SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko z jaj

  • Dieta wegańska jest coraz popularniejsza. Wiele restauracji oferuje dania dla wegan, w sklepach znajdziemy dedykowane działy, a w Internecie mnóstwo inspiracji kulinarnych. Mimo to niektórzy nadal uważają, że "wegański" to skrót od "wegetariański" albo że bycie weganinem oznacza jedzenie tylko sałatek. Warto by było wyjaśnić niektóre kwestie. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1164 Data: 2021-06-28 19:57:51
  • [...] obiegowym opiniom, wszyscy sportowcy mogą spożywać o wiele więcej białka, niż kiedyś sugerowano w podręcznikach. Dlaczego? Ile białka powinienem dostarczyć? A po co mi białko, skoro jestem biegaczem? Ile białka potrzebuję, gdy trenuję i jem za mało węglowodanów? Ile białka tracę w trakcie biegania? Czy duża ilość protein jest szkodliwa dla [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5148 Data: 2018-09-10 11:50:39
  • [...] gdy osoba dorosła musi zjeść około 10 ciastek, aby osiągnąć górny, bezpieczny limit. Jajka Jajka sycą na wiele godzin. Uznane za wzorcowe (uznano je za takie w 1965 r.) białko jaja przyswaja się niezmiernie wolno, w tempie ~3 g na godzinę, dlatego pełna absorpcja omleta zawierającego 20 g białka zajmie ~ 7 h. W przypadku zwykłego jajka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4001 Data: 2018-11-11 08:37:26
  • Jakie parówki są najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] lepszy. Świat Drobiu Parówki wędzone z kurczaka Skład: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt 47%, skórki kurcząt, woda, kasza manna (gluten), skrobia ziemniaczana, białko sojowe, przyprawy naturalne i ich ekstrakty, dekstroza, aromaty naturalne, stabilizator: E621, przeciwutleniacz E316, substancja konserwująca E250 i E262. Plusy: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 50791 Data: 2017-08-30 09:40:14
  • Dlaczego nie powinieneś wyrzucać żółtek jaj?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Większość świata fitness wyeliminowała ze swojego menu żółtka jaj, pozbawiając się tym samym tego, co w jajkach najbardziej wartościowe. Żółtko stanowi tę część jajka, która niezbędna jest do utrzymania pełni zdrowia, jak również do budowy silnych i dużych mięśni. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak najlepiej wykorzystać pozytywy płynące ze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8487 Data: 2018-03-31 09:21:18
  • Odżywki białkowe kojarzymy głównie z budową masy mięśniowej, tymczasem białko jest ważnym składnikiem odżywczym w procesie odchudzania. Dostarczenie wystarczającej ilości protein może przyspieszyć metabolizm, zmniejszyć apetyt i pomóc w utracie tkanki tłuszczowej, minimalizując jednocześnie spadek masy mięśniowej. Podsumowanie Odżywki białkowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8866 Data: 2020-04-29 10:09:16
  • [...] niskotłuszczowe, niskowęglowodanowe (wysokotłuszczowe) oraz model intermittent fasting. Oto kolejne diety, które mogą się sprawdzić w trakcie odchudzania. Wysokobiałkowa dieta o umiarkowanym deficycie kalorycznym Zwykle są to diety bazujące na węglowodanach, o średniej lub wysokiej podaży białka, przy umiarkowanej podaży tłuszczów. W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2726 Data: 2020-04-08 18:21:12
  • Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2770 Data: 2021-06-08 18:04:43
  • [...] przygotowanie, jego dieta wyglądała dość ekstremalnie. W styczniu i lutym głównymi składnikami diety była wołowina i gotowane mięso cielęce. Z kolei w marcu spożywał głównie białko, którego źródłem było 70 gotowanych białek z jaj... codziennie! Z jego wypowiedzi wynika, że zjadał 10 białek co 1,5- 2 godziny. Zhang Nu powiedział, że absorpcja i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20777 Data: 2018-04-18 23:09:22
  • Sól czy cukier - co bardziej nam szkodzi?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Nadciśnienie tętnicze jest jedną z plag XXI wieku. Naukowcy oszacowali, że podwyższone ciśnienie krwi na całym świecie jest odpowiedzialne za 7,6 miliona zgonów rocznie (13,5% całkowitej liczby zgonów), czyli więcej niż jakiekolwiek inne czynniki ryzyka. Około 54% udarów i 47% chorób niedokrwiennych serca można przypisać wysokiemu ciśnieniu krwi.  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 663 Data: 2023-10-09 06:02:51
  • [...] Nasiona i orzechy.  I to właściwie tyle, choć nie do końca. Aby bowiem ułatwić komponowanie poprawnej diety wegańskiej, zwłaszcza przy zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, producenci suplementów wprowadzili specjalną kategorię odżywek wysokobiałkowych przeznaczonych dla wegan.  Na szczególne uznanie w niej zasługują: Białka pochodzące z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1894 Data: 2021-06-01 10:22:28
  • [...] substancjami odżywczymi. Mowa tutaj o batonie proteinowym. Jest łatwy do przenoszenia i spożycia w ciągu dnia. Główną substancją odżywczą dobrej jakości batona powinno być białko, a dodatkowo powinien się charakteryzować brakiem dodatku cukru. Wiele rodzajów batonów proteinowych zawiera jeszcze sporo błonnika, dzięki czemu dają one sytość i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 643 Data: 2023-05-17 11:33:01
  • [...] czekolady, są niesamowicie kruche, idealnie pasują, jako poczęstunek i dodatek do wypijanej kawy. Mogą być również elementem naszego codziennego menu, gdyż wzbogacone są o białko WPC, dzięki czemu możemy również uzupełnić niedobory tego istotnego składnika w naszej diecie. Takie ciasteczka dzięki łatwości przenoszenia mogą być dla nas formą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4662 Data: 2018-04-12 11:38:16
  • Co jeść aby mięśnie rosły?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] ten rodzaj białka jest spożycie ich tuż przed snem lub zaraz po treningu. W tym miejscu należy rozwiać wszelkie mity związane z salmonellą i surowymi jajkami. Pasteryzowane białko jaj kurzych takie jak sprzedawane w kilogramowych butelkach gotowe płynne białko jaj SFD DZIKIE JAJA, jest poddawane obróbce cieplnej, czyli pasteryzacji. Dzięki temu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4615 Data: 2019-07-25 14:10:09
  • [...] skutkowało większą stymulacją synteza białek miofibrylarnych (mięśniowych) niż jedzenie samych białek jaj. Spożywanie pokarmów bogatych w składniki odżywcze (np. tłuszcze) i białko w różny sposób stymuluje anabolizm mięśni w porównaniu z pokarmami bogatymi w białko. Komentarz autora Tak, leucyna pojawiała się we krwi szybciej, gdy jedzono samo [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1329 Data: 2022-08-25 06:23:02
  • Co z tymi jajami?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] pakowania, niestety ten rodzaj jaj bardzo rzadko można spotkać w sklepach. Klasa A to klasa spotykana zazwyczaj w sklepach, są świeże, skorupka nie powinna być popękana, a białko powinno być płynne i zbite, Klasa B to jajka tak zwanej drugiej klasy. Klasa C jajka te są przemysłowe, niesortowane, nie nadają się one do sprzedaży detalicznej. A [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3207 Data: 2017-09-16 12:06:46
  • [...] protein w diecie osób aktywnych przeżywa swój renesans. Pomijając kwestie typowo sportowe, białka dodawane są do jogurtów, mleka i batonów. Spotkamy nawet pieczywo wysokobiałkowe. Świadomość ludzi wzrasta co do udziału białek w diecie i ich wartości, więc popyt na surowiec tego typu również jest zwiększony. Jednak odpowiednio zbilansowana [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6586 Data: 2018-09-11 08:39:28
  • [...] znacznej przewagi, w porównaniu do osób nie trzymających diety. Ile białka potrzebujemy w ciągu dnia? Skąd sportowcy czerpią białka? Jakie jest zastosowanie odżywki białkowej? Odżywka białkowa a budowa masy mięśniowej Czy WPC nadaje się podczas odchudzania? Jakie są korzyści ze stosowania WPC? Jak dawkować białko WPC? Jednym ze sposobów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4295 Data: 2018-08-30 08:27:50
  • Jaki makaron na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w produkcie. Wydaje się to błędem na etykiecie. Skład: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista. W 100 g produktu znajduje się 340 kcal. Węglowodany 58 g (w tym cukry 3,1 g), białko 15 g, tłuszcz 3,2 g, błonnik 9,5 g. Zagłębiając się w szczegóły, wyróżnić warto również składniki mineralne, takie jak: fosfor 120 mg, mangan 1,23 mg, żelazo 2,06 mg. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25937 Data: 2017-08-27 11:28:49
  • 15 pokarmów na które czekają Twoje mięśnie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Zasada jest prosta: chcesz być duży, musisz jeść dużo. Nie oznacza to wizyty w najbliższym fast foodzie. Musisz jeść dużo, ale przede wszystkim musisz jeść mądrze. Potrzebujesz białka, zdrowych tłuszczów, właściwych rodzajów węglowodanów, witamin, minerałów, aminokwasów, przeciwutleniaczy i potrzebujesz ich we właściwych ilościach i we właściwych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 43082 Data: 2018-04-14 11:44:48