Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Oj nie powiedziałbym. Najstarszy brat pracuje w wietnamskiej restauracji, jedzenie przygotowywane w zamkniętej kuchni, a ryż, zioła, herbaty itp. mają importowane prosto z Azji w workach, wszystko zawsze świeże. A ciapaci w budkach niby wszystko przy tobie, ale mięso jest takiej jakości, że jak choćby przekłujesz je wykałaczką to wypłynie tłuszcz [...]
[...] dla siebie jest najważniejsze, sztuką jest żyć w zgodzie z samym sobą. Ale w życiu zawodowym i społecznym, niestety...wyobraźmy sobie, Dana nie jest p***ą, popiera jaranie zioła, ma wyj**ane na doping, nigdy nie ulega politykom i...UFC pewnie byłoby czymś lokalnej gali nieznanego sportu w USA. To czym UFC jest teraz wynikło ze sprawnego [...]
kritkie pytanie ciagne redu caly czas i mam pomalu kryzys co do fileta z kurczaka i wpadlem na pmysl co do sosu mianowicie jogur 120g i wrzucam tam rozne ziola czosenek organo mieszam i leciutko kropie sobie miesko nim moze byc taki dodatek ewentualnie nieraz dodam pare kropel keczupu do tego. moze byc taki sosik ?
[...] dni "kravkowe"(19:00) - woreczek kaszy gryczanej, mała pierś z kurczaka smażona na łyżce oliwy z oliwek po treningu (23:00) - koktajl białkowy, czekoladowy KOLACJA w dni basenowe, lub beztreningowe - sałatka: kapusta pekińska, ogórek, pomidor, kukurydza, dressing ( oliwa z oliwek, zioła) Mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzymam kciuki
oczywiście pieczarki,papryka, marchew, cebula, cukinia + świeże zioła : pietrucha, szczypiorek, bazylia, tymianek i czomber + 70g koncentratu pomidorowego i masę takich przypraw jak chilli, kurkuma itd. wyszło mi jakieś 2kg pasztetu btw z ogórkiem kiszonym już w ogóle rewelacja- przeżywam właśnie orgazm kulinarny Oveja, jesteś moim guru! [...]
[...] cały brokuł, 3x papryka czerwona, 1x cukinia, 250g pieczarki, 2x cebula Płyny: do tej pory 2,5l wody , 1x kawa, 2x(pokrzywa + dziurawiec) pewnie dojdzie jeszcze woda i zioła Inne: 3g omega3, cynamon, 2x enzymy Treca, ZMA, wit. Trec, tabl. z karczocha, wit. C Jutro wyjeżdżam służbowo na 5 dni do Łodzi więc kombinacje z miską będą. Już mam [...]
Chleb razowy na zakwasie. Zaczyn :3 szklanki maki razowej lub orkiszowej 3 szklanki wody 1,5 szklanki wody i 1,5 maki zmieszac w naczyniu ceramicznym lub szklanym.Przykryc i zostawic na 2-3. dni w tem pokojowej,az zacznie fermentowac tzn bedzie zapach drozdzowy,ale nie kwasny Dodac pozostala czesc maki i wody odstawic na jeden dzien.az [...]
[...] możemy opcjonalnie dodać jakieś przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie etc.) 2. Na patelni podsmażamy cebulę, czosnek z przyprawami (ja dałam bazylię, pieprz, chili, zioła prowansalskie). 3. Gdy kalafior się ugotuje, odsedzamy wodę, miksujemy na jednolitą masę (ja zrobiłam to tłuczkiem do ziemniaków). 4. Kalafiorową mase przekładamy na [...]
[...] (można nie dodawać a posmarować gofrownicę) Do tego to co chcemy do smaku - na słodko np. odżywka (u mnie ciasteczkowa), słodzik, wiórki kokosowe, sezam; na słono zioła, ulubione przyprawy. Wykonanie: Składniki zmiksować, wylać na nagrzaną gofrownicę, zapiec, zjeść. Wsio :-D Podawać z czym kto chce. Na zdjęciu z odżywką czekoladową [...]
[...] teraz dodajemy awokado, ogórka,mięte oraz bazylie i miksujemy ponownie na gładki krem. Nie dodajemy awokado wcześniej, ponieważ podczas gotowania robi się ono gorzkie, a zioła tracą smak! Możemy podawać na dwa sposoby-albo na zimno jako chłodnik (mięta daje super orzeźwiający samk), albo na ciepło, pamiętając o tym, żeby podgrzewając nie [...]
[...] sie tak samo jak zwykłe pszenne, z tym wyjątkiem, że smażymy je dłuzej, tak aby mąka sie dobrze wysmażyła. Ja lubie naleśniki przyprawić, daję dużą szczypte soli i pieprzu i zioła jakie mi sie sypną, mogą być świeże, moga być suszone - tu w przepisie bazylia Na początek jajo bełtamy i mieszamy ze 100g wody, wlewamy do maki, dodajemy szczyptę [...]
[...] wystarczyć nam na więcej niż jeden posiłek, wg mnie taka syta porcja to 250-300g selera) 100g pierś indycza ok. 5g oliwy z oliwek przyprawy (do selera polecam tymianek lub zioła prowansalskie, najlepiej pasują) sól, pieprz, czerwona słodka papryka, curry Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180-200 stopni. W między czasie pozbywamy się [...]
[...] powstania spodu do pizzy/ 55 g ugotowanej na sypko, wystudzonej kaszy jaglanej 40 g maki gryczanej 20g dowolnej skrobi 1/3 szklanki wody 15 ml oliwy lub oleju sól i zioła do smaku (u mnie oregano) Dodatki w zasadzie dowolne %-) u mnie był to tuńczyk, cebula, odrobinka ogórka kiszonego, mozarella i przesmażone pomidory z odrobina soli, [...]
[...] pora -brokuły -pieczarki (na oko, u mnie solidna garść) -cebula -2 ząbki czosnku -smalec lub inny tłuszcz do smażenia -przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, zioła prowansalskie Oczywiście można sobie dowolnie modyfikować, ja gdybym mogła to bym dała cały krążek Camemberta, jak nie więcej. \-) Sposób przygotowania: Nagrzewamy [...]
[...] Wami czymś wspaniałym moje drogie Panie ;-) Mięso w 5% rozwtorze solnym Część pierwsza. Potrzebujemy: -litr wody -50g soli ( nie 5g!) -karkówka, ile? od Was zależy -suszone zioła. Może być sam majeranek, a również może być mix Waszych ulubiony np bazylia+oregano+majeranek blablabla...) /SFD/Images/2015/9/2/f2bc1e5469ab4c8183246688cf1379a8.jpg [...]