[...] ;-) ! Sog dla siostry :D Przepis na Skubańca. Jest to jakiś z neta ale wg tego Siora go robiła ;) Składniki ½ kg mąki 30 dag masła (lub 25 dag masła + 2 łyżki smalcu - ciasto będzie bardziej kruche) 5 jajek 5 łyżek cukru pudru 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1-1,5 kg dowolnych owoców (truskawek, [...]
Mistrzu--Giaurnemo jak mi wiadomo ciasto to dla Ciebie zło ,jesteś fanem " MLEKO ZSIADŁE " Dla każdego kto co lubi |-) Częstuj Byczku - nie rób łachy Rzuć zaklęcie - ciasto z blachy! /SFD/2018/12/2/9a6659858be5458c9b57d8fbf6c05a5e.jpg Zmieniony przez - Giaurnemo w dniu 2018-12-02 08:43:51
To będzie prawie jak spotkanie pokoleń! Ania - ciasto z rabarbarem znika jak kamfora. Do zawodów może wyrośnie nowy rabarbar ale prawdopodobnie ciasto będzie upieczone po zawodach. Wczoraj jazda na rowerze jedynie 15km (+2km dojazdowe z domu na ścieżkę rowerową). Wcześniej żmudne zrywanie porzeczki czerwonej. Dzisiaj od rana jeszcze żmudniejsze [...]
Polecam ciasto owocowe, ktore niegdys robilam wedle montignackowi, a teraz nauczylam sie je robic z dobrych skladnikow. Oto one: -paczke mrożonych truskawek, 2 jablka i 1 gruszka (dobre rowniez z porzeczkami, sliwkami lub ze wsystkim po trochu) -trochę mąki sojowej lub razowej, -1 cale jajko, -4 białka kurze, -fruktoza -troszke maselka lub [...]
nio ja robie takie swiateczne przepis na ciasto jest tak ijak na drozdzowe ,walkujemy ciasto ,smarujemy masa makowa(mak wyparzony 3 -krotnie zmielony,zmieszany z miodem,skorka pomaranczowa,bakaliami -do smaku),robimy zawjianca i ciasto smarujemy lekko bialkiem z jajka aby sie ladnie zrumienilo ,wkaldamy do brytfany i do pieca na 45 min i voila [...]
[...] bo odczuwam już spore zmęczenie fizyczne. W środę nie liczyłam miski, bo byłam w odwiedzinach. Zjadłam trochę niesolonych paluszków, bo prócz nich, na stole było tylko ciasto. Za to dzisiejsza miska katastrofa, było ciasto, panierka czy alkohol, bo odbyła się dawno planowana Wigilijka akademicka. Po powrocie do domu postaram się jakoś [...]
[...] - słodziwo - 50 g kakao Polewa: - 100 ml mleka - 2 kostki gorzkiej czekolady (u mnie z kawałkami pomarańczy) - 20 g kakao - słodziwo Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zblendować na jednolitą masę. Wyłożyć na formę i piec w 200 stopniach przez 25-30 min. W garnczku zagrzać wodę i na nim położyć inny, wlać do niego mleko, gdy się [...]
[...] poszedł. Wkręciło mi się to FBW do końca roku na pewno pojadę nim. Powolutku dokładam kilkogramow na sztangę. Dostałem od kolegi porcję białka, które wykorzystałem na ciasto fasolowe - które będzie na Czwartek. Dieta: 1)Placek owsiany (płatki owsiane górskie +2jaja+gruszka+banan+śliwki+masło orzechowe +milky way 2)Pierogi ruskie %) [...]
[...] cieszysz się nawet po pijoku? Swoją drogą takie podskoki i mnie by sie przydały. Zjedliśmy na obiad strasznia niezdrową karkóweczkę. Strrasznie dobra!!! A na deserrrr ciasto ze śliwkami albo lody do wyboru. Wybrałam ciasto i lody, skoro od jutra dieta... A może poczekam na was do 1 września, tyle dobrych rzeczy niedozwolonych jest... A [...]
