[...] swój wygląd zewnętrzny do prowadzonych przez siebie "operacji". Groźnie wyglądające osoby- ponadprzeciętny wzrost, nieco kwadratowa sylwetka, muskulatura (siłownia i dużo treningów), o odpowiedniej fryzurze i stroju są znacznie rzadziej atakowane! Im jesteś niższy, słabszy, masz mniej rozwiniętą muskulaturę - tym jesteś łatwiejszym celem [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przyrost masy w ciągu kilku tygodni?” - Ano dlatego, że kurczak to tradycyjne jedzenie, które spożywają nie tylko sportowcy. Jednak mimo wszystko zapewniam, że jest to dużo lepsza forma naładowania białka niż białko zawarte w gainerze, a ryż/makaron/kasza gryczana to dużo lepsze formy węglowodanów zasilających organizm i dodających energii, [...]
Francis Benfanto czołowy kulturysta końca lat 80-tych i początku 90tych chyba każdy pasjonta kulturystyki go zna ale nie każdy wie ze był on zawodnikiem który zaprzestał stosowania anabolików w czasie trwania swojej kariery i potrafił odnosić sukcesy dzięki odpowiednim mieszankom ziół. Zapraszam do lektury Stosowanie sterydów anabolicznych i [...]
[...] z przyswajaniem mleka ( Laktozeintoleranc). Soja Protein Isolat (Injection Grade) Długi czas żle mówiło się o Białku Sojowym a IZOLAT białka Sojowego zawiera dużo pozytywnych właściwości. Soja Protein Izolat jest szybko wchłaniane dlatego nadaje sie dobrze do budowy masy mięśniowej ( lecz nie tak dobrze jak wyżej opisane [...]
[...] sięga po zasoby energetyczne zgromadzone w tkankach tłuszczowych. Pieprz i papryka Przyprawy o ostrym smaku potrafią przyśpieszyć przemianę materii aż o 10 proc. To bardzo dużo, biorąc pod uwagę, że przeciętna kobieta prowadząca spokojny tryb życia zużywa ok. 1800 kcal, owych 10 proc. to 180 kcal. Co to oznacza? Jeżeli zjemy makaron z sosem [...]
[...] już od jakiegoś czasu (tyle, że niezarejestrowana) i myślę, że jego koncepcja/filozofia są mi bliskie. Sport zawsze był obecny w moim życiu, w wieku 14 lat trochę tańczyłam, dużo się rozciągałam (chociaż do szpagatu nigdy nie byłam w stanie dojść, ale teraz już wiem, że pewnie dlatego, że mięśnie miałam zbyt słabe, więc organizm nie chciał [...]
[...] do naturalnych antyutleniaczy zawartych w sałatkach owocowo-warzywnych czy żywności specjalizowanej produkowanej na bazie naturalnych składników. Powinieneś jeść więc dużo owoców i warzyw, ale powinieneś również o czymś pamiętać. Środowisko życia roślin jest takie same jak zatrute środowisko, w którym żyje człowiek. Są więc one narażone na [...]
[...] jego źródłem są rośliny i niektóre tkanki zwierzęce, takie jak mięśnie i wątroba. „No dobrze - moglibyście powiedzieć - nie przepadam za jarzynami. Będę więc jadł kartofle i dużo mięsa. To rozwiąże cały problem." Niestety nie jest to takie proste. Aby uzyskać sód z mięsa, należy jeść je surowe, a przynajmniej w jak najmniejszym stopniu poddane [...]
[...] zaprzestaniu suplementacji. Nie żałuj sobie białka ani treningu. Podstawową prawdą dotyczącą prohormonów jest to, że nic Ci nie dadzą, jeśli nie będziesz ciężko trenował i dużo jadł. Trening z niedostatecznym obciążeniem nie zapewni odpowiedniego budulca dla przyrostu, bez względu na to, jakich suplementów będziesz używał. Podobnie, jedząc [...]
[...] czynniki: nadmierną ilość treningów, nadmierną częstotliwość treningów i nadmierną intensywność treningów. Niektórzy kulturyści trenują zbyt ciężko, ale większość ćwiczy za dużo i za często. Optymalna indywidualna częstotliwość trenowania zależy od takich czynników jak, fizyczne możliwości, wiek, tryb życia, intensywność i ilość treningów, [...]
[...] ale kilka porad na start aby się nie zarżnąć by się przydało. Oczekiwania Tak więc, troszkę o mnie wiecie, opisałem najlepiej jak mogłem swoje minusy i plusy pewnie dużo pomijając, więc jestem otwarty na pytania aby coś wyprostować i dopowiedzieć. Moja oczekiwania na chwilę obecną to poprawa sprawności fizycznej, gibkości oraz [...]
[...] . Zaczynam preferować w codziennym menu : ryby , kurczaka , wołowinę , białe chude sery i mleko , chude wędliny , owsiankę , ryż , makaron pełnoziarnisty , jaja i dużo warzyw . Trzymam się zasady , że jem w ciągu dnia regularnie co 2-3 godziny , 5-6 mniejszych posiłków , ostatni posiłek ( bez pieczywa) spożywam najpóźniej 2 godz. [...]
[...] ocenę - mleko sojowe wskazane jest zwłaszcza dla osób, których organizm nie toleruje laktozy oraz w przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera cholesterolu - należy jeść dużo owoców w godzinach porannych, a wieczorem unikać ich spożywania Obiad/Lunch Posiłek ten zazwyczaj sportowcy spożywają niedługo po pierwszym przedpołudniowym treningu aby [...]
[...] zapotrzebowanie na energie. Białko wykorzystywane jest jako źródło energii jedynie wówczas, gdy zaopatrzenie w tłuszcze i węglowodany jest za małe. Mit: Białka nigdy za dużo. Spożycie białka w ilości większej niż dzienne zapotrzebowanie zakłóca metabolizm organizmu. Widocznym efektem nadmiaru białka jest powiększona wątroba i nerki. Mit: [...]
[...] się syfy na plecach, nieświeży oddech i zaparcia. Zacząłem chodzić po dermatologach, potem po gastrologach wszystkie wyniki były dobre ale źle trawiłem. Na forach jest dużo pytań o odżywki czy są zdrowe ja napiszę tak brak powikłań jest zwykle tylko po kreatynie bez wielu dodatków, trzeba czytać skład, reszta ma jakieś efekty uboczne które [...]
[...] dodany do codziennego jedzenia sprawi, że to jedzenie wzbogaci się aż o 18 g protein. Zamrożone krewetki nadają się jako dodatki do prawie każdego rodzaju posiłku. Zawierają dużo selenu, równie dużo naturalnej witaminy D, która doskonale się wchłania. Dodaj żółtka do białek. Owszem, białka jaj to prawie czysta proteina, ale to nie powód, żeby [...]
[...] witaminę A, jeśli go brak, podawanie nawet „końskiej" dawki tej witaminy mija się z celem. Takich duetów, które służą naszemu zdrowiu skuteczniej niż w pojedynkę, jest dużo więcej. Cykoria + orzechy = młody wygląd O tym, że witaminy A i E są silnymi antyoksydantami, wiedziano od dawna, ale dopiero niedawno odkryto, że razem działają [...]
[...] i owoców. Zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, produkty zbożowe powinny stanowić główne źródło energii i być podstawą zbilansowanej diety. Żółtka jaj zawierają dużo cholesterolu, spożywając jedno jajo dziennie (ok. 50 g) dostarczamy ok. 300 mg cholesterolu, czyli tyle, ile wynosi dzienna norma dla osoby dorosłej. Tak więc jest to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przez 4,5 miesiąca 0 progresu jeśli chodzi o biceps) oraz lekko rzeźba i może trochę urosła mi klatka. Było to prawdopodobnie winą diety (myślałem że jem wystarczająco dużo, jednak okazało się że brakuje mi jakieś 800-1000 kalorii). Zacznę od moich wymiarów: Prawe przedramię: 27 cm Lewe przedramię: 26 cm Klatka: 92 cm Pas: 74 cm Prawe udo: [...]
[...] koszyczku, pod lnianą ściereczką. Polak średnio w ciągu dnia zjada 250-300 g pieczywa (100 g to np. trzy kromki pieczywa tostowego “Trzy ziarna"). To nie jest zbyt dużo. Więcej pieczywa jadają od nas np. Francuzi, a trudno uznać ich za ludzi otyłych. Żywieniowcy zapewniają, że to nie chleb tuczy, lecz dodatki do niego. 100 g chleba [...]