Coffe bean Extract (50%polyphenols) - ekstrakt z nasion kawy, będący źródłem bioaktywnych związków - polifenoli (standaryzowany na 50% zawartość w/w). Standaryzacja jest procesem, który potwierdza określone stężenie aktywnych substancji w ekstrakcie, wyznacza jego jakość i skuteczność w wywoływaniu zamierzonej reakcji w organizmie. Polifenole [...]
[...] slonecznika,100g migdalów,100g orzechow wloskich,100g pestek dyni,100g sezamu,100 g pistacji,siemienia... a następnie wymieszać to do kupy razem i spożywać 10 gram mixu tych nasion + lyzeczke z oliwy? - wg. mnie będzie więcej dobrych wartości odżywczych,a ig z tych nasion jest niskie jak i ww malo co moze z 1g/2 a równowartość tłuszczy przypada [...]
[...] robiłam z truskawek wyszło pycha a teraz z rabarbaru, spodziewałam się klapy a wyszło takie, że :)) nie mogłam przestać podjadać z garnka }:-( Składniki: 800g rabarbaru 40g nasion chia Słodzik dowolny Wykonanie: Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę, wrzucamy do gara i smażymy aż się rozpadnie, dodajemy słodzik i 40g nasion chia i wciąż [...]
[...] coś -> http://www.bogutyn.pl/go/_info/?id=2039&idc=21&page= Paczkę 100 gram należy zmielić i wymieszać z taką samą ilością miodu. W tv.sfd pan Sławek podaje że z 100 gram nasion otrzymujemy 10 gram tegoż kwasu. Jaka jest dawka zalecana spożycia? Jedząc dziennie 100 gram miodu, stane się słoniem! (znam już swój organizm). Może jakaś [...]
[...] dr Szychowski, są one dobrze udokumentowane. Badania wpływu bisfenolu-A prowadzone były na wielu znanych modelach doświadczalnych: roślinach (związek utrudniał kiełkowanie nasion), rybach pręgowanych (obserwowano deformację embrionów i upośledzenie dojrzewania układu nerwowego), na myszach i szczurach, ludzkich komórkach w warunkach in vitro [...]
[...] magazynowane są w organizmie w postaci tłuszczu, co powoduje otyłość. Węglowodany zawarte są w pożywieniu bogatym w skrobię. Vital Form ™ zawiera naturalny ekstrakt z nasion fasoli, powodujący, że spożyta skrobia zostaje cześciowo zneutralizowana. Zostało to udowodnione naukowo. Rozkład skrobi w organizmie odbywa sie za pomocą enzymu [...]
[...] coś dorzucić kcal. I nie wiem czy jakoś nie połączyć posiłków. DNT: I placuszki owsiane z kuchnia sfd : 70g owsianych, 2 całe i 3 białka jaj 1 banan 50g rodzynek 80g nasion słonecznika II pierś kasza/ryż 100g oliwa 10g 50g rodzynek III pierś kasza/ryż 100g oliwa 10g IV pierś kasza/ryż 100g oliwa 15g V pierś kasza/ryż 100g oliwa 10g VI [...]
Olej słonecznikowy - pozyskiwany z nasion słonecznika (Helianthus annuus) , stanowi źrodło przede wszystkim kwasów tłuszczowych z grupy omega 6 (kwasu linolowego), a także omega 9 (kwasu oleinowego). Jest również źródłem lecytyny, karotenoidów, wosków oraz znacznych ilości witaminy E. Korzystnie wpływa na wygląd skóry, pod warunkiem zachowania [...]
Olej z dyni - pozyskiwany jest z nasion, posdiada ciemnobrązowy kolor oraz intensywny orzechowy smak. Stanowi źródło nienasyconych kwasów tłuszczowch (kwasu linolowego, oleinowego, linolenowego, i innych). Dodatkwo jest także źródłem witamin, składników mineralnych i fitosteroli. Pomaga hamowac konwersję testosteronu w DHT, polecany jest nie tylko [...]
[...] z pierwszego tłoczenia Wiemy już, że tłuszcze pochodzenia roślinnego są dobre dla kondycji naszego organizmu. Niestety, w trakcie procesów produkcyjnych oleje pozyskiwane z nasion roślin tracą dużą część korzystnych dla zdrowia właściwości. Na przykład w procesie rafinacji znacznie zmniejsza się w nich zawartość witaminy E. Dlatego nie można nie [...]
[...] Czekolada i inne słodkie smakołyki o tej porze są surowo zakazane. Zjedz lekki posiłek o działaniu oczyszczającym, np. sałatę z dodatkiem awokado, winogron, jabłek, śliwek, nasion dyni. Owoce te zawierają dużo błonnika, który nie dostarcza organizmowi kalorii, zmniejsza natomiast wchłanianie tłuszczu i węglowodanów oraz reguluje trawienie. To [...]
[...] na raka prostaty. Niektórzy piją olej lniany zamiast spożywania siemienia, ale jest to gorszy wybór, bowiem w olej brakuje błonnika, lignanów oraz orzechowego posmaku nasion. Dodaj oregano do pasty, sosu, jajek, zup i chili. Oregano zawiera więcej antyoksydantów niż wszystkie inne zioła, a nawet większość owoców i warzyw. Dzięki takim [...]
[...] Pochodzenie Rucola pochodzi z Europy Południowej i Azji Zachodniej. Walory Roślina znana była już w starożytnym Rzymie, gdzie spożywano jej pikantne liście i nasiona jako przyprawę. Rucola stosowana była również w postaci syropu na kaszel. Obecnie najbardziej popularna i chętnie wykorzystywana w Europie Środkowej, Wschodniej, [...]
witam! jest to dieta, dla osoby w podeszłym wieku, nie ćwiczącej (tylko praca fizyczna) chcącej spalić parę kg. posiłki co 2-4h 1. 100g owsianki + 30g nasion jajka 2 całe owoc 2. ciemny chleb 120g szynka z indyka 100g 30g nasion 3. tuńczyk\serek wiejski 100g makaron\kasza 100g oliwa z oliwek 30 mln 4. mięso 150\200g [...]