierzęcego? Po co? I nie nazywaj mnie idiotą, gdyż [...]
planowanie żywienia to nie wróżbiarstwo. Diety czy też poszczególne posiłki planuje się w oparciu o szereg danych. poczytaj trochę o tym jak komponować menu, masz tematy pdowieszone w tym dziale, masz artykuły, które sam pisałem: http://potreningu.pl/diety/artykuly/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety miłej nocy i .. lektury
Koorwa na największego pół mozga to wychodzisz tutaj chłopie ty, bo prostych słów nie rozumiesz, nie obchodzi mnie Kwaśniewski i jego kult, są barany które robią z żywienia sekte ok ale co mnie to? Wklejasz tutaj coś co w ogóle nie dotyczy ZO i chcesz błyszczeć, jak byś nie był tak koorewsko zapatrzony we własne mądrości to dostrzegł byś ze na [...]
Moja tarczyca dalej spi, wiec to juz duzy minus tego modelu zywienia, po moim spadku TSH twierdze, że takie wyniki ft3 i ft4 u mnie są normalne i przy tym modelu żywienia optymalnie dostosowane do diety ale zobaczymy co będzie jak ww poszły w górę do 100g. Narazie dwa dni po 100g WW (całość przed snem bez T i B) bardzo dziwnie śpię, sny dziwne, i [...]
Napisano tyle i tak doglebnie, ze ciezko sie do czegos odniesc %-) Moja tarczyca dalej spi, wiec to juz duzy minus tego modelu zywienia, na tej kalorycznosci (ok 4000) na weglach przypuszczam ze mialbym tarczyce juz dobrze rozbujana (blok jest po vlcd z uzyciem t3,konczylem 2 tyg przed poczatkiem nowego roku) wiec musze dodac wegli bo widze ze [...]
i jeszcze jedno mam pytanie odnośnie tłuszczówki, a mianowicie: kwesta białka - przy tym typie żywienia raczej będzie go trochę więcej. Do jakiej wartości można je podbijać, aby było w porządku, a jednocześnie nie obciążać nerek? 2,5g/kg? możecie mi doradzić jakąś stronę/kalkulator, gdzi można policzyć stosunek poszczególnych tłuszczy w swoim menu?
kwesta białka - przy tym typie żywienia raczej będzie go trochę więcej. Do jakiej wartości można je podbijać, aby było w porządku, a jednocześnie nie obciążać nerek? 2,5g/kg? możecie mi doradzić jakąś stronę/kalkulator, gdzi można policzyć stosunek poszczególnych tłuszczy w swoim menu? Kalikstat - białko trzeba minimalizować. Jeść tylko tyle ile [...]
ciężko te kursy/szkolenia/wykłady przesiać czasem, byłam ostatnio na wykładze pod tytułem węglowodany na wydziale żywienia i... masakra kobietka nie potrafiła mi na proste pytanie odpowiedzieć ale w sumie to dobrze choć że się przyznała bo większość idzie w zaparte i udaje że wie wszystko że wiedza nie przyjdzie sama to wiem;P bo czekam i czekam [...]
Okres adaptacji do takiego żywienia trwa od dwóch do czterech tygodni. Z kolei u osób po 45 roku życia może to trwać nawet kilka miesięcy i wtedy zaleca się etapowe obniżanie wymaganej ilości węglowodanów, aż do osiągnięcia danej sumy.