[...] wyciągi z roślin, które musiały przystosować się do życia w palących promieniach słońca. Rośliny zawierają wiele związków działających przeciwrodnikowo, uzyskiwanych m.in. z nasion roślin oleistych, pestek winogron, nasion czarnej porzeczki, zbóż czy zielonej herbaty. Fototypy skóry Na podstawie reakcji skóry na 30-minutowe działanie słońca: Typ [...]
[...] Spożywaj tłuszcz głownie pochodzenia roślinnego np. olej kukurydziany, słonecznikowy, sojowy, bawełniany, arachidowy, rzepakowy bezeurkowy, oliwę, olej lniany, olej z nasion wiesiołka i z nasion ogórecznika, a także olej z orzechów włoskich i kiełków pszenicy, ale głównie oliwę z oliwek. Oleje te, zawierają niezbędne nienasycone kwasy [...]
[...] zapewnia: • wszystkie potrzebne aminokwasy i niezbędne kwasy tłuszczowe (Omega 3,6 i 9) • łatwostrawne białko wysokiej jakości (lepsze niż sojowe) – ok. 35% zawartości nasion • w oleju konopnym 75-95 % nienasyconych kwasów tłuszczowych we właściwych proporcjach dla ludzkiego ciała • 2-4 % gamma-linolenowego kwasu, niedostępnego w większości [...]
[...] do chłodników, czyli w wypadkach gdzie używa się zazwyczaj świeżego ogórka. Nie nadaje się do suszenia; używa się listków w stanie świeżym. Surowcem leczniczym jest olej z nasion ogórecznika (Oleum Boraginis) oraz ziele ogórecznika (Herba Boraginis). Olej z nasion ogórecznika wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwalergiczne, [...]
[...] tym mnije konwertuje sie ALA (03) mozna by bylo napisac i odwrotnie - ale z tym odwrotnie jest ciezko gdzy przecietna dieta zwyklego smiertlenika (duzo olejów roslinnych,nasion,orzechow) zapewnia mu stosunek 03 do 06 ->~10:1! ...a nawet 30:1 kiedy im mnije tym lepiej zalecany jest 4:1 ba polecany nawet 1:1 ale co teoretycznie (wylaczajac [...]
[...] test na B-F przed zawodami :D w których startowałes :) jestem pewien ze teraz niebedzie gorzej choc wiadomo cel inny . na wstepie proponuje zamienic (zmniejszyc ilosc nasion w 2 posilku i dodac troche tłuszczy zwierzecych smalec {chociaz smakowo moze niepodejsc, bądz klasyk czyli masłeko} jak wiemy z cholesterolu powstaje testosteron który [...]
Kiełki to polecam sobie samemu zrobić, bo to naprawdę dość proste. Chociaż nasion jarmużu nigdzie nie widziałam, ale chyba się rozejrzę, bo brzmi ciekawie ;-) Nasiona to jedno, ale zabawa z kielkami to inna sprawa. Na upartego wszystko mozna samemu, ale dawnymi czasy, gdy ludzie robili wszystko samemu, to ich dzien uplywal na robieniu tylko tego. [...]
Kiełki to polecam sobie samemu zrobić, bo to naprawdę dość proste. Chociaż nasion jarmużu nigdzie nie widziałam, ale chyba się rozejrzę, bo brzmi ciekawie ;-)
[...] 50 gr ryżu brązowego) w trzech posiłkach, ostatni - piąty posiłek bez węgli. Tłuszczy zapewne niedobór, gdyż niestety je wycinałem - nie przyjmowałem je ni to z orzechów, nasion i pestek jak to teraz robię, jedyne co to czasem płynęły z łososia wędzonego. Obecnie (od początku roku) mam już rozpisaną szczegółową dietę, której przestrzegam. [...]
[...] (czytałem na forum że powinienem się mieścić pomiędzy 0.5 a 1.0). Płyną głównie z różnych orzechów, migdałów, żółtek jaj (na śniadanie - dwóch konkretnie), pestek dyni, nasion słonecznika, oleju lnianego i ryb zimnomorskich. Co do treningu, to za radą nightingala zbudowałem sobie trening na masę. W zasadzie skorzystałem z gotowego treningu [...]
[...] takich, jak: owoce, warzywa, pieczywo, kasze, płatki zbożowe, ryż, kukurydza i ziemniaki. BŁONNIK to inaczej włókno pokarmowe. Jest to naturalny składniki owoców, warzyw, nasion i zbóż. Ułatwia trawienie, przez co spełnia bardzo ważną rolę w organizmie człowieka. Poza tym błonnik zwiększa objętość pokarmów, znosi uczucie głodu, wpływa na [...]
[...] POLECAM! Niebo w gębie! Smakuje jak normalna 'dorosła' rzodkiewka i jest soczysta. Aha - i kiełki kupujcie w sklepie ze zdrową żywnością - w Biedronce ostatnio rzucili nasionka - kupiłam i nie wiem po co. Tanie - to fakt, ale bardzo malutko ich było w torebce i jakieś takie popękane. A w zdrowej żywności zapłaciłam 2,85 PLN i mam 80g :) [...]
[...] (nerki). Aby uniknąć negatywnych skutków spożywania mięsa należy zachować umiar w ilości jego konsumpcji, wybierać najbardziej wartościowe i najmniej szkodliwe gatunki oraz spożywać dużo warzyw, owoców i nasion roślin strączkowych, działających zasadotwórczo i zawierających, antyutleniacze (witaminy, enzymy, biopierwiastki), oraz błonnik.