[...] biała mąka czy biały ryż, bogate są w błonnik, jakże potrzebny do prawidłowej pracy przewodu pokarmowego oraz witaminy z grupy B. Kuchnia basenu Morza Śródziemnego preferuje czosnek, cebulę, oliwki, kapary oraz liczne przyprawy ziołowe jako codzienny dodatek do potraw. Kolejnym składnikiem tej diety są nasiona roślin strączkowych, które [...]
[...] (mielona wołowina pieprz i tymianek w proszku) smażysz na suchej patelni aż się wysmaży ogórek kiszony - kurczak 150g w kostkę w sosie pieczarkowym (sos: cebula w kostkę, czosnek łyżka olivy, pieczarki w ćwiartki smażysz zalewasz wodą dodajesz łyżkę masła sól pieprz papryka słodka i pietruszka (natka) makaron razowy z poniedziałku 70g kolacja [...]
[...] razu informuję, że ta dieta nie jest mojego autorstwa i chcę tylko się spytać o sens jej stosowania, ewentualnie które potrawy/produkty są niedopuszczalne. -warzywa: cebula, czosnek, kapusty, seler, pietruszka, marchew, rzodkiewka, szpinak, sałata szczypiorek, papryka, grzyby , rośliny strączkowe, soczewica ,przyprawy Warzywa jemy z produktami [...]
[...] witaminy B i C, sole minerale, w tym sporo krzemu. Zawiera też substancję, która może zwalczać bakterie, niektóre grzyby i wirusy. Przed odkryciem antybiotyków, czosnek chronił przed chorobami zakaźnymi. W medycynie naturalnej stosowany do leczenia schorzeń przewodu pokarmowego i dróg oddechowych. Działa korzystnie na układ krążenia [...]
[...] i wsypać curry. Zaprawić sos 3 łyżkami śmietany, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać homara pokrojonego w kawałeczki, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny, pogotować wszystko razem jeszcze kilka minut, pod koniec wlać pozostałą śmietanę. *Kalmary z brokułami: Rozmrozić kalmary, starannie wypłukać, [...]
[...] wśród Japonek. Czosnek i jego rodzina Jedz dużo czosnku, cebuli, porów i szalotki - najlepiej na surowo. Dlaczego? Zgodnie z wynikami badań Narodowego Instytutu Raka w USA - czosnek jest najlepszym czynnikiem ochronnym w walce z rakiem (raport naukowców z Uniwersytetu w Pensylwanii donosi o siarkowej składowej czosnku, która hamuje wzrost komórek [...]
[...] organizm człowieka przed bakteriami i grzybami (jedzenie ząbków czosnku zaleca się m.in. chorym na candidozę). Naukowcy z Ewha Women’s University w Seulu ustalili, że choć czosnek nie posiada tak silnych właściwości antynowotworowych, jak do tej pory sądzono, to jednak obniża ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, prostaty, przełyku, jamy [...]
[...] owocowym(około 300-400g) posypane pestkami słonecznika. 3.Obiad: -150g piersi z kurczaka gotowanej -150-250g sosu ze słoiczka typu Łowicz czy coś w tym stylu. -cebulke, czosnek do tego. -50-70g ryżu białego lub brązowego lub kaszki KUSKUS. -Łyżka stołowa oliwy z oliwek. LUB -puszka tuńczyka w sosie własnym -2 CAŁE jajka -50g ryżu białęgo [...]
[...] zjadajmy orzechy, migdały i pestki dyni i słonecznika. Mogą być dodatkiem do dań lub w postaci chrupiących batonów. Jedz dużo produktów bogatych w: przeciwutleniacze: czosnek, cebula, imbir, tymianek, zielona herbata witaminę C: większość warzyw i owoców, szczególnie: owoce cytrusowe, czarna porzeczka (sok lub suszona dostępne w sklepach [...]
[...] jerky snacks. Skład na 100g: energia 1201.9 kJ/284.8 kcal, białko 51,68 g, węglowodany 4.07 g, tłuszcz 4.0 g wołowina (93%), sól (max5%), cukier, dekstroza, papryka, czosnek proszkowany, maltodekstryna, wit. C (kwas askrobinowy) Orginal smak stworzony dla tych, którzy nie lubią mocno pikantnej nuty pieprzu, ma przyjemny, łagodny smak z [...]
Witam wszystkich :) Jak tytuł mówi, chodzi o mój problem z tłuszczem. Zacznę od tego, że mam 24 lata, 158cm i 56 kg ( jestem kobietą ). Zrobiłam sobie pomiar dziś na siłowni i wyszło mi 28,9% tłuszczu i trochę mnie to przeraziło, bo z tego co się zorientowałam to za dużo za dużo. Najwięcej tłuszczu mam oczywiście na brzuchu. Jestem na diecie od [...]
[...] przyprawiać wedle uznania. Przygotowanie sosu: 4-5 ząbków czosnku jeszcze w "skórce" wrzucamy na chwilkę na patelnie z odrobinka oliwy z oliwek, aż się przyrumienią. Potem czosnek wyciskamy ze "skórki" i przeciskamy przez wyciskarke do czosnku. Wrzucamy jogurt naturalny i łyżeczkę majonezu (jak ktoś jest na masie to może sobie dać trochę [...]
[...] wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy co chwilę mieszając na wolnym ogniu W międzyczasie robimy sos - majonez mieszamy z keczupem (proporcje wg gutsu) i dodajemy rozgnieciony czosnek (ja dałem czosnek w proszku). Można dać obrobine wody, aby sos nie był za gęsty. Next - kroimy warzywka I teraz - w dużym naczyniu układamy nasze składniki warstwowo: [...]
[...] jerky snacks. Skład na 100g: energia 1201.9 kJ/284.8 kcal, białko 51,68 g, węglowodany 4.07 g, tłuszcz 4.0 g wołowina (93%), sól (max5%), cukier, dekstroza, papryka, czosnek proszkowany, maltodekstryna, wit. C (kwas askrobinowy) Orginal smak stworzony dla tych, którzy nie lubią mocno pikantnej nuty pieprzu, ma przyjemny, łagodny smak z [...]