[...] Łatwiej bedzie wam dojsc do porozumienia kiedy zaczniecie postrzegac temat nie "kto ma rację", ale "jak jest w praktycznym ujęciu". Dystans, luz, bo autorowi/autorce ciasto nie wyjdzie i bedzie miec do Nas pretensje nawiasem mówiąc - olej, oliwa - nie są cięższe od wody Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-01-21 11:13:41
dajesz do miski 3 jajka i 100g platkow owsianych, mieszasz. potem miksujesz to blenderem na ciasto, dolewasz troche mleka ( dodatek mleka poprawia smak) no i smazysz
O wlasnie mialem zapytac czy po treningu sie nadaje.. No bo wlasnie posiadam ciasto tortille w domu. Jej wartosci to na jeden placek 20cm srednicy 62.5 g wagi to jest 28ww w tym 1,2 cukry. Jutro sobie wyjatkowo tortille zafunduje na potreningowy.
[...] czekolady, owoców, odżywki białkowej, masła orzechowego czy też w formie placuszków w towarzystwie jaj. Jeżeli chodzi o płatki, można nimi także opanierować mięso i upiec w piekarniku lub zrobić batoniki albo ciasto. Przepisów jest masa, wystarczy poszukać w internecie wybranej potrawy. /SFD/2017/11/8/b63a73ab9e6243679e929dfbc61fdb38.jpg
A wam się wydaje,że autor pytania ma sobie zamiar potrawę z płynów przyrządzić ? A może chce upiec ciasto i wtedy np kilogram cukru kryształu to 1136 ml ale pudru to już 1562 ml. kilogram mąki pszennej to 1470 ml. Co do płynów to różnice też są większe niż wam się wydaje np. litr spirytusu waży 800 gramów a litr benzyny to 730 gramów, olej, oliwa [...]
no własnie ciasto tak jak chleb a chleb zdrowy nie jest dużo sera żółtego za dużo...a w nim mamy te nieszczęsne tłuszcze nasycone do tego te sszynki itp. też nie wiesz co to jest....nie wiesz co do całej pizzy dawają....po za tym taka jedna spora pizza ma jakieś 2000kcal czyli prawie tyle ile ja dziennie jem
[...] masła orzechowego czy też w formie placuszków w towarzystwie jaj. Jeżeli chodzi o płatki, można nimi także opanierować mięso i upiec w piekarniku lub zrobić batoniki albo ciasto. Przepisów jest masa, wystarczy poszukać w internecie wybranej potrawy. Jedzenie surowych płatków owsianych nie jest ''zabronione''. Zalewa się je wodą i mlekiem [...]
apropos żytniej ja do pizzy używam mąki żytniej razowej typu 2000 z semoliną do podsypania. ciasto wychodzi genialne. odrobinę ciemniejsze ale w smaku rewelacja :) a co do mąk żytnich pytlowych typu 720 też zdarza mi się używać. pszennej unikaj. Zmieniony przez - paulinakro w dniu 2015-03-30 21:44:30
a u nos na ślonsku to omy ( dla gorlo czytaj babcie) dosypuja kreatynke do kluzek by lepiej puchły.....i godaja ze tyz dobrze jest dac do ciasta metki to fajnie rosnie ciasto...ino cza duzo wody i malo soli(mozna sylimarol dodac zamaist rodzynek)....bo nie urosnie, a jak juz urosnie to cza Clomida zeby sie nie zrobil zakalec :/...no no ...zebysie [...]
Jeśli leżałeś , nic nie robiłeś to tak . Tymbardziej skoro mówisz ,że frugałeś ciasto itp. to wiadomo ,leżąc ,siedząc nie spalisz tych liczny KCAL. Pozatym zwiększyłeś kaloryczność , nie trochę a dużo dużo . Każdy podczas choroby tyje (niestety masa tłuszczowa) a nie mięśniowa :/
[...] przypiekają zanim się nadają do jedzenia. Skład: mąka, 1 jajko, mleko, woda mineralna gazowana. Do smażenia minimalna ilość tłuszczu. Używamy takich mąk: pełnoziarnista jaglana kokosowa lniania dodatek zwykłej pszennej Wiadomo, kokosowa i chyba lniana w małej ilości, mega zagęszczają ciasto. Ale nawet jak robię z jaglanej to nie są elastyczne.
[...] czekolady, owoców, odżywki białkowej, masła orzechowego czy też w formie placuszków w towarzystwie jaj. Jeżeli chodzi o płatki, można nimi także opanierować mięso i upiec w piekarniku lub zrobić batoniki albo ciasto. Przepisów jest masa, wystarczy poszukać w internecie wybranej potrawy. /SFD/2017/10/28/82cfa0e81da04777a53136ad24ac55b9.jpg
Jestem po białku matrix smak jakies ciasto czy cos takiego ,jestem nie zadowolony bo drobinki tego ciasta w kremie nie rozpuszczały sie dobrze ,jakie byście mi polecili inne białko ??
[...] lekarzowi, że tak będzie lepiej i łatwiej). Jeśli chodzi o pozostałe badania to będę takie mieć ale za ok miesiąc, kompleksowo się przebadac. Nie jem raczej przetworzonych rzeczy, wiadomo zdarzy się jakiś lód przy tej pogodzie, czy w niedziele ciasto ale na codzień staram się unikać tego. Zmieniony przez - Grubaryba58 w dniu 2018-08-20 15:29:38
[...] to będę takie mieć ale za ok miesiąc, kompleksowo się przebadac. Nie jem raczej przetworzonych rzeczy, wiadomo zdarzy się jakiś lód przy tej pogodzie, czy w niedziele ciasto ale na codzień staram się unikać tego. Zmieniony przez - Grubaryba58 w dniu 2018-08-20 15:29:38 Nie "dales sie podpuscic" tylko uszanuj czyjas wieloletnia nauke i [...]
Dziś mi wyszły doskonale. Dwa naleśniki: 3 jajka, 3 raczej czubate łyżki mąki kokosowej, mleka na oko, ale ciasto powinno wyjść gęste, i ruchami patelni rozłożyć je równo na patelni. Nie powinny być takie całkiem duże, tylko średnie lub małe. Przerzucałem łopatką. Najlepiej mocno tego nie smażyć, gdyż właściwie można to by nawet na surowo zjeść. [...]
Wigilia znosnie może nawet w bilansie by się zamieściła no może nie bo pierogi :) Drugi dzień świąt trochę gorzej ciasto takie zajębi... ze nie szło się powstrzymać pewnie plus może nie mega ale spory napewno. Ale dziś to wódeczka apetyt rozkręcony. Ale nie idzie odmówić bo po pierwsze nie jest tak ze nie lubie od czasu do czasu a po drugie to [...]
[...] znajdziesz pod tym linkiem: https://potreningu.pl/calculators/calories Na początek oblicz kaloryczność wszystkich produktów użytych do upieczenia chleba. Następnie zważ ciasto przed pieczeniem oraz po upieczeniu. Kolejnym krokiem będzie obliczenie kaloryczności dla jednej kromki chleba (najlepiej liczyć z proporcji). Jeśli natomiast chcesz [...]
[...] celiakię lub mające nietolerancje pokarmowe. Warto jednak zwrócić uwagę, że z tych mąk ciężko zrobić chleb. Da się, ale jest ciężko i trzeba mieć wprawę. Gluten sprawia, że ciasto jest bardziej zwarte, sprężyste, lepiej rośnie itp. I dlatego też do naleśników lepiej nadają się mąki takie jak pszenna lub żytnia, głównie ze względu na konsystencję [...]