...
Napisał(a)
Jak uzyskać odpowiednią ilość tłuszczy na ckd i skąd je czerpać? 20g laskowych, 20g orzechów włoskich, 40g oliwy a do tego duża ilość tłustych ryb, tłustego twarogu i 5 jajek dziennie a mi dalej dużo brakuje. Co można do tego dorzucić?
...
Napisał(a)
wiórki kokosowe, siemie lniane, migdały, dobrej jakości masło, tran...
Zmieniony przez - Killing232 w dniu 2012-03-20 06:33:02
Zmieniony przez - Killing232 w dniu 2012-03-20 06:33:02
Dostałeś rower więc pedałuj :)
...
Napisał(a)
tłustsze mieso, olej lniany orzechy przede wszytskim włoskie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Pierś zawsze panierowałem mieszanką mąki pszennej typu 500 wymieszaną z przyprawami (papryka słodka, ostra, pieprz cayanee, pieprz czarny, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany). Mąka ta nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Czy mieszając te przyprawy z mąką pełnoziarnistą razową typu 2000 wyjdzie podobnie? Jak może zmienić się smak?
Druga opcja to zmielone płatki owsiane górskie wymieszane z przyprawami jako panierka.
Którą opcję wybrać by było jak najzdrowiej i smacznie, ew. jakie przyprawy wyrzucić/czym zastąpić?
Czy mieszając te przyprawy z mąką pełnoziarnistą razową typu 2000 wyjdzie podobnie? Jak może zmienić się smak?
Druga opcja to zmielone płatki owsiane górskie wymieszane z przyprawami jako panierka.
Którą opcję wybrać by było jak najzdrowiej i smacznie, ew. jakie przyprawy wyrzucić/czym zastąpić?
...
Napisał(a)
Ja często panieruje pierś wiórkami migdałowymi,lub sezamem.Bardzo pyszne!
Kto nie ma w życiu konkretnego celu,musi przynajmniej mieć na co czekać!
...
Napisał(a)
Cześć
Temat był pewnie wałkowany, spotkałem się z opiniami na forum (któryś z moderatorów taką opinie podał a że temat dawno temu założony to wole tu zapytać) że nie wolno smażyć na oliwie z oliwek extra virgyn, dlaczego? Czy np mógłbym na takiej oliwie robić omlet, lub podsmażyć mięso jak mi się duszone, na parze, gotowane znudzi (czyli od średniego czasu smażenia do długiego). Mała dygresja zrezygnowałem ze smalcu z uwagi że są opinie że w smalcu z dzisiejszych świń jest dużo omega 6, a takie masło klarowne, lub olej kokosowy za drogi dla mnie?
Temat był pewnie wałkowany, spotkałem się z opiniami na forum (któryś z moderatorów taką opinie podał a że temat dawno temu założony to wole tu zapytać) że nie wolno smażyć na oliwie z oliwek extra virgyn, dlaczego? Czy np mógłbym na takiej oliwie robić omlet, lub podsmażyć mięso jak mi się duszone, na parze, gotowane znudzi (czyli od średniego czasu smażenia do długiego). Mała dygresja zrezygnowałem ze smalcu z uwagi że są opinie że w smalcu z dzisiejszych świń jest dużo omega 6, a takie masło klarowne, lub olej kokosowy za drogi dla mnie?
Żeby cieszyć się życiem potrzebne są dwie rzeczy:
trzeba żyć i trzeba się cieszyć.
...
Napisał(a)
oliwa ok do krótkotrwałego smażenia
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
czym latwo podbic kalorie oprocz oliwy z oliwek? mam odpowiednia ilosc bialka i w/w ale za duzo za malo kcal, a nie chce juz dorzucac duzo weglowodanow.
...
Napisał(a)
Co lepiej wybrać:
- grzyby np. maślaki suszone (40 g netto w paczce),
- grzyby np. maślaki w słoiku (np. http://www.delikatesen.pl/pl/-grzyby/260-maslaki-marynowane-rolnik-314ml.html )
Jakie +/- są wartości dla 100 g maślaków? Nigdzie nie mogę znaleźć, i czy warto je włączyć do diety. Np. taka paczka 40 g na dwa dni do kolacji (jajecznica).
- grzyby np. maślaki suszone (40 g netto w paczce),
- grzyby np. maślaki w słoiku (np. http://www.delikatesen.pl/pl/-grzyby/260-maslaki-marynowane-rolnik-314ml.html )
Jakie +/- są wartości dla 100 g maślaków? Nigdzie nie mogę znaleźć, i czy warto je włączyć do diety. Np. taka paczka 40 g na dwa dni do kolacji (jajecznica).
http://www.sfd.pl/Niezbędne_minimum..._to_dać_z_siebie_maksium!_/_Regenat-t927995.html
Niezbędne minimum, to dać z siebie maksimum!
...
Napisał(a)
Koktajl: 200 gram banana, 100 półtłustego białego sera, 30 ml oliwy z oliwek, mleko UHT 3,2% ~400ml. Może być stałym elementem diety ?
I kiedy najlepiej, rano czy wieczór ?
Zmieniony przez - Aldehyt w dniu 2012-03-20 19:24:15
I kiedy najlepiej, rano czy wieczór ?
Zmieniony przez - Aldehyt w dniu 2012-03-20 19:24:15
Poprzedni temat
Ocena diety masowej po redukcji
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Dieta na masę do oceny +kilka pytań
Polecane artykuły