[...] nadmiernego stresu. Generalnie należy zauważyć, że nowe preparaty sojowe łatwiej poddają się trawieniu. Mieszanka białek soi i serwatki zawiera więcej glutaminy niż sama serwatka. Soja zawiera około 10-11% glutaminy, a serwatka na ogół 6%. Prawie każdy wie, jak duże znaczenie ma glutamina dla trenujących w pocie czoła kulturystów: przyspiesza [...]
No to mam o czym myśleć.Czasami wypijam nawet do 2litrów mleka dziennie.Przecież nie będe cały dzień wpieprzał piersi z kurczaka i tuńczyka. A co z serwatką?Przecież też jest z mleka?
[...] się poprawa sylwetki. Serwatka zawiera przede wszystkim cukier mleczny, który może być źródłem problemów jelitowych i przyczynić się do tzw. zalewania tłuszczem. Dopiero serwatka poddana obróbce i przetworzeniu nadaje się jako produkt dla sportowców. Jest to w tym momencie białko serwatkowe WPC lub WPI. Oba wymienione produkty są świetnym [...]
[...] :30 % tyle pokazuje waga na siłowni. Wzrost 165cm waga 58kg. POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: 20% ZARYS DIETY: węglowodany złożone ( owsianka ), chudy nabiał, kazeina, serwatka potreningowo, warzywa, owoce ( tylko jabłka ), jajka. ZARYS TRENINGU:pon: 15 min rozgrzewka - np. orbitrek. Nogi zewnętrze ( obciążenie 45kg) i wewnętrzne ( [...]
Co to jest serwatka ? Serwatka jest płynem powstającym podczas procesu przetwarzania mleka w ser i kazeinę. Stanowi ona 85 do 90% objętości mleka zużywanego do produkcji serów dojrzewających 1 kg sera = 9 L serwatki Zachowuje ok. 55% wartości odżywczych mleka (rozpuszczalne białka, laktozę, mikroelementy i witaminy) Skład serwatki [...]