SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ciasto

  • [...] A przepis na dressing można prośic ? :-) Koryciński super :-)) Gdybym tylko mógł jeść sery normalnie to żarłbym codziennie %-) :-( - no to z okazji piąteczku soczyste ciasto lniano-masło orzechowe 8-) /SFD/Images/2015/8/28/c49b5110e06846f09644e3e043505f7e.jpg Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-08-28 14:07:23 I tego ciacha także, [...]

    Odpowiedzi: 182 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-29 17:26:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bułeczek z białym serem; tarta ze śliwkami; szarlotka; 3x rodzaje sernika - klasyczny, czekoladowy i z samego sera, bez ciasta; murzynek; makowiec na kruchym spodzie; ciasto biszkoptowe z pianką z białek i kremem czekoladowym; wafle przekładane orzechami i kajmakiem...) O MATKO... To był 4 dniowy EPIC CHEAT DAY :-)) Ale żeby nie było, [...]

    Odpowiedzi: 182 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-07 21:15:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] teraz na jesień np. 6x jabłek, śliwki itd./ +mięcho lub jajca lub ryba+nasiona i pestki i orzechy) i gotuję od razu coś do zdjęć (czyt. makaron, kanapki, naleśniki, zupy, ciasto) i od razu zjadam to. A później obróbka zdjeć, wysyłanie do firm lub tu na SFD, powrót do kuchni, nowe pomysły, szama. Ok. 16 zazwyczaj nosi mnie żeby wyjsć na spacer [...]

    Odpowiedzi: 182 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-02 18:42:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PO 50-CE LEPIEJ COŚ NIŻ WCALE

    Post
    Po 35 roku życia

    [...] 3 min wioślarz 3 min bieżnia marsz 3 min rower pionowy skłony leżąc 1s 30p skręty na talerzu 60kg 200p -razem ponad 20min dieta dzisiaj ryz brązowy ,makaron ,schab bez panierki,jajka wieczorem bedzie gorzej z dieta bo pojdzie sałatka z majonezem, ,ciasto cos tam jeszcze,WÓDA !!!, itd koncze dzisiaj 50 lat he heh :) DZIEKI ZA ŻYCZENIA Z GÓRY

    Odpowiedzi: 349 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-18 16:40:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zdrowe hamburgery

    Post
    Kuchnia SFD

    plugin robisz ciasto identycznie jak na pizze, tylko dodajesz "zdrowych dodatków" np. siemie lniane, otręby. Wszystko dokładnie zagniatasz i zostawiasz do wyrośnięcia. Taką puchatą bułę wrzucasz do piekarnika - 180*C 35/45min i gotowe :D

    Odpowiedzi: 52 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-21 22:38:23 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zdrowe hamburgery

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] diety po prostu byłaby ok. Idąc tą drogą nawet w orzeszkach ziemnych są jakieś tam minerały... Każdy rodzaj żywności coś tam zawiera, z tym ze jedno jest lepsze od drugiego. W tym przypadku żyto, owies mają przewagę nad pszenicą! :) a ciasto drożdżowe lepiej wyrasta i smakuje na pszennej... Zmieniony przez - 94sara w dniu 2013-03-17 10:06:49

    Odpowiedzi: 52 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 10:06:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kociszcze, Twój przepis na ciasto soczewicowe jest tutaj: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s10.html

