SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 10

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 198047

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1246
Jak uzyskać odpowiednią ilość tłuszczy na ckd i skąd je czerpać? 20g laskowych, 20g orzechów włoskich, 40g oliwy a do tego duża ilość tłustych ryb, tłustego twarogu i 5 jajek dziennie a mi dalej dużo brakuje. Co można do tego dorzucić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2174 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29766
wiórki kokosowe, siemie lniane, migdały, dobrej jakości masło, tran...

Zmieniony przez - Killing232 w dniu 2012-03-20 06:33:02

Dostałeś rower więc pedałuj :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
tłustsze mieso, olej lniany orzechy przede wszytskim włoskie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 231 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5273
Pierś zawsze panierowałem mieszanką mąki pszennej typu 500 wymieszaną z przyprawami (papryka słodka, ostra, pieprz cayanee, pieprz czarny, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany). Mąka ta nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Czy mieszając te przyprawy z mąką pełnoziarnistą razową typu 2000 wyjdzie podobnie? Jak może zmienić się smak?
Druga opcja to zmielone płatki owsiane górskie wymieszane z przyprawami jako panierka.

Którą opcję wybrać by było jak najzdrowiej i smacznie, ew. jakie przyprawy wyrzucić/czym zastąpić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 18 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 346
Ja często panieruje pierś wiórkami migdałowymi,lub sezamem.Bardzo pyszne!

Kto nie ma w życiu konkretnego celu,musi przynajmniej mieć na co czekać!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 571
Cześć
Temat był pewnie wałkowany, spotkałem się z opiniami na forum (któryś z moderatorów taką opinie podał a że temat dawno temu założony to wole tu zapytać) że nie wolno smażyć na oliwie z oliwek extra virgyn, dlaczego? Czy np mógłbym na takiej oliwie robić omlet, lub podsmażyć mięso jak mi się duszone, na parze, gotowane znudzi (czyli od średniego czasu smażenia do długiego). Mała dygresja zrezygnowałem ze smalcu z uwagi że są opinie że w smalcu z dzisiejszych świń jest dużo omega 6, a takie masło klarowne, lub olej kokosowy za drogi dla mnie?

Żeby cieszyć się życiem potrzebne są dwie rzeczy:
trzeba żyć i trzeba się cieszyć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
oliwa ok do krótkotrwałego smażenia

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 750 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19020
czym latwo podbic kalorie oprocz oliwy z oliwek? mam odpowiednia ilosc bialka i w/w ale za duzo za malo kcal, a nie chce juz dorzucac duzo weglowodanow.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Co lepiej wybrać:

- grzyby np. maślaki suszone (40 g netto w paczce),
- grzyby np. maślaki w słoiku (np. http://www.delikatesen.pl/pl/-grzyby/260-maslaki-marynowane-rolnik-314ml.html )

Jakie +/- są wartości dla 100 g maślaków? Nigdzie nie mogę znaleźć, i czy warto je włączyć do diety. Np. taka paczka 40 g na dwa dni do kolacji (jajecznica).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1722
Koktajl: 200 gram banana, 100 półtłustego białego sera, 30 ml oliwy z oliwek, mleko UHT 3,2% ~400ml. Może być stałym elementem diety ?

I kiedy najlepiej, rano czy wieczór ?

Zmieniony przez - Aldehyt w dniu 2012-03-20 19:24:15
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ocena diety masowej po redukcji

Następny temat

Dieta na masę do oceny +kilka pytań

WHEY premium