SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 297843

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 276 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4588
tylko na allegro, czy w jakimś sklepie dostanę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 5688 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 34046
zdjęcie z sieci wzięłam tylko
w ekologicznych można kupić, ostatnio widziałam też w rossmannie

z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html

Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 276 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4588
ok będę wypatrywał. sog :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 5688 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 34046
na zdrowie

z Mayą http://www.sfd.pl/-t767671.html

Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego
Zwycięzcy to przegrani, którzy powstali i spróbowali o jeden raz więcej ..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 162 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5957
1.Jaka część wołowiny najlepsza pod względem jakości i oczywiście ceny ;)
2.Jaka mąka pod dietę i gdzie najlepiej taką kupić.
Z góry dzięki za pomoc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
1. https://www.sfd.pl/Porady_w_dziale_Kuchnia_Sfd__czyli_pojedyncze_pytania_na_temat_gotowania.-t548448-s85.html#post8 - tu zaczyna się rozmowa na ten temat
2. Razowa typ 2000, ja kupuję w Kauflandzie lub w Piotrze i Pawle. Na pewno nie dostaniesz w sklepach typu Biedronka cz Lidl, musisz szukać w dużych marketach typu Tesco czy Real

Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-08-04 06:59:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Marcin4_ I.H.S. TEAM
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 3745 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13799
im mniej tłuszczu ma dany fragment wołowiny tym lepiej. Najlepszy i najdroższy jest stek i polędwica. Z wołowego mięsa polecam zakup udźca (koszt to ok.26 zł/kg), na masie można pozwolić sobie na gulasz wołowy.

Co do mąki ja ostatnio w auchan wyczaiłem mąkę żytnią razową za 2,50 !! mają tam też ciekawe makarony pszenne razowe (bio)i tanie serki wiejskie (3% tłuszczu)

...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 162 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5957
Dzięki z odpowiedzi! jeszcze miałbym w takim razie 2 pytania.
1.A więc gdzie najlepiej wołowinkę kupować? Chodzi mi o sklepu takie jak: lidl, biedronka, tesco, kaufland, piotr i paweł, czy jednak lepiej poszukać gdzieś w "kioskach mięsnych" na osiedlach?
2.Ile zamrożona pierś z kurczaka może leżeć w zamrażalniku?

oczywiście otrzymujecie ode mnie po sogu za pomoc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
1.Trudno powiedzieć gdzie, wszędzie możesz się nadziać na starą krowę, z doświadczenia powiem ci że Kaufland odpada a w biedronce i lidlu można trafić czasem przyzwoitą wołowinkę ale to też loteria. W piotrze i pawle zazwyczaj kupowałem pewne mięso wołowe, ale ceny tez mają wywindowane. Nie mam też złego zdania o jak to nazwałeś "kioskach mięsnych" na osiedlach, chociaż tu też loteria jest. Zawsze staraj się ocenić mięso organoleptycznie.

2. w zamrażalniku zwykłej lodówki masz pewnie 12-15st więc myślę że do 4-5 miesięcy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
robil ktoś kiedyś biszkopt dla pakerów :D?
znalazłem taki przepis na normalny
• 6 jaj.
• 1szkl. cukru-niepełna.
• 1 szkl.mąki.
• 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej.
• szczypta proszku do pieczenia.
mam 3 pytanka zwiazane z tym przepisem :D

1.można użyć tylko mągi pszennej pełnoziarnistej ? (taka jest chyba lepsza od normalnej i ziemniaczanej-tak mi sie przyanjmniej wydaje)
2.Jak dodać do tego słodzik jeśli mam w tabletkach ? rozpuscic w minimalnej zawartosci wody i dodać do wszystkeigo? tylko czy wtedy ubite białka się nie zsiadą? (bo je sie chyba ubija :D)
3.Można smiało dodać odżywki białkowej i dodatków takich jak migdały itd?

pozdro.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium