SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] O lepsze jutro - by adkens

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 213598

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 1967 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17778
Diety bez glutenu i laktozy teraz na czasie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 240 Napisanych postów 31346 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 163549
A co tam sie dziejeze odstawiasz gluten i laktoze podaj no co Ci tam jest mordo ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22813
TanQer
A co tam sie dziejeze odstawiasz gluten i laktoze podaj no co Ci tam jest mordo ;)


Na razie testuje jak smakują takie produkty niby chleb a bezglutenowy itd i jak cenowo wychodzi dieta taka bo w poniedziałek wyniki badań mam a specjaliste lekarza 3 wrzesnia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22813
Iccana
Diety bez glutenu i laktozy teraz na czasie


ona nie będzie bezglutenowa i bezlaktozowa bo niektóre produkty nie będą miały laktozy a inne glutenu wstępne rozeznanie smaku i cen
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 2819 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 45257
Pamietaj żeby stosować produkty bez glutenu i laktozy ktore naturalnie ich nie zawierają a nie produkty "oczyszczone" np. chleb z oczyszczonej przenicy bez glutenu. Bo takie produkty na skutek przetworzenia mogą wywoływać takie same negatywne skutki na organizm jak produkty z glutenem ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22813
no będę tu te produkty wstawiał to współnie ocenimy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 983 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34711
Krata już bardzo spoko się prezentuje


Zmieniony przez - patryx-13 w dniu 2015-07-25 15:38:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22813
Sobota:25.07.2015

Trening:


Plecy:

- podciąganie na drążku nachwyt 4x12

- wiosłowanie sztangą podchwyt 67kg x10,10,10,10,10

- wiosło hantlem 28kg x 15,11,10,10+ pendley nachwyt 40kg x8,8,8,8

- MC 2x6 (105kg)+ 87kg 4x8


Dieta:


1) płatki ryżowe 120g+kakao+truskawki 100g+jaja x3

2) makaron 110g+pierś z kurczaka 120g+oliwa z oliwek 10g

3) pączek bezglutenowy + grahamki 100g+pierś z kurczaka 100g

4) kasza jaglana 100g+pierś z kurczaka 100g+oliwa z oliwek 10g

5) twarog chudy 100g+kakao+masło orzechowe 20g+chleb domowy 100g

Suple:


- Magnez
- Wit. C
- WPC
- Kreatyna
- Glutamina

Koment:

Dzień praktycznie świetny , do problemów z żołądkiem się przyzwyczajam i nie denerwuje się są to są jakoś trzeba przeboleć jeszcze przynajmniej miesiąc , rano świetny trening zszedłem z ciężarów trochę i dawno tak dobrze mi się nie ćwiczyło z dobrym czuciem mięśni . Na koniec dnia niemiła niespodzianka z umową pracy ale to jeszcze do wyjaśnienia powiem tyle kortyzol skoczył

Bezglutenowy i bezlaktozowy pączek z jabłkiem AGLUTEN

Skład: całe jajo, cukier, margaryna roślinna nieutwardzona (olej palmowy rafinowany, woda), skrobia kukurydziana, masa jabłkowa 7% (syrop maltitolowy, mus jabłkowy 40% - zawartość procentowa musu z jabłek dotyczy nadzienia jabłkowego – subst. żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty), rodzynki, skrobia ryżowa, mąka ryżowa skrobia z tapioki, stabilizator: sorbitol, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mąka z nasion chleba świętojańskiego, substancja zagęszczająca: mączka z nasion guar, białko ryżowe, koncentrat soku jabłkowego 1%, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu, pirofosforan sodu, sól jodowana, aromaty

Waga netto: 50 g


Wartości odżywcze w 50g ( jednym pączku)

Wartość energetyczna: 201 kcal

Tłuszcze: 10g (nasycone 5g)

Węglowodany: 26,5g w tym

- skrobia: 9g

- cukry: 13,5g
- polialkohole: 4g

Błonnik: 0.5g

Białko: 2 g

Sól: 0,2 g

Sód: 0,07 g

smak: 5/5
bardzo dobry , konsystencja podobna do biszkoptu a smak taki lekko rumowy jakby pączek bardzo przyjemnie się go je, nie mdli choć jest słodki ale nie przesłodzony

skład :
Ocena pod względem dietetycznym : 2/5
Ocena pod względem nietolerancji : 5/5

Cena

około 4zł



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 2819 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 45257
fatalny produkt...skład woła o pomstę do nieba :D cukier i margaryna 2 z 3 glownych skladnikow.... jak ludzie z nietolerancją na gluten mają się zdrowo odżywiać skoro ktoś oferuje im takie produkty a nieświadome osoby myślą że będzie im się żyło lepiej na czymś takim.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22813
pat34
fatalny produkt...skład woła o pomstę do nieba :D cukier i margaryna 2 z 3 glownych skladnikow.... jak ludzie z nietolerancją na gluten mają się zdrowo odżywiać skoro ktoś oferuje im takie produkty a nieświadome osoby myślą że będzie im się żyło lepiej na czymś takim.


no składowo dałem 2 tylko za to , że nie ma tam syropu fruktozowo-glukozowego no i trochę lepszy skład niż standardowego pączka , ale fakt dno ;/
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

plan do oceny, masa

Następny temat

3w1-odchudzanie,mięśnie,rower

WHEY premium