Przepis na ciasto bezglutenowe do pierogów by cod123 /SFD/2016/12/24/beb0a0ea03fa4e8ba02bc70baebeda98.jpg Składniki na ok 50 sztuk: 240 g mąki gryczanej 120 g skrobii 300 ml wrzątku 3 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Mąki zmieszać, dodać wrzątek. wstępnie wymieszać. 2. Po wystygnięciu dodać olej i wyrobić ciasto. 3. Rozwałkować (trochę grubiej [...]
mam duuuzy problem, moj brzuch to jeden wielki flak paskudny barszcz az obora z takim czyms sie pojawiac w miejscu publicznym i moje pytanie jest takie: nie musze mieć kratki na brzuchu interesuje mnie zeby byl twardy i zeby mi ten cellulit ( bleee) zszedł z niego, diety stosowac nie bede ( brak możliwości jedynie moge ograniczac fat słodycze itp) [...]
Zawsze mialem taki dylemacik ;p Ekto jestem i nic co slodkie nie jest mi straszne ;D Zwykle diete utrzmuje na poziomie 3-4 tys kalorii Dzisiaj jednak moge troche podbic to wszystko do gory :D Jednym slowem szarlotka.. maka pszenna,bułka tarta,jajka,jablka,cynamon no i te 3/4 szklanki cukru ale jak mowilem nie szkodzi mi to ;D Wiem ,ze maka pszenna [...]
[...] robiłem wszystko na oko. Nie jem wcale słodyczy, lecz i przychodzi moment że chciałbym coś zjeść zdrowego i słodkiego a najlepiej w swoim wykonaniu. Chciałbym zrobić jakieś ciasto nawet ciastka (robiłem kokosanki twarogowe ale wyszły za zbyt gęste przez co ciężko się je jadło), które chętnie sobie wstawie czasem za jakiś posiłek. Najlepiej jakiś [...]
Ciasto batatowe by Amelia35 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/775c3b0c9977466a95669f450398e552.JPG Składniki: - 600 g batatów - 1 banan - 3 jaja - kilka kropel olejku rumowego - 2 łyżki soku z cytryny - 20 g rodzynek - 20 g migdałów - skórka starta z cytryny - cynamon Przygotowanie: 1. Bataty gotujemy około 10 minut (do miękkości). Następnie [...]
Ciasto czekoladowe z mąki kukurydzianej by Cod123 /SFD/2017/3/11/4a2a73b996ef4b0c9493eea59658aaf0.jpg Składniki : 1. 100 g masła 2. 260 g maki kukurydzianej 3. 2 jaja 5. 50 g ksylitolu 6. 55 g odżywki 7. Dwie łyżeczki proszku do pieczenia 8. 370 ml mleka 9. 40 g kakao Przygotowanie: Masło zmiksować z ksylitolem na biały kolor. Dodać jaja. [...]
300g wiśni 300g białka jaj 100g odżywki białkowej, ja wybrałem Activlab Night Protein + ZMA słodzik Białka jaj ubijamy na pianę. Tabletki słodzika zalewamy wrzątkiem lub rozgniatamy i wsypujemy do piany z białek. Dosypujemy odżywkę i miksujemy. Na foremce(dobrze opryskać PAM'em) wylewamy masę, następnie wrzucamy drylowane wiśnie(trochę męczące, [...]
Co myślicie, o tym by na śniadanie jeść takie ciasto? Robiłbym je w weekendy i jadł od pon. - do piątku. Składniki na jedną porcję (można ją zmniejszyć oczywiście)- Płatki owsiane 100g - Białko 13,50, Węglowodany 54,50, Tłuszcz 7,00 g Białko 30g - Białko 23g Margaryna 40g - Tłuszcze 30g Mąka pszenna 100g - Białko 10g, Węglo 77g, 3/5 Jajka - [...]
Czy znacie jakiś przepis na zdrowsze ciasto drożdżowe? chodzi mi głównie o to żeby nie było tam cukru tylko miód, ale nie wiem czy tak da rade. A zamiaast masła moze być olej? Chciałabym z tego ciasta robić rogaliki albo takie małe drożdżówki, co wy na to? Macie jakiś przepis?
Ciasto orzechowo bananowe ;) 150g odzywki białkowej (ja dalam kokos) 2banany 100 ml mleka 15g kakao 40g śmietanki 30% 80g masła orzechowego Przygotowanie : Wszystkie składniki blendujemy i wylewamy do formy. Pieczemy 25 min w temp 200 stopni ( na gore ciasta dalam orzeszki ,moga to byc tez banany )inne owoce nie bardzo smakowo pasują ze względu [...]
Przepis na ciasto bez jajek :) Składniki: Ciasto - 60g zmielonych na mąkę płatków owsianych - 10g zmielonego siemienia lnianego - opcjonalnie jakieś słodzidło I zależne od tego co robimy jakieś dodatki: owoce, twaróg itp Wykonanie Do składników na ciasto wlewamy tyle wody, aby masa była trochę jak na naleśniki. Czekamy kilka minut aż zgęstnieje i [...]
[...] kazeinę, białka jaj, miksujemy. Foremkę pryskamy pamem żeby nie przywarło, wykładamy truskawkami ile kto chce i do piekarnika na 180stopni na ok 15min, jak się zarumieni ciasto. Takie samo można zrobić z rabarbarem, śliwkami czy innymi owocami. Z rabarbarem polecam dać więcej słodzika by trochę stłumić kwaskowatość. Smacznego. [...]