...
Napisał(a)
zdjęcie z sieci wzięłam tylko
w ekologicznych można kupić, ostatnio widziałam też w rossmannie
w ekologicznych można kupić, ostatnio widziałam też w rossmannie
z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..
...
Napisał(a)
na zdrowie
z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..
...
Napisał(a)
1.Jaka część wołowiny najlepsza pod względem jakości i oczywiście ceny ;)
2.Jaka mąka pod dietę i gdzie najlepiej taką kupić.
Z góry dzięki za pomoc
2.Jaka mąka pod dietę i gdzie najlepiej taką kupić.
Z góry dzięki za pomoc
...
Napisał(a)
1. https://www.sfd.pl/Porady_w_dziale_Kuchnia_Sfd__czyli_pojedyncze_pytania_na_temat_gotowania.-t548448-s85.html#post8 - tu zaczyna się rozmowa na ten temat
2. Razowa typ 2000, ja kupuję w Kauflandzie lub w Piotrze i Pawle. Na pewno nie dostaniesz w sklepach typu Biedronka cz Lidl, musisz szukać w dużych marketach typu Tesco czy Real
Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-08-04 06:59:18
2. Razowa typ 2000, ja kupuję w Kauflandzie lub w Piotrze i Pawle. Na pewno nie dostaniesz w sklepach typu Biedronka cz Lidl, musisz szukać w dużych marketach typu Tesco czy Real
Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-08-04 06:59:18
...
Napisał(a)
im mniej tłuszczu ma dany fragment wołowiny tym lepiej. Najlepszy i najdroższy jest stek i polędwica. Z wołowego mięsa polecam zakup udźca (koszt to ok.26 zł/kg), na masie można pozwolić sobie na gulasz wołowy.
Co do mąki ja ostatnio w auchan wyczaiłem mąkę żytnią razową za 2,50 !! mają tam też ciekawe makarony pszenne razowe (bio)i tanie serki wiejskie (3% tłuszczu)
Co do mąki ja ostatnio w auchan wyczaiłem mąkę żytnią razową za 2,50 !! mają tam też ciekawe makarony pszenne razowe (bio)i tanie serki wiejskie (3% tłuszczu)
...
...
Napisał(a)
Dzięki z odpowiedzi! jeszcze miałbym w takim razie 2 pytania.
1.A więc gdzie najlepiej wołowinkę kupować? Chodzi mi o sklepu takie jak: lidl, biedronka, tesco, kaufland, piotr i paweł, czy jednak lepiej poszukać gdzieś w "kioskach mięsnych" na osiedlach?
2.Ile zamrożona pierś z kurczaka może leżeć w zamrażalniku?
oczywiście otrzymujecie ode mnie po sogu za pomoc
1.A więc gdzie najlepiej wołowinkę kupować? Chodzi mi o sklepu takie jak: lidl, biedronka, tesco, kaufland, piotr i paweł, czy jednak lepiej poszukać gdzieś w "kioskach mięsnych" na osiedlach?
2.Ile zamrożona pierś z kurczaka może leżeć w zamrażalniku?
oczywiście otrzymujecie ode mnie po sogu za pomoc
...
Napisał(a)
1.Trudno powiedzieć gdzie, wszędzie możesz się nadziać na starą krowę, z doświadczenia powiem ci że Kaufland odpada a w biedronce i lidlu można trafić czasem przyzwoitą wołowinkę ale to też loteria. W piotrze i pawle zazwyczaj kupowałem pewne mięso wołowe, ale ceny tez mają wywindowane. Nie mam też złego zdania o jak to nazwałeś "kioskach mięsnych" na osiedlach, chociaż tu też loteria jest. Zawsze staraj się ocenić mięso organoleptycznie.
2. w zamrażalniku zwykłej lodówki masz pewnie 12-15st więc myślę że do 4-5 miesięcy.
2. w zamrażalniku zwykłej lodówki masz pewnie 12-15st więc myślę że do 4-5 miesięcy.
...
Napisał(a)
robil ktoś kiedyś biszkopt dla pakerów :D?
znalazłem taki przepis na normalny
• 6 jaj.
• 1szkl. cukru-niepełna.
• 1 szkl.mąki.
• 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej.
• szczypta proszku do pieczenia.
mam 3 pytanka zwiazane z tym przepisem :D
1.można użyć tylko mągi pszennej pełnoziarnistej ? (taka jest chyba lepsza od normalnej i ziemniaczanej-tak mi sie przyanjmniej wydaje)
2.Jak dodać do tego słodzik jeśli mam w tabletkach ? rozpuscic w minimalnej zawartosci wody i dodać do wszystkeigo? tylko czy wtedy ubite białka się nie zsiadą? (bo je sie chyba ubija :D)
3.Można smiało dodać odżywki białkowej i dodatków takich jak migdały itd?
pozdro.
znalazłem taki przepis na normalny
• 6 jaj.
• 1szkl. cukru-niepełna.
• 1 szkl.mąki.
• 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej.
• szczypta proszku do pieczenia.
mam 3 pytanka zwiazane z tym przepisem :D
1.można użyć tylko mągi pszennej pełnoziarnistej ? (taka jest chyba lepsza od normalnej i ziemniaczanej-tak mi sie przyanjmniej wydaje)
2.Jak dodać do tego słodzik jeśli mam w tabletkach ? rozpuscic w minimalnej zawartosci wody i dodać do wszystkeigo? tylko czy wtedy ubite białka się nie zsiadą? (bo je sie chyba ubija :D)
3.Można smiało dodać odżywki białkowej i dodatków takich jak migdały itd?
pozdro.
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły