[...] to 85kg co daje ~2555 kcal. W manipulowanie ilością kalorii będę się bawił później jak przyjdzie stagnacja. B: 170g W: 277 g T: 85 g Białko z chudego mięsa (drób), chude sery, odżywki białkowe. Węgle głównie o niskim indeksie glikemicznym, te o wysokim IG jedynie potrenigowo. Tłuszcze: olej lniany, oliwa z oliwek, tłuste ryby 2) Trening Chcę [...]
[...] tłuszczowej może mieć tylko nieznaczny wpływ na nasze zdrowie, źródła białka zwierzęcego występują w produktach zawsze w połączeniu z tłuszczem zwierzęcym (np. mięsa, sery) i z tego powodu, ten rodzaj białka pokarmowego ma tendencje do podnoszenia we krwi poziomu cholesterolu i wzrost produkcji cholesterolu przez organizm. Przyczyną tego [...]
[...] białka . Po prostu biorę pół piersi po treningu woreczek ryżu i jem . Na co dzień 3 posiłki + 2 śniadanie . normalne nic specjalnego . Posiłki też żadne wysoko kaloryczne , sery , mleko , makarony , piersi , jajka tylko że trochę więcej niż normalnie . Nie pije alkoholu , i nie jem słodyczy . Mowa tutaj o wszystkich rzeczach które zawierają [...]
Witajcie Dzisiejszy temat będzie dotyczył produktów dzięki którym można urosnąć, chodzi oczywiście o wzrost w góre szczególnie dla osób w wieku 12-20 które twierdzą że są za niskie a wciąż są w wieku dojrzewania. Zanim przejde do sedna tematu dodam jeszcze małą ważną informacje: Osoby chcące skutecznie podnosić poziom hormonu wzrostu w swoim [...]
[...] koszerna, zydzi sa najbogatsi co jedza....mieso i tluszcz 4. czy eskimosi choruja? 0 weglowodanow 5. Szwajcaria tryma sie od lat jako kraj madrzy w cholere zero wojen....sery, naialy i mieso!!!!!! 6. Drapiezniki w naturze......silne dominuja - nie wpierdzielaja weglowodanow!!!!! kto jest slabszy? Trawozercy!!!!!!! Wiec mozna wywnioskowac ze [...]
[...] ich indeks glikemiczny. Jeśli masz nadwagę lub jesteś otyła, stosuj dietę o obniżonej wartości energetycznej. Zdecydowanie ogranicz produkty zawierające tłuszcz. Wyklucz sery dojrzewające, tłuste i półtłuste twarogi i serki kanapkowe, masło i margaryny, mięso wieprzowe i jego przetwory, a także słodycze. Źródłem białka powinny być: chudy [...]
[...] za to już małe jej dawki są bardzo aktywne. Najbogatszymi źródłami witaminy B12 są produkty pochodzenia zwierzęcego, czyli wątroba, nerki i serce, a także chude mięso, ryby, skorupiaki, sery i jaja. Ostatnio pojawiły się doniesienia o obecności tej witaminy w bardzo małych ilościach w grochu i innych roślinach strączkowych oraz w siewkach zbóż.
[...] Wybierajmy ten półtłusty, bądź pełnotłusty nabiał, jest mnie przetworzony. Można do swojej diety dodać np. parmezan, mozzarellę, czy sery długo dojrzewające, ale też twaróg, śmietanę, bądź jogurt. Artykuły na temat tłuszczów: http://potreningu.pl/articles/3189/po-co-nam-tluszcz-w-diecie [...]
[...] W większości wypadków wystarczy je przegotować lub przerzucić się na przetwory mleczne. Czemu? Bo zawarte w mleku białko po podgrzaniu albo przerobieniu na napoje i sery traci większość swych alergizujących właściwości. DZIECI chcę urosnąć, mieć zdrowe zęby i mocne kości Mleko krowie zawiera najlepiej przyswajalny wapń i dobrze [...]
[...] praktyką bardzo niezdrową. Jednak w związku z tym, że dieta czysto wegetariańska jest zbyt jałowa, do swojego menu włączają inne produkty bogate w białko: jaja, mleko, tofu, sery, które dostarczają im znacznie więcej białek. Istnieje jeszcze inna grupa ludzi. Co prawda nazywają się oni wegetarianinami, jednak jedzą oni prawie wszystko. [...]
[...] wartości odżywczych w tym witamin i minerałów. Na ich bazie można zrobić właściwie wszystko począwszy od ciasta, jajecznicy, skończywszy na pasztecie, omlecie, plackach, desery, zjeść je można na miękko, na twardo z kanapkami, a nawet w postaci kogel-mogel tak znanego nam z dzieciństwa ;-) Tutaj kilka artykułów wartych uwagi na temat spożywania [...]
[...] błonnika, a więc musli, płatki owsiane, czy inne niedosładzane śniadaniowe, lub ciemne pieczywo. Do tego produkty mleczne, niesłodzone- jogurty naturalne, kefir, maślankę, sery białe, mleko. Ze względu na wczesną porę nie musimy się przejmować zawartą w nich laktozą. Do tego jakieś warzywa, czy nawet owoc i śniadanie gotowe. -II ŚNIADANIE do [...]
[...] traktować w pierwszej kolejności tłuszcze roślinne ( oleje tłoczone na zimno, orzechy) ryby, w następnej kolejności tłuszcze zawarte w jajach oraz produktach mlecznych ( sery, jogurty, kefiry), w ostatniej kolejności tłuszcze powinny pochodzić z tłustego czerwonego mięsa. Jak powinna wyglądać przykładowa dieta dla zawodnika ważącego około [...]
[...] - Najlepszymi źródłami białka są produkty zwierzęce, gdyż ich skład aminokwasowy najbardziej przypomina białko człowieka. Są to - jaja, ryby, drób, wołowina, sery. Opieramy się na chudym mięsie i serach gdyż wolne są one od kwasów tłuszczowych nasyconych, których nadmiar w diecie niekorzystnie wpływa na zdrowie. Nie oznacza to [...]
[...] ryzyko niekorzystnych reakcji chemicznych w obrębie płytki nazębnej, co zwiększa kariogenność. Najlepszymi pokarmami minimalizującymi ryzyko próchnicy są pokarmy twarde (sery, orzechy, warzywa), oraz nie zawierające sacharozy - zamiast tego lepsze są zastępcze słodziki. Wbrew jednak temu, dowiedziono że rodzynki (wyjątkowo bogate w [...]