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-19 18:04:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No i mój pierwszy chlebek upieczony... Wyrósł ładnie, po 70 min. pieczenia był niestety jeszcze surowy, więc wstawiłam jeszcze, razem piekł się prawie 1,5 godziny %-) Po wyjęciu przekroiłam na pół żeby zajrzeć do środka, no cóż niestety od spodu był mokry, zakalca nie miał, ale taka gagła wyszła, nie wiem czemu... Zakwasu 50 g, mąki żytniej [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 09:33:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z Nas kucharki };-) Ja do wyrośnięcia wstawiłam właśnie do piekarnika nagrzanego do 50 stopni i wyłączonego... Mi wyrósł prawie do brzegów keksówki... Tylko nie wiem czy ciasto powinno być aż tak bardzo gęste, ale twardy nie był raczej taki w sam raz więc OK tylko bardzo mokry. Dalej nie mogę wstawić zdjęcia :'-( MagdaK mój wyrastał 1,5 godz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 09:57:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O, znalazłam wątek kucharski :) jeśli w jakiś sposób mogę Wam pomóc przy wypieku chleba to możecie pytać piekę chleby od kilku lat, mogę się podzielić dojrzałym zakwasem a dla chętnych zostawię przepis na mój ulubiony chleb z maki żytniej 2000, na zakwasie, nie jest trudny, wymaga tylko ciepła i czasu Chleb radzieckiego żołnierza Składniki: 375 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-10 15:07:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzięki etrala za rady. Jeszcze jedno pytanie, dzisiaj chcę upiec ten chleb, a nie wiem jak ustawić grzanie piekarnika? tylko z dołu ma grzać czy z góry też? i termoobieg koniecznie? i jeszcze czy wystarczy jak zmieszam ciasto łyżką, czy trzeba mikserem? Zmieniony przez - Karniak w dniu 2011-12-14 20:39:42

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-14 20:37:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wstępnie na 220 stopni. Ponieważ bałam się, że zakwas za mało ruszy, dodałam suszonych drożdży. Chlebek wyszedł dość zbity, ale pyszny i bez zakalca. Ponieważ to, co rusza ciasto w zakwasie, to również drożdże, tylko, że dzikie, mam nadzieję, że nie naruszam zasad prawidłowego żywienia, tylko chronię kolejne chlebowe porcje, przed [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-26 22:21:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co do pieczenia chleba- czy mozna wstawic wyrosniete ciasto do cieplego juz piekarnika? do tej pory wkladalam do zimnego, bo tak bylo napisane w przepisie.. ale jutro mama piecze karkowke i szkoda mi czekac specjalnie, az sie piekarnik schlodzi, zeby od nowa go nagrzac.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-03-24 13:17:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co do pieczenia chleba- czy mozna wstawic wyrosniete ciasto do cieplego juz piekarnika? do tej pory wkladalam do zimnego, bo tak bylo napisane w przepisie.. ale jutro mama piecze karkowke i szkoda mi czekac specjalnie, az sie piekarnik schlodzi, zeby od nowa go nagrzac. jeśli pieczesz chleb z przepisu, który jest na blogu Liski, to chyba nie. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-09 21:37:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moje pierwsze podejście do chleba okazało sie totalna klapa:-( Ale nie poddam się tak łatwo, zakwas został mi i czeka w lodówce. Jutro zrobie drugie podejście, chyba za mało wyrobilam ciasto i za krótko trzymałam do wyrośnięcia (w sumie to mi wcale nie wyrosło po 3 godzinach), musze chyba w cieplejsze miejsce postawić.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-19 11:40:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie o słynne ciasto fasolowe. Chciałabym je zrobić, ale nie mogę znależź przepisu z dokładną ilością składników. Na puszkę fasoli ma być 2 łyżki kakao i 2 jajka. A co do dosłodzenia, to wszędzie widzę co kto lubi. Ale bardzo bym chciała żeby wyszło smaczne i może któraś z Was próbowała i wie jak to dosłodzić? mam odżywkę lean dessert i [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-21 17:41:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, zostałam obdarowana sporą ilością marchewki, której szybko nie przejem, macie jakieś pomysły na to co z nią zrobić? ciasto marchewkowe%-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-09-21 12:04:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • bałam się, że może fasola się źle skomponuje z wanilią albo coś.. nie znam się na pieczeniu, to wolę chuchać na zimne niż później wywalać ciasto do kosza %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-17 13:02:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam takie trochę głupiutkie pytanie.. jak gotujecie fasolę na ciasta fasolowe, to solicie wodę czy nie? :-> i czy z takiej fasoli puszkowanej, z zalewy solonej też da radę zrobić słodkie ciasto

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-28 18:22:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapamiętałabym takie ciasto więc na bank nie ma w przepisach ;-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-29 12:30:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)