150g mąki 100ml gorącej wody (ale nie wrzątek) 5ml oliwy 5g proszku do pieczenia Do smaku możesz dać jakieś zioła ;) 1. Mieszamy suche składniki 2. Zalewamy gorąca woda. 3. Zagniatamy ciasto. 4. Dodajemy oliwę i jeszcze raz zagniatamy. 5. Wałkujemy ciasto na placki. 6. Smażymy na suchej patelni z obu stron. 7. Tniemy na nachosy ;) Wiadomo [...]
- mąka 150g + szczypta soli (100g zwykłej i 50g żytniej) - zaczyn z 30g drożdży i 80ml ciepłego mleka + szczypta cukru. Dalej tak jak na ciasto z drozdzami, zagniatasz, dajesz do wyrośnięcia i robisz pizze ;)
Spróbuj budyniu z mąki ryżowej. Woda/mleko + mąka ryżowa + jakikolwiek budyń bez cukru smakowy+ wpc/wpi. Można na ciepło/zimno jak ostygnie. Zmieniony przez - LevelPl w dniu 2022-05-12 11:14:27
ja bym wegiel wyyebal a fat i bialko zostawil :D ja to robie tak ze normalnie mam w kazdym poisilku 100g ryzu(rano owies i maka ok 100g ww) to jak widze ze podlewa to jeden dwa dni bez silki wale w posilku 50-60g ryzu tylko(ze sniadania cukry proste wywalam) + do tego aero np koszenie trawy pare godz czy cos i tjby zalanie schodzi a ze dzien bez [...]
Lukasz, każdego dnia z przykrością dopisuję do swojej listy kolejne ulubione warzywo, którego muszę unikać. Niedługo to mi zostanie sama marchewka i pomidory @-| Seler, pietruszkę używam w ilościach symbolicznych, więc nie ma się co martwić raczej.. Ale zwrócę uwagę, jak reaguję na szpinak i paprykę- dzisiaj po szpinaku nic nie było na szczęście [...]
Używałam kiedyś do różnych kombinacji placków: mąka ryżowa +jaja, odzywka, jakies owoce, kakao etc. Tylko trochę suche wychodzą, żeby temu zapobiec dobrze robi łyzka jogurtu/smietany/rzadkiego twarogu.W wytrawnych omletach mi sie też sprawdziła. Zmieniony przez - lorane w dniu 2013-03-22 22:01:40
Lejjla, a w sklepie nie przyjmą jako reklamacji, prawda? Chyba faktycznie wystawię i kupię jakieś tańsze @-| Tylko pojawia się kolejny problem- jaki model? :)) ______________________________________________________ 28.03 DNT Zero mocy, idę zaraz spać #-P miska Czysta, nieliczona. 1. ziemniaki, jajka, camembert 2. mąka z ryżu brązowego + jajko / [...]
Danones, oj chyba w najbliższym czasie nie będę nic piec %-) Ale może w niedzielę. Dam znać na pewno :-)) __________________________________________________ 02.03 trening LOWER A 1. RDL 3x 6-8 + 2 serie rozgrzewkowe 30kg / 35kg / 40kg x 8 2. Wypychanie na suwnicy 3x 10-12 30kg / 35kg / 40kg x 12 3. Uginanie nóg siedząc 3x 8-10 15kg / 20kg / 25kg [...]
dżem mam od dziadka, rozkurvia kubki smakowe jaki dobry i słodki mąka orkiszowa+pszenna razowa, drogie obie, ale w smaku najlepsze i nalesniki że nie podskoczysz
[...] remontu kuchni i stąd przekąska typu Corny czy Smakija :/ Ale fakt wcześniej też nie szalałam, bo były to zwyczaj koktajle na mleku/jogurcie lub owoce. Ale mnie ścięło to, że słaaabo jakościowo - jest łosoś, królik, kurczak, krewetki, ciemne makarony durum i kasze. To jest słabo?... :( Zmieniony przez - BrysiaRysia w dniu 2016-03-07 16:34:22
Dziewczyny, bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi! Inaczej jak się czyta o kimś a inaczej jak się usłyszy prawdę prosto w oczy... Faktycznie często mam wzdęcia :( To jest mój problem od dawna. O nabiale nie myślałam i jabłkach, ale odstawię. W poniedziałek będę miała wyniki tsh i FT4, zobaczymy, co wyjdzie. A jak rozłożyć makro? Nie wiem [...]
5 lat to sporo ! ;) Tak, też uważam że dużo czasu straciłem. Z resztą raczej nie jestem jedynym którego staż treningowy nie przełożył się na wyniki i sylwetkę. Powiedzmy że to błędy młodości. :-P 26.07.2015 - barki, równoległoboczne, łydki Dziś trening łydek i naramiennych. Nie wiem czy to nie pozostałość po treningu klatki ale czułem jakiś dziwny [...]
[...] jak...hmm sadze ze podobnie smakuja kostki do klopa bo pachnie identycznie...ale nie to jest najgorsze..konsystencja- cos jak budyn z kisielem wymieszany z maka ziemniaczana i rozwodniony..massakryczny produkt widac ze prosto ze stajni olimpu ...ale jako ze smak nie jest najwazniejszy niedlugo napisze jak dziala. Edit: prawie [...]
nie musisz nic ucinać jeśli zrobisz tą pizzę w takim rozkładzie BWT jak należy, powinna wyjść na zmielonej owsiance bo zmielona zachowuje się zupełnie jak mąka. Możesz taką zdrową pizze stosować jako normalny posiłek przed treningowy, przecież forma w jakiej podajesz węgle i białka to tylko obróbka, więc skoro masz to samo jedzenie, to niezależnie [...]