[...] jaj, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej masła orzechowe, możesz używać oleju kokosowego, masła klarowanego, tłuszcze są też w tłustych rybach i mięsach. Jeśli coś jest niezrozumiałe, to postaram się pomóc dalej. Pytanie tylko, do jakich produktów masz dostęp mieszkając w Rumunii, czy te produkty, które [...]
[...] to jakie orzechy tylko włoskie czy mieszanka ? Rano i wieczorem tak ? Jeśli chodzi o margarynę to teraz mam mas/mix. Ale częściej używam masła w kostce tylko rano ciężko rozsmarować a mało czasu Kwestia białka to więcej cycków? Czy innego mięsa? Co powiecie o rybach z puszki np.: makrela w sosie pomidorowym? Dzięki za porady. Pozdrawiam.
Polecam mintaja, morszczuka, pstraga. Mniej wiecej wartosc odzywcza w rybach tych ksztaltuje sie (na 100g): bialko: 16-20g tluszcze: 2-3g Podobnie wiec powinno byc z ta twoja (ale nigdy o niej nie slyszalem).
dokladnie wolowina to najlepsze z mies .. chociaz przynam szczerze ze jeszcze bardziej lubie ryby Jak bez osci to rybe chetnie :D tylko po rybach szybko głodny jestem,a po dobrym kawale wolowiny spokojnie wytrzymam 2.5 godziny do następnego posilku
[...] poprawił się apetyt, pokarm już tak mocno mnie nie rozpycha albo po prostu przystosowałem się do takich ilości i powoli będę zwiększał bo masa też idzie, + ostatnio po rybach czuje się lekki i zrelaksowany, lepiej ( może zacznę więcej ich jeść ) + KEBABOWE piersi odwyk od wszystkiego, wystarczy (1-2-3 x w tyg.) takie danie i czuję sytość [...]
[...] do postaci, którą można wykorzystać, jednak jest to mechanizm mało wydajny. Są to kwasy dokozaheksaenowy (DHA) i eikozapentaenowy (EPA), które w postaci gotowej są w rybach i oleju rybim/tranie. Dlatego też kapsułki akurat w tym wypadku wygrywają. Oleju lnianego i każdego innego o wysokiej zawartości kwasów wielonienasyconych NIE WOLNO [...]
[...] normalnymi warzywami typu brokuł, fasola, pomidory, ogórki. Wiadomo, że sporadycznie możesz je dodać, lecz nie powinny one stanowić podstawy diety ( mówię tutaj oczywiście o warzywach na patelnię ). Brak mi tutaj oliwy z oliwek, orzechów włoskich. Pamiętaj też o rybach typu łosoś - mają dużo omega 3. Majonez to raczej sporadycznie bym dawał.
NNKT- niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe. Sa to kwasy egzogenne. Przykladowo omega 3... Wystapuja w rybach morskich. Nie tylko oliwa z oliwek jest ich zrodlem, rowniez olej lniany, rzepakowy..
Uuuu a skad znasz my name??? Jesli tluszcze nie to poleca diete o sredniej ilosci bialka,tluszu i umiarkowanej ww,Polecam oprzec sie na miesie,jajach,rybach,olejach(z oliek,lniany),warzywach,malej ilosci owocow(jablka,sliwki) ,kasach i brzowym ryzu
[...] że nie chudniesz, to możesz trochę zmniejszyć i dalej obserwować zmiany itd. ogólnie masz większą kontrolę nad całym procesem - zamiast pić mleko, lepiej skup się na mięsie, rybach, jajkach, białym serze itp na konkretnych źródłach białka - nie sugeruj się pomiarem na siłce, bo jest bardzo niedokładny, najlepiej lustrem. Masz już zarys mięśni [...]
Dzięki za poświęcony czas! Poprawiłem delikatnie plan, dodałem rybę i warzywa do każdego posiłku. Jaka ilość warzyw do każdego posiłku jest rozsądną ilością? I na jakich rybach warto bazować? I. 8:00 Jaja kurze 2szt. 13.0 10.0 0.8 145.2 Oliwa z oliwek 10g 0.0 10.0 0.0 88.2 Płatki owsiane 80g 9.5 5.8 50.0 292.8 Warzywa II. 11:00 [...]
[...] Tłusty, a mięśnie sflaczałe i wnętrzności nie trzymają. Dietę układaj na 110g białka, 60g tłuszczu, 150g węglowodanów. Wszystkie syfy z diety out, opierasz się na tłustych rybach i dobrym mięsie, wysokiej jakości węglowodanach i tłuszczu. Do tego 700-1000g warzyw krzyżowych dziennie, niewiczanych do diety. Jak chcesz cokolwiek osiągnąć w ciągu [...]
[...] funkcjonuje przy niedoborze węglowodanów, co jest wynikiem tego, że nasi przodkowie przez dłuższy okres pozostawali w ketozie, opierając swoje jadłospisy głównie na mięsie i rybach Obcięcie węglowodanów nie jest jednak bezpośrednią przyczyną sukcesu. Cały sęk tkwi w tym, że ograniczając drastycznie podaż węglowodanów, nie możemy zjeść ani [...]
[...] wrzucał. Warto przy sporej ilości węgli wrzucać więcej owoców, szczególnie po treningu. Jeśli masz problem z mięsem (pod tytułem kurczak, indyk) mówię o tych chudszych, czy rybach nawet. To niestety warto jajkami i twarogiem się ratować, podroby jak najbardziej ,ależ ile można je jadać ;-) jeśli zjesz więcej twarogu raz, czy dwa świat się nie [...]
[...] z dyni. Obniżają miażdżycorodną frakcję LDL, poziom trójglicerydów oraz podwyższają „dobry” cholesterol. Witaminy C, A i E- antyoksydanty zawarte w warzywach, owocach, rybach, olejach i orzechach. Wspomagają obniżanie cholesterolu we krwi. Produkty sojowe, które wg badań wpływają pozytywnie na zmniejszenie poziomu całkowitego cholesterolu i [...]
[...] (jesli mowa o zaptrzebowaniu) skoro będziesz ćwiczył siłowo, skłaniam się ku temu drugiemu makro, które podałeś, z tymi BTW. Jak już wspomniałeśo tłustych mięsach, rybach - tak brakuje tego. Brakuje owoców. Brakuje orzechów, awokado, jakiegoś oleju np. kokosowego na którym możęsz smażyć, czy masła klarowanego. Także wrzuć na nowo po [...]