DreamEvilgotuję ryż, wszystko mieszam na w miarę jednolitą masę (bo nie może być jednolita), dorzucam łyżeczkę gorzkiego kakao (lubię gorzkie), smażę na teflonie bez tłuszczu, odwracam na drugą stronę po jakichś 5 minutach, zdejmuję z talerza i jem . Jest jeszcze opcja z mąką pełnoziarnistą: wtedy jeszcze daję pół szklanki wody i dokładnie merdam widelcem a smażenie trwa 2 minuty na stronę. po przewróceniu na drugą stronę kładę plaster żółtego sera i pomidora oczywiście w tej opcji nie ma kakao ten placek to jest po prostu zużycie żółtek które zostają po białkach z owsianki :P. Smak mają placki z żółtek bardzo specyficzny, ale ja go lubię
Ok! Dzieki ;) A probowales kiedys opcje z platkami owsianymi jak z tego przepisu: https://www.sfd.pl/Placuszki_owsiane-t441175.html ? ;>
Jc, to które lepsze w smaku ?