Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

[ART] Oszukane posiłki [cz.II] - carb nite & carb back loading

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 129161

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 413 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10782
A co jecie po treningu na CBL , właściwie ciężko znaleźć coś co będzie zawierało węgle proste i nie będzie śmieciowym jedzeniem albo słodyczami, dodatkowo z małą ilością tłuszczu. I nie bezie zawierało syropu glukozowo fruktozowego :). Macie jakieś pomysły.

Kilka ostatnich moich posiłków : pączki marmolada, crossaint z czeko, żelik, chleb z dzemem, tortilla , banan, jabłka, suszone morele, lody, mcDonald, wafle ryżowe.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 761 Napisanych postów 16449 Wiek 45 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 169382
Ale czemu chcesz unikać śmieciowego jedzenia ???

Ja jade na CBL i prowadzę test z dokładnymi rozpiskami, możesz sobie podejrzeć

https://www.sfd.pl/MEGA_MASA_z_HI_TEC_NUTRITION__Test_Sponsorowany-t1042690.html
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2543 Napisanych postów 29969 Wiek 43 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 200205

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 413 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10782
Śledzę na BF dziennik.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 43 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2359
Ze zdrowych masz biały ryż, ziemniaki, banany i winogrona. Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 167 Napisanych postów 4456 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 65793
W dziale kuchnia macie post z produktami high carb/low fat.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 761 Napisanych postów 16449 Wiek 45 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 169382
No własnie, zapomniałem o swoim temacie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 105 Napisanych postów 1794 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 26435
Ja po treningu na CBL piję shake (mleko 0,5%, banan, glukoza spożywcza, twaróg/białko jaja)
a później zwykle ryż biały/kasza + pierś z kurczaka.

Nie muszą być węgle proste po treningu tylko szybko przyswajalne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 5058 Wiek 110 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 17444
walker1707
Ja po treningu na CBL piję shake (mleko 0,5%, banan, glukoza spożywcza, twaróg/białko jaja)
a później zwykle ryż biały/kasza + pierś z kurczaka.

Nie muszą być węgle proste po treningu tylko szybko przyswajalne.

daj mi przykłady węgli złożonych szybko przyswajalnych ogółem cały "cheat" CBL potreningowy ma się opierać na węglach prostych, tak aby maksymalnie ograniczyć "odbudowanie glikogenu wątrobowego"

jednak nie ma co popadać ze skrajności w skrajność... u mnie wygląda to tak, że przed treningiem białko/tłuszcze bardzo wysoko, węgle max 10g, a następnie:
-20 minut po treningu banan + shake z mlekiem 0% (ważne żeby pierwszy posiłek potreningowy nie zawierał prawie żadnych tłuszczy! u mnie to jest max 0,5g)
-1,5 godziny po treningu jakiś omlet