NANOX Orbilox 8
Smak 5/5 ten smak już recenzowałem tzn belgijską czekoladę , ale tutaj jest to kazeinka . Bardzo smaczna jednak mi bardziej odpowiadają takie smaki jak Carmel , Czekolada itd , naprawdę super !
Rozpuszczalność : 5/5 No perfekcyjnie , rozpuszczalność w 100% nawet w wodzie bez problemów zero grudek , bez trzepania jakbym coś ubijał kilka okrężnych ruchów i gotowe . Po schłodzeniu robi się fajna konsystencja gęsta.
skład/działanie : 5/5 dużo białka w porcji mało węgli , a często jest tak , że kazeiny mają dużo węgli . Mimo małej ilości cukru smak jest słodki i wyraźny nawet w przypadku rozrobienia z wodą .
Nanox Orbilox 8
jest produktem białkowym kazeiny micelarnej, przygotowanym w taki sposób, aby jego trawienie przez ludzki organizm trwało długo, przez co jest on bardzo bogatym źródłem białka, które dostarczane jest do mięśni o wiele dłużej niż zwykłe białko serwatkowe. Podtrzymuje stabilny i wysoki poziom aminokwasów, przez bardzo długi czas – 8 godzin
Nanox Orbilox 8
posiada silne właściwości antykataboliczne.
Chociaż białka serwatkowe zwiększają syntezę białek w większym stopniu niż kazeina, Nanox Orbilox 8® jest zdecydowanie bardziej korzystny w zapobieganiu uszkodzeń tkanki mięśniowej. Powolne i długotrwałe uwalnianie aminokwasów z kazeiny micelarnej powoduje, że przenikają one do naczyń krwionośnych nawet do 8 godzin po jego wypiciu.
Nanox Orbilox 8
jest naturalną, nie zdenaturowaną (nie ściętą, czyli formą lepiej przyswajalną przez organizm), formą kazeiny, znajdującej się w mleku. Jest ona oddzielana od mleka w procesie ultrafiltracji, bez użycia substancji chemicznych, dzięki czemu wzrasta ilość bioaktywnych peptydów mlecznych, które wzmacniają system odpornościowy oraz wspomagają
przyrost masy mięśniowej.
Kazeina micelarna powoduje utworzenie warstwy żelowej w żołądku. Zapewnia to stabilne uwalnianie aminokwasów do krwi, dzięki czemu
Nanox Orbilox 8
to doskonały wybór długotrwale działającego białka, o właściwościach antykatabolicznych.
Podsumowanie : Bardzo fajny produkt o niskiej zawartości węgli a wysokiej białka . Najważniejsze w takim rodzaju białka jest smak a tutaj jest bardzo przyjemny , a w dodatku jest naturalną, nie zdenaturowaną, formą kazeiny
