Szacuny
0
Napisanych postów
189
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3139
powiedzieć mu jeszcze raz. A potem za rok ,przy lustrze porownać wasze rezultalty ;)
Co do kaszy kuskus... Od kiedy ona taka niezdrowa i be? Wszamam ja po treningu odkad pamietam i nie zauwazylem roznicy miedzy nia a ryzem basmati, czy nawet zwyklym...
co do kaszy jeczmiennej perłowej... Kiedys czytalem ze właśnie ona nie zakwasza... znowu sie pozmienialo? Ja wsuwam 75g na noc odkad pamietam
Szacuny
168
Napisanych postów
4456
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
65753
wojospi - wszystko zalezy jakie sa zalozenia diety - np KD bedzie opierac sie na tl/b i bardzo niskiej podazy ww.
narencjusz - podstawowa zasada do "rzuc" kalorie a nie wypijac - zgaduje, ze to nie dotrze do kolegi. Wiec proponuje zeby porownal:
1. sklady - mieso zawsze bedzie bogatsze bo zawiera inne rzeczy niz tylko bialko (czerwone np kreatyne)
2. przyswajalnosc
3. dlugosc trawienia a co za tym idzie uwalniania mikro/makroskladnikow do organizmu - pijac same bialko czesciej chodzi glodny (tzn chodzi o to, ze jego orgaznim czesciej ma braki w mikro/makroelementach).
Szacuny
111
Napisanych postów
11936
Wiek
33 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
90986
wojospi
korzystam z dziennika posilkow z vitalmaxa i wyszlo mi zapotrzebowanie na tluszcze 2g/kg. czy to nie za duzo?? nigdzie nie widzialem zeby ktos pisal o az tak duzej ilosci tluszczy. wychodzi mi 180g na dzien
cel masa
plec mezczyzna
wiek 23
wzrost 190
trening silowy 60minut, 3razy w tygodniu, duza intensywnosc
typ budowy ektomorfik
cel masa
bialko 1,7g/kg
ww 3,6g/kg
Białka daj z 2g/2,5 g
tłuszczy z 1,5g a reszte węgle
Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!
Szacuny
0
Napisanych postów
347
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6481
1 Czy jeśli mam dietę ,kcal na + a jeżeli nie trenuje zbyt często i intensywnie to czy masa będzie szła?? będzie zalewać?? 2 Waga kury przed ugotowaniem to 100g a po ugotowaniu 60 ,wszystko ok?? 3 Gdzie dać odzywkę wpc w dni nie treningowe ,treningowe wiadomo po treningu. 4 Jaka polecacie obróbkę dorsza?? Przed smażeniem rozmrozić czy zamrożona można smażyć ? W bułce mące?
Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
37030
1. pewnie bedzie. zalezy od wielu czynnikow, ale generalnie tak 2. skad mamy to wiedziec? :D mnieje wiecej tak :) 3. najlepiej zrezygnowac i czerpac kcal z pozywienia. jezeli juz do sniadania jako zrodlo bialka 4. najlepiej pieczony, grillowany, duszony. to detale, ja zwykle rozmrazam przed jakakolwiek obrobka. maka, bulka - troche nie na to forum, ale raz na jakis czas nie zaszkodzi :)
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Wiek
31 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
135
Głupie pytanie, lecz dla mnie istotne.
Moja mama często gotuje galaretę drobiową/wieprzową.
Czy w samej wodzie z galarety (bez żadnego mięsa) i po usunięciu pływających ok na wierzchu znajduje się jeszcze w tej "galarecie" jakiś tłuszcz?
Szacuny
0
Napisanych postów
347
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6481
4. najlepiej pieczony, grillowany, duszony. to detale, ja zwykle rozmrazam przed jakakolwiek obrobka. maka, bulka - troche nie na to forum, ale raz na jakis czas nie zaszkodzi :)