[...] powodujących nadmierne przetłuszczanie się cery. Po serii prawidłowo przeprowadzonych zabiegów, można uzyskać wyraźną poprawę wyglądu skóry, polepszyć jej ukrwienie i stan odżywienia. Najlepiej korzystać z takich gabinetów, które na odzień współpracują z lekarzem dermatologiem, gdyż w niektórych przypadkach istnieją przeciwwskazania do [...]
[...] wysokowęglowodanowymi, a w okresie odpoczynków spożywać posiłki z zawartością składników o wysokim indeksie glikemicznym np. ziemniaki, ryż czy kukurydzę. Tłuszcze pożywienia są najbardziej skoncentrowanym źródłem energii, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT). Głównym źródłem NNKT są produkty [...]
[...] witaminy i minerały. Dla nikogo nie jest tajemnicą fakt, że współczesne metody uprawy niekorzystnie zmieniły wartości odżywcze naszego pożywienia. Jemy niezliczone ilości warzyw i owoców, wyhodowanych tak, aby dawały jak największe plony, miały ładny i smakowity wygląd, dzięki odpowiednim technologiom [...]
[...] funkcją zmuszony był uczestniczyć w wielu biznesowych obiadach. Te częste posiłki, a w konsekwencji tycie spowodowały, że jego zainteresowania powróciły do kwestii zdrowego żywienia. Mając dostęp do najnowszych badań naukowych w tej dziedzinie, jak również eksperymentując na samym sobie (utracił 15 kilo) i swoich przyjaciołach stworzył metodę, [...]
[...] fachowców. Zatem w okresie budowania masy mięśniowej szczególny nacisk należy położyć na zapewnienie odpowiedniej jakości surowca w postaci dobrze zbilansowanego pożywienia, a wówczas nawet niewielka ilość wprowadzonych do organizmów hormonów może uczynić cuda. Różne środki wymagają różnych zaleceń dietetycznych i nie jesteśmy wstanie w [...]
[...] bycie grubym i szczuplym i o nikotynianach. Możecie się wypowiedzieć do tego co poniżej? Metabolizm - Energetyka Ludzki metabolizm funkcjonuje dzięki stałemu dopływowi pożywienia, na które składają się cukry (węglowodany), tłuszcze (lipidy), białka. Ilość i jakość pożywienia decyduje o stanie naszego zdrowia. Opracowano metody oceniające [...]
[...] własnych w innych krajach, informacji z popularnych czasopism, upowszechnienia wiedzy żywieniowej itp. Nowe produkty stanowią zatem przykład racjonalnego wyboru sposobu żywienia ( diety), a o ich zakupie decydują czynniki emocjonalne - identyfikacja z racjonalnym zdrowym stylem życia i odżywiania. Jednym z takich produktów jest jogurt - [...]
[...] rzeźników konkurowały ze sobą jakością wyrobów? Dziś lepszy jest ten, kto sprzeda najwięcej. Co to jest parówka? Jaki jest jej skład? Na te pytania żaden specjalista od żywienia nie odpowie. - W parówce może być mięso, ale nie jest to konieczne - twierdzi jeden z pracowników Inspekcji Handlowej. - Kiedy sprawdzamy towar, interesuje nas [...]
[...] Sportowego, jak również Centrum Treningu, Żywienia i Prewencyjnych Badań Zdrowotnych na Baylor University w Teksasie. Dr Kreider opublikował ponad 300 artykułów na temat żywienia sportowców oraz streszczeń, które zostały opublikowane w czasopismach naukowych. Jest również członkiem American College of Sports Medicine i International Society [...]
[...] różnych typów diet niskowęglowodanowych. Jak zauważymy, zdarza się, iż różnią się one od siebie jedynie w szczegółach. 1. Bodaj najbardziej popularnym obecnie sposobem żywienia jest, zwana od nazwiska twórcy, dieta Atkinsa. Zakłada ona bardzo drastyczne ograniczenie ilości węglowodanów w diecie. W okresie przejściowym wymagane jest, aby [...]
Żywienie w sporcie Wiele pytań młodych osób zainteresowanych żywieniem optymalnym kierowanych do Naszego Doktora i doradców żywieniowych dotyczy żywienia młodych ludzi uprawiających sport dla przyjemności i poprawienia kondycji oraz sportowców wyczynowych. Wobec wzrastającego zainteresowania dietą optymalną, sprawnością fizyczną i - z drugiej [...]
[...] jest bezpieczna i korzystna zarówno dla dzieci, jak i kobiet karmiących piersią "Wegetarianizm, jako filozofia życia blisko i zgodnie z naturą, preferuje model żywienia w oparciu o produkty pochodzenia roślinnego, niekiedy rozszerzony o produkty z jaj i / lub mleczne, które pozwalają na łatwiejsze realizowanie potrzeb każdego [...]
Wiele pytań młodych osób zainteresowanych żywieniem optymalnym kierowanych do Naszego Doktora i doradców żywieniowych dotyczy żywienia młodych ludzi uprawiających sport dla przyjemności i poprawienia kondycji oraz sportowców wyczynowych. Wobec wzrastającego zainteresowania dietą optymalną, sprawnością fizyczną i - z drugiej strony - plagą otyłości [...]
Żywienie w sporcie Wiele pytań młodych osób zainteresowanych żywieniem optymalnym kierowanych do Naszego Doktora i doradców żywieniowych dotyczy żywienia młodych ludzi uprawiających sport dla przyjemności i poprawienia kondycji oraz sportowców wyczynowych. Wobec wzrastającego zainteresowania dietą optymalną, sprawnością fizyczną i - z drugiej [...]
[...] Okulistycznego w Warszawie. Profesor Zawisza zauważa, że problem byłby łagodniejszy, gdyby Polska nie była krajem rolniczym, w którym mleko uznawane jest za podstawę pożywienia. Jesteśmy szóstym co do wielkości producentem mleka w Europie (7 mld litrów rocznie). Mleka pije się mało w Afryce, prawie nie pije w Chinach i Japonii. - W samym [...]
[...] Okulistycznego w Warszawie. Profesor Zawisza zauważa, że problem byłby łagodniejszy, gdyby Polska nie była krajem rolniczym, w którym mleko uznawane jest za podstawę pożywienia. Jesteśmy szóstym co do wielkości producentem mleka w Europie (7 mld litrów rocznie). Mleka pije się mało w Afryce, prawie nie pije w Chinach i Japonii. - W samym [...]
To ja sciagne troche po Marcelu i rowniez wrzuce cos autorstwa p.Darka Szukały Dziedzina fizjologii żywienia wciąż dostarcza nam nowych, ciekawych informacji na temat roli różnych składników pokarmowych w procesie przemian metabolicznych, ich wzajemnego oddziaływania, oraz wpływu na kształtowanie wydolności organizmu, stanu naszego zdrowia, [...]
[...] Okulistycznego w Warszawie. Profesor Zawisza zauważa, że problem byłby łagodniejszy, gdyby Polska nie była krajem rolniczym, w którym mleko uznawane jest za podstawę pożywienia. Jesteśmy szóstym co do wielkości producentem mleka w Europie (7 mld litrów rocznie). Mleka pije się mało w Afryce, prawie nie pije w Chinach i Japonii. - W samym [...]
[...] 1 podstawowa różnica. Aminokwasy endogenne mogą być "wytworzone" w organiźmie z innych aminokwasów. Natomiast aminokwasy egzogenne muszą być dostarczone z zewnątrz ( z pożywienia) gdyż organizm nie ma możliwości ich produkcji. A wspomnieć należy że potrzebujemy do prawidłowego funkcjonowania wszystkich 22 aminokwasów ! Po co wspomniałem o tym [...]
[...] na forum Centrum Edukacji i Żywienia Sportowego Profi MedSport. Nasi specjaliści, będą starać się tutaj udzielać ogólnych i przystępnych dla wszystkich informacji na temat żywienia i wspomagania diety w różnych dyscyplinach sportu, wykorzystując do tego nie tylko odpowiednie przygotowanie merytoryczne, ale przede wszystkim praktyczne. Nasze [...]