SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 10

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 198601

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76024 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754815
aNm
Pytanie,
jak jeść w dzień kiedy zaczynam pobudkę o 8-9 jem śniadanie i za godzinę idę na trening w kosza? Obiad po takim treningu? Czy jem normalnie?



Zjedz taki posilek jaki masz ochote i nazwij go sobie jak chcesz. Byle zawieral on jak najmniej przetworzone zrodla bialka, weglowodanow i tluszczow + warzywa.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76024 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754815
Grzech3
Co zatem może być przyczyna zamulenia przy 130g węgli -
1.Spożywanie codziennie minimum 350g smazonych jajek?
2.Picie oliwy z oliwek najtanszej z biedry?
3.duża ilość migdałów min. 60g

Szukam przyczyn w tłuszczach, bo jak jem normalnie to problemy znikaja. Jakie radzicie dodac, ajakie wyeliminowac? Tak jeszcze mysle, że to wątroba może sie odzywac jak zapodaje takie (1.4g/kg) ilości tłuszczu.

Zmieniony przez - Grzech3 w dniu 2012-04-19 12:34:51


Nie bardzo rozumiem, co masz na mysli pod stwierdzeniem "zamulenie". Jestes oslabiony? Nie dobrze Ci sie robi po posilkach? Dieta low carb nie powinna miec takiego wplywu na zdrowego czlowieka. Ew. jakies tam oslabienie jezeli wczesniej spozywales duze ilosc weglowodanow a teraz zmniejszyles.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 78 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 687
Przepraszam z góry że wtrącam inny temat, ale nie mogę uzyskać pomocy w dziale "trening" i pomyślałem że może jest tu ktoś kto mógłbym zerknąć i będzie w stanie pomóc:)
https://www.sfd.pl/FBW_Geneza,_Zasady,_Podsumowanie.-t398536-s28.html
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
załóż w treningu osobny temat, to pewnie ktoś pomoże.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 889
Zamulenie czyli zle samopoczucie, ale przede wszystkim otępienie w glowie taki ciagly szum. Jem posilek bialko+tłuszcz i momentalnie to sie nasila. Ponadto ssie mnie lekko zołądek. Diete dawalem na forum juz do sprawdzenia i oceniona byla dobrze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1389 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 36311
domer
Regenat
Domer, czyli do tortilli też mogę zastosować mąkę razową typ 2000? Chciałbym sobie porobić placki do tortilli, które będę mógł brać na II śniadanie.

Od razu pytanie. Jakbym zrobił 5 takich placków - na każdy dzień tygodnia. One zeschną, prawda? Czy da radę tak zrobić jednak?


Mozesz, ale nie jestem pewien jakie one wyjda. Mysle, ze moga byc dosc kruche i latwo sie lamac.


(Chyba) na TVN Style () jest program 'Rewolucje na talerzu', tam dwie kobitki prezentują całkiem ciekawe i w większości zdrowe przepisy (które po odpowiednim podrasowaniu mogą się przydać w diecie kulturystycznej). W odcinku o Fast foodach widziałem jak robiły właśnie takie placki do tortilli z mąki pszennej t2000.
Z moich doświadczeń z plackami wychodzi tyle, że po upieczeniu (?) na patelni placka najlepiej jest wrzucić do garnka i przykryć, albo włożyć pomiędzy 2 talerze, wtedy zachowa 'gibkość' Przechowywać je można owinięte np. ręcznikiem, sreberkiem, obojętnie czym byle w miarę szczelnie, w lodówce (ja w każdym razie tak robiłem)

miejsce-na-nowy-dziennik

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 454 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3401
Co wiecie o chlebie vitalnym z piekarni pod telegrafem? Pisze ze niby jest pełnoziarnisty, ale w jakim stopniu? Bo mnie to wygląda na to, że mąka pełnoziarnista jest jedynie dodatkiem w tym chlebie.

http://www.podtelegrafem.pl/pl/wyroby/piekarnia/chleby/ 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
Bez składu nic nie poradzimy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 466 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4374
Po treningu siłowym BCAA, aeroby i zaraz po normalny posiłek? Czy mozna po aero dac bialko serwatkowe + banan, i załózmy za gdzine normalny posilek?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 454 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3401
Skodzio
Bez składu nic nie poradzimy.


Na chlebie jedyne informacje to:

Skład: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, słonecznik słód jęczmienny, drożdże, sół

W 100g:
Białko 9,7g
Węgle 51,5g (nie ma podziału na proste i złożone)
Tłuszcze 4,2g


Niedowierzałem, że to chleb pełnoziarnisty więc miła pani sprzedawczyni przyniosła mi taką oto ulotkę:

Nie zwracajcie uwagi na podkreślenie




Zmieniony przez - hogix w dniu 2012-04-19 18:46:13
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ocena diety masowej po redukcji

Następny temat

Dieta na masę do oceny +kilka pytań

WHEY premium