SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295533

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50703
Nie ma żadnych przeciwwskazań. Może jedynie warto nie jadać za często wątróbki i nerek ze względu na toksyny, które mogą się w nich znajdować. Najlepszy jest schab i polędwiczka, bo są najchudsze i mają dzięki temu najszersze zastosowanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 13 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1000
Czy jako ostatni posiłek można szamać serek wiejski z wiórkami kokosowymi zamiast oliwy, bo mają sporo tłuszczu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50703
Jasne, pamiętaj tylko o odpowiedniej proporcji kwasów tłuszczowych w diecie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1551 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15054
A kiełbasy (ognisko/grill) można wcinac z czystym sumieniem? czy ze względu na przetworzenie lub zbyt dużo złych tłuszczy odpadają?
oczywiście nie zamierzam na stałe wsadzić ich w swój jadłospis.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11222
Czy robiąc koktajl/shake (z odżywką czy coś) wieczorem ,mogę go zostawić do rana ? Czy zepsuje się / czy smak zmieni (?)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 494 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9173
Panowie!
Zakupiłem polędwicę wołową i teraz potrzebuję waszych porad jak ją przyrządzić.
Tzn. potrzebuję wskazówki krok po kroku

Należę do osób, które potrafią spieprzyć wszystko
Jak dzisiaj robiłem placki owsiane na śniadanie (pierwszy raz) to tyle z tego wyszło, że musiałem to przerobić na jajecznicę owsianą

Chciałbym ją przyrządzić jak stek. Co ciekawe nigdy nie jadłem steków
Pomoże ktoś? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 49
Witam.
Od niedawna jestem na diecie gdzie jem spore porcje kurczaka, jednak przygotwujac piers ona jest sucha i ciezko to zjesc, czy moglbym prosic o jakies przepisy aby piers nie byla taka sucha?
Z gory dziekuje za odp.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 702 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 109370
Vademecum działu - tam masz cały spis.
Przepisów na pierś jest mnóstwo. Wybierz sobie coś sam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 92 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3048
Co do mielonego.

mielone garmazeryjne czyli takie mocno rozdrobnione cos a'la


to g****, nie polecam, w ciul prochów, tłuszczu. Co parwda mięsouzywane do tego jest swieże ale sto razy lepiej jest kupić łopatkę i ja samemu zmielić.

Co do mięsa wieprzowego
Szynka też jest bardzo chuda ma z 1% tłuszczu, w ogóle co za roznica, kupisz łopatkę, tłuszcz odkroisz i też sladowa ilość tłuszczu. Ja polecam karczek

Zmieniony przez - Czorny90 w dniu 2012-07-26 23:36:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
witam mam pytanie.

może kiedyś ktoś robił jakis "dietetyczny" dżem na bazie słodziku?
żeby zrobic i do słoika zapasteryzowac i na zimę do omletu jak znalazł

tylko nigdzie nie moge znaleśc czy takie cos da się w ogóle zrobic

teraz sezon np. na śliwki to można by pokombinowac.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium