[...] mieszał tylko zostawił na jednym poziomie. Można się pobawić zakresami powtórzeń w zależności od ćwiczenia typu w wielostawowych dać nieco niższy, a przy izolacjach nieco wyższy, ale w ramach jednego ćwiczenia dałbym stałą liczbę powtórzeń. W głównej mierze za efekty będzie odpowiadać Twoja dieta, a konkretnie deficyt kaloryczny w niej bo [...]
[...] jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tzw. zatrzymanie wody w organizmie istnieje bowiem może występować jedynie w niektórych, patologicznych okolicznościach. Wbrew temu co można byłoby przypuszczać, wyższy poziom płynów w organizmie mają osoby z większą masą mięśniową, o niskim poziomie tkanki tłuszczowej.
[...] treningi siłowe pod rząd i dobrze będziesz się regenerował, ale z doświadczenia wiem, że takie treningi pod rząd na początku wchodzą spoko, ale z czasem jak ciężary wejdą na wyższy poziom może się pojawić problem z regeneracją. Istotne żebyś pilnował techniki wykonania ćwiczeń w podstawowych ćwiczeniach bo to zwiększa Twoje bezpieczeństwo. [...]
[...] to 8 - 12 nmol/l lub 2,3 - 3,4 ng/ml albo 230 - 345 ng/dl. Jednak w przypadku stosowania anabolików wynik ten nie będzie mieścił się w normie a może być nawet kilka razy wyższy. Najczesciej badanie testosteronu to koszt rzędu 25-30zł, zaś badanie testosteronu wolnego 60-70zł. Pozdrawiam /SFD/2018/1/16/f12ce20d2a1b4403abb85d8be4a04399.jpg [...]
[...] tkanki tłuszczowej. Inny okres czasu zajmie "pokazanie" kratki na brzuchu osobie, która ma poziom tłuszczu 15-20%, a inny gdy ten poziom jest powyżej 20%. Naturalnie im wyższy poziom tym zejdzie nam dłużej czasu z redukcją tkanki tłuszczowej. W zasadzie nie ma większej różnicy w treningu mięśni brzucha, podstawą jest zawsze solidny trening [...]
[...] o tłuszcz wisceralny?" https://www.sfd.pl/art/Badania_naukowe/Dieta_czy_trening__Co_lepsze,_je%c5%9bli_chodzi_o_t%c5%82uszcz_wisceralny_-a3489.html Warto również zadbać o wyższy udział białka w diecie, gdyż białko przyspiesza przemianę materii, wspiera regenerację mięśni oraz nadaje posiłkom większej sytości, co w przypadku redukcji tkanki [...]
[...] pewnej grupy węglowodanów, które w sposób gwałtowny i znaczny podnoszą chwilowy poziom glukozy w surowicy krwi, czyli innymi słowy, mają tzw. wysoki indeks glikemiczny (wyższy lub równy 60). Natomiast spożycie produktu o niskim indeksie glikemicznym powoduje powolny i relatywnie niewielki wzrost poziomu cukru i co za tym idzie - niewielki [...]
[...] też bez wątpienia warto pozbyć się jej nadmiaru. Kiedy warto redukować, a kiedy już nie? Zdecydowanie zależne jest to od poziomu tkanki tłuszczowej w naszym organizmie. Im wyższy jest to poziom, tym trudniej będzie nam budować dobrej jakości mięśnie. Wynika to np. z pogorszonej wrażliwości insulinowej. Dlatego też szybszą drogą do uzyskania [...]
Do Rothen, zadnia są podzielone tak naprawde niektórzy uwarzają (tak jak i przy tej dyskusji) że to właśnie endo i mezo najszybciej się regenerują. Skłaniam się raczej do tej tezy, moge tylko powiedzeieć że u mezomorfów reakcje restytucji przebiegają szybciej dzieki dpowiednio zbilansowanego wydzielaniu insuliny(jednego z najbardziej anabolicznych [...]
Wiadomo, że nie od razu się zbudowało super sylwetkę. Jak poziom tkanki tłuszczowej był wyższy to nie było sensu też budować masy mięśniowej bo ona nie pójdzie tak jak należy. Plan masz dobry zredukować teraz poziom tkanki tłuszczowej, a później dopiero zacząć budować masę mięśniową. Dlatego na spokojnie daj sobie teraz czas na zapotrzebowaniu i [...]
[...] energii potrzebnej by organizm przytrzymał Cię przy życiu i byś mógł wykonywać różne czynności. Osoby z szybkim metabolizmem potrzebują takiej energii więcej ze względu na wyższy poziom niektórych hormonów, szczególnie hormonu tarczycy T3. Część energii się "marnuje" gdyż jest zamieniana na ciepło. Organizm takich osób również posiada [...]
ok, rozumiem. czyli mozna by powiedziec ze organizm takich osob jest po prostu mniej efektywna maszyna - potrzebuje wiecej energii do wykonania tej samej pracy. dlaczego jednak jest tak, ze wyzszy poziom hormonow wywoluje wieksze zapotrzebowanie energetyczne?
[...] Choć wydawać by się mogło, że składniki te umieszczane są w odżywce w celu „wzmocnienia anabolicznego potencjału”, to w efekcie pozwalają one przede wszystkim otrzymać wyższy wynik w badaniu na zawartość białka. Innymi słowy, dzięki tym związkom można sprawić, że odżywka składająca się w 50% z koncentratu serwatkowego , a w 10% z mieszanki [...]
[...] jest gotowanie na parze. Podczas tradycyjnego gotowania część cennych składników odżywczych przechodzi do wody, którą wylewamy. Produkty przyrządzane na parze zachowują wyższy poziom składników odżywczych, witamin oraz minerałów. Do zalet gotowania na parze można zaliczyć również to, że nie wymaga ono dodawania tłuszczu, a także umożliwia [...]
[...] witaminy D3, a co za tym idzie znacznymi problemami zdrowotnymi. Co jest niezmiernie istotne cholesterol, jak u Ciebie, wynoszący 200 mg/dl jest w normie. Nawet gdyby był on wyższy, to nie świadczy to o niczym niepokojącym. Ważne są proporcje lipoprotein LDL w stosunku do HDL. Zaleca się, aby wynosiła ona 2:1, maksymalnie 3:1. Bardzo istotny jest [...]
[...] (IG) jest czymś, co znają prawdopodobnie wszyscy, zarówno osoby chore na cukrzycę, insulinooporność, osoby zdrowo się odżywiające, będące na diecie, a nawet osoby, które z powyższymi nie mają nic wspólnego, prowadzą konwencjonalną dietę. Jednak na pewno każdemu z nas pojęcie to obiło się o uszy. Jednakże na ile indeks glikemiczny może mieć [...]
[...] preparaty ją zawierające cieszą się wyjątkowym zainteresowaniem. Jej głównym zadaniem jest gromadzenie energii w mięśniach, dlatego im jej poziom w tkance mięśniowej jest wyższy, tym więcej energii można wykorzystać. Zwiększona zawartość energii w postaci ATP prowadzi do wzrostu takich parametrów wysiłkowych jak siła i wytrzymałość, a to z [...]
[...] preparaty ją zawierające cieszą się wyjątkowym zainteresowaniem. Jej głównym zadaniem jest gromadzenie energii w mięśniach, dlatego im jej poziom w tkance mięśniowej jest wyższy, tym więcej energii można wykorzystać. Zwiększona zawartość energii w postaci ATP prowadzi do wzrostu takich parametrów wysiłkowych jak siła i wytrzymałość, a to z [...]
ogolnie w ksiazce Lyle McDonalda jest wyjasnione dlaczego BV produktu bialkowego nie moze byc wyzszy niz np 100, co by musialo sie wiazac z tym, ze na 100g bialka jest np 130g proitein... lepszym wyznacznikiem jest np PDCAAS