codziennie na obiad :D Ale tak naprawde to wiem ze to nie byloby dobre wyjscie, ale chodzi mi o jedna rzecz. Sa tluszcze, bialka, wegle - dlaczego nie mozna by ? Przeciez tluszcz jak tluszcz, na takiej pizzy norme dzienna prawie sie wyrobi, wegli tez sporo, bialka troche mniej ale taki obiad daje rade. Chodzi o to ze tylko jest niezdrowe? Czy sa [...]
Elo Elo zbliża się koniec wypoczynku na wiosce fajnie było ale się skończyło Micha trzymana na 100% jedzono była mąka ryżowa i kurak żeby nie bawić się w kuchni u teściowej. Motywacja sięga zenitu aby nic się nie popsuło. W domu już zjem przed treningowy i będę się nakręcał już na nogi w domu. Od dzisiaj już nowe wytyczne MC - 40 ww LC-10 t/+40ww [...]
Chleb pyszny, zrobiłem ostatnio ze śliwką. Modyfikacje jakie wprowadziłem to 50% to zmielone płatki owsiane, kolejne 50% to mąka razowa 2000. Problem polega na to, że pojawia mi się dziura wzdłuż. Co może być przyczyną? chleb po 40min nakłuwam sprawdzając czy jest w środku gotowy no i od razu po upieczeniu wyjmuje go z pieca.
Ja chyba z 5 razy próbowałam robić chleb na drożdżach spożywczych BLEH... na sama myśl mi niedobrze ;/ Ale odkryłam cudowny sposób, i teraz raz w tygodniu piekę MEGA razowy chlebek na prawdziwym zakwasie. Składniki na zakwas: 3 łyżki otrębów pszennych 3 łyżki otrębów żytnich 3 łyżki mąki żytniej typ 2000 250ml ciepłej wody łyżeczka soli i cukru [...]
Ja kupilem u siebie w carrefourze. W auchanie napewno tez znajdziesz bo tam moja ogromny wybor mak. Maka taka typ 2000 chyba z 4 zl kosztowala. Specjalnie jezdzilem i szukalem zeby wyprobowac ten przpeis. Wlasnie grzeje piekarnik;)
Mam pytanie czy ta maka bedzie dobra? "http://www.dove sfarm.co.uk/flour-and-ingredients/organic-flour/organic-wholemeal-rye-flour-x-1kg/" Prosze usunac spacje w adresie ;p Zmieniony przez - RasJaras w dniu 2012-12-16 13:59:20
i chyba możesz zaciagnąć mąką ziemniaczaną skoro ziemniaki jesz Można ugotowac z dużą ilością cebuli,rozgotuje się i będzie jak gęsty sos. Doprawisz ziołami i będzie super. nie moge cebuli:(
Zależy od Ciebie. Durum ma więcej glutenu niż zwykła mąka. Teraz chyba generalnie durum to większość na półkach, mnie osobiście bardziej smakuje makaron ze zwykłej jasnej pszenicy, ale ciężko go dorwać w wersji innej niż "rosołowej" ;)
Takie sranie w banie. Jasne, że minerały i witaminy są ważne, ale to nie jest jedyne źródło. Jak masz nietolerancję glutenu to bardziej Ci zaszkodzi niż przyniesie korzyści więc co kto lubi. Zwykła pszenica też ma gluten ale mniej dlatego do makaronu dodają jaja żeby się mąka skleiła ... tyle że w proszku.