W Twoim pytaniu jest wiele nieścisłości, abym mógł Ci kompetentnie na nie odpowiedzieć. Czynię pewne założenia i wyjaśniam co następuje: potreningowe spożywanie białek i węglowodanów ma ogromne znaczenie, dla postępów treningowych, tak samo na poziomie zawodowym jak i amatorskim. 1. odpowiedź zatem masz.
Pytanie teraz czy szejk czy normalny posiłek. Odp. Zdecydowanie szejk. Dlaczego, bo jeśli wybierzesz odpowiedni produkt węglowodanowo-białkowy, czyli popularnego gainera, o odpowiednim składzie jakościowo-ilościowym białek i węglowodanów, z uwzględnieniem ich źródłem, szybkość i jakość przyswajania tych skłądników z tradycyjnych posiłków żadną miarą nie może się równać z gainerami. Wspominasz o poziomie otłuszczenia, zakładam więc, że dość łatwo zwiększasz jej poziom. Moja sugestia brzmi Gainerator (Olimp Sport Nutrtion), czyli gainer bazujący na węglowodanach o niskich indeksach glikemicznych, ale też ich kilku źródłach. Podobnie jak źródła białka, te od szybko-do wolnowchłanialnych. Natomiast nie ma większego znaczenia stosunek węglowodanów do białek, czyli 2:1 o które pytasz. Brać pod uwagę należy, ile i jakich węglowodanów spożywasz. Co z tego nawet, że
będzie to 1:1 jeśli całe węgle to będzie glukoza. Jeszcze raz zachęcam do wypróbowania Gaineratora. Jak będziesz potrzebował więcej protein po prostu uzupełniasz je z innego źródła białka, oczywiście WPC, a bezpośrednio po treningu najlepiej WPH czyli np. Pro Amino Xplode.
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------