[...] tradycyjne to już kwestia kombinowania i dodawania go do różnych produktów. Ja np. na low carb lubię dodać z czosnkiem do fasolki szparagowej, itp. Jeżeli chodzi o wspomnianą makrelę wędzoną, to jak najbardziej może stanowić ona element zdrowiej diety. Tak jak jednak pisałem, warto jednak bazować na rybach świeżych, które nie pochodzą z hodowli.
Pryszczyca,choroba wsciekłych krów, ptasia grypa w rybach rtęc,w warzywach metale cięzkie, bez paniki . Podstawowe zasady higieny i troche zdrowego rozsądku i wcinamy wszystka . Na zdrowie
Chcialem sie jeszcze dowiedziec jak wyglada sprawa białka w rybach, głównie mintaju, sledziu i makreli I chudej wieprzowinie. Kiedyś na SFD była taka tabela, gdzie bylo wymienionych bardzo duzo produktow, z wyszczegolnieniem ilosci ww, białka, i tluszczy, ale usuneli :(
[...] - choć do tej pory twierdzilem ze to słaba alternatywa na masie. I kurczak zawsze wygra albo chociaz ten indyk choc jest za twardy w porownaniu do kuraka. Chętnie dowiem się coś o świeżych rybach: Czy pstrąg faszerowany jest ok? Do tej pory kupowałem takie typy rybek z biedronki (gotowe) Zmieniony przez - gobbi w dniu 2015-01-29 14:26:43
diablos666 napisał, że tuńczyk zawiera dużo rtęci..ogólnie w rybach występuje on w postaci metylortęci.. zawartość tej metylortęci zależy oczywiście od zanieczyszczenia środowiska i gatunku ryby:) Najwięcej rtęci kumuluja długożyjące ryby drapieżne np makrela królewska, miecznik czy też rekin. Nie zapominajmy, że ryby dostarczają potasu, fosforu, [...]
więc tak zacznij od mniejejszej kcal ok 2800 obniż ww i tak jedz nie jedz tylko kurczaka ale także inne miesa i nie zapomniaj o rybach wtedy dieta będzie wyglądać całkiem ok
Oczywiście mówimy Tu o rybach a nie "paluszkach rybnych" !, które zawierają dodatkowo szkodliwe składniki i smażone w głębokim oleju staja się już mniej pożyteczne czy pożywne Zmieniony przez - Cholewa16 w dniu 2009-09-06 00:52:54
[...] Niestety mało kto podaje pochodzenie maltodekstryny. Kreatyna jest endogennym aminokwasem, a to oznacza że produkuje ją nasz organizm. Występuje w jajkach, mięsie, rybach. Z gainerów bez glutenu, to dzwoni mi w uszach real mass probiotic z gaspari nutrition... Ale myślę, że najbezpieczniej i korzystnie cenowo będzie montowanie własnego [...]
Karpiu musisz rybe jadac w knajpie. Tego zapachu, dla zony twojej/mojej "smrodu" ryby nie zabijesz. Robie rybke jak jej nie ma w domu. Ale co prawda to prawda, lepiej z rybnego filet kupic nie mrozony, z reszta oni w rybnym znaja sie na rybach to ci podpowiedza w kwestii mniej intensywnego zapachu i gotowego dania
po pierwsze albo barki to twój priorytet albo pas musisz się zdecydować.. bo nie da rady budować masy i żeby Ci jeszcze w pasie spało ile byś chciał I POSIŁEK Jaja kurze całe 6 sztuk 3-4 wafle ryzowe kazdy po 7g wegli 30-40g pestek slonecznika ALBO DAJ OWISANE Z WPC I ORZECHAMI WŁOSKIMI ALBO SAMĄ JAJECZNICE Z WARZYWAMI I OLIWĄ NIE DAWAJ ŻADNYCH [...]
"maCIE OCENIĆ" a co jak nie ocenimy? btw wywal tuńczyka daj rybę nie z puszki mrożoną. w Diecie nie ma warzyw , w ciagu dnia bazuj na miesie jajach oraz rybach mniej twarogu bedzie ok
gautatyr białko ścina się w temperaturze 45 stopni nie 60. A co do tematu, to zamiast jajek możesz użyć innych źródeł białka, masz ich mnóstwo do wyboru,począwszy od nabiału, skończywszy na mięsie i rybach ;] Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-08-14 10:24:11
grrrrr Proporcja n-6 do n-3 wynosi od 5:1 do 1:1. n-6 wystepuje wszedzie, tam gdzie jest tluszcz, n-3 w znaczacych ilosciach tylko w surowych rybach i tranie. Ogolnie spozywamy za duzo n-6 i prawie wogole n-3. W oleju lnianym wystepuje LNA ale musi byc on przemieniony przez organizm do EPA i DHA. Szacuje sie, ze 5-15% jest zamieniane do EPA i [...]
acetyl l-carnityna znajduje sie w ALCAR o ile sie nie myle tak? a b alanina? z tego co pamietam to znajduje sie to w rybach itp ale te ilosci nie beda wystarczajace.. .wiec skad to brac? i to jeszcze w takich dawkach ?