A jakim cudem wyszło Ci ciasto na pizzę z mąki żytniej? Zdradź ten sekret by nie smakowało to jak kamień :D Kurczę, sekretu nie zdradzę, bo go nie ma :( po prostu zrobiłem tak jak zawsze zwykłą pizzę :( nasypałem mąki do michy, wlałem wody z rozpuszczonymi drożdżami, cukrem i solą i ulepiłem ciasto, a potem po wyrośnięciu piekłem 20minut w [...]
[...] białka) 30g skrobii ziemniaczanej/kukurydzianej Wszystko miksujesz na gładką masę i do piekarnika - 50-60minut w 180stopniach (Bez termoobiegu) Czekam na przepis na ciasto kokosowe :D 2 jaja, 240g fasoli konserwowej białej odcedzonej i przemytej, 20-30g kazeiny (albo WPC), 100g jogurtu naturalnego (jeżeli z WPC to 50g), 30g wiórków [...]
Proteinowa pizza Przygotowanie: 7/10 Smak: 7/10 Komentarz: Samo przygotowanie zgodne z instrukcją. Ciasto po przygotowaniu było troszkę kleiste, dlatego dobrze, że producent zaleca rozwałkowanie przez papier pergaminowy. Sos poczatakowo smakował dość chemicznie, ale na pizzy smakował lepiej. Ciasto w smaku dupy nie urwało, ale za taką cenę było w [...]
[...] sztangowe to chyba nie dla mnie. Wkurza mnie to, że jak proszę rodzinkę o nierobienie ciasta, bo rodzice uzależenieni jak każdy przeciętny człowiek od cukru, to i tak ciasto jest. W środę dzień matki, chcę wtedy zaczitować, a tu babcia dziś wyjeżdża z drożdżowym, to moje ulubione ciasto. Parę dni temu była szarlotka i rogaliki. Nie zjem, [...]
[...] do góry do wieczora wszystko zgodnie z planem, elegancko i poprawnie, delikatnie większa ilość węgli spowodowała że ssania dziś nie było w żołądku wieczorem małżonka zrobiła ciasto, którego wciąłem spory kawałek, nie wiem ile dokładnie, ale w rozpisce miski przyjąłem wartości mocno zawyżone i wyszło że zmieściłem się w bilansie (tzn w bilans na [...]
[...] bo nie pamietam kiedy ostatni raz jadlam truskawki z pola.Tu w Uk sa sztuczne,bezsmakowe.Zebralam dwie kobialki.Kiedys mowilam mamie ze marza mi sie truskawkowe pierogi,ciasto domowej roboty bo jadlam to 10 lat temu ostatni raz......Ona to zapamietala i bez mojej wiedzy postanowila mi zrobic niespodzianke bo kiedy przyszlam do domu to ciasto [...]
Miod robiony w marketach wyglada tak ze daje sie pszczola ciasto lub syrop z cukrem co one przerabiaja na *miod* prawie nie ma tam pylku. Najlepszy, najdrozszy i najrzadziej spotykany miod to miod spadziowy. Powstaje z tego co wydzielaja mszyce gdy zjadaja drzewa iglaste. Ma charakterystyczna bardzo ciemna barwe. Niestety moj dziadek np. ma [...]
Miod robiony w marketach wyglada tak ze daje sie pszczola ciasto lub syrop z cukrem co one przerabiaja na *miod* prawie nie ma tam pylku. Najlepszy, najdrozszy i najrzadziej spotykany miod to miod spadziowy. Powstaje z tego co wydzielaja mszyce gdy zjadaja drzewa iglaste. Ma charakterystyczna bardzo ciemna barwe. Niestety moj dziadek np. ma [...]
Bo na święta węgle proste, głównie ciasto się nie liczą, organizm wyłapuje je jako produkty 0:-)) Przecież to logiczne, takich prostych rzeczy nie wiesz:-(
[...] nie do lodówki a do piekarnika na ok. 20min na minimalną temp., tak by wilgoć odparowała. Wyszły nie za miękkie i nie za twarde. Dobre pole do popisu dla wyobraźni ;-) Acha, ciasto na papier do pieczenia i na blachę. Owsiane wcześniej trochę podmoczyłem w wodzie. Zmieniony przez - Żubroń w dniu 2018-10-31 20:06:54 Zmieniony przez - Żubroń w dniu [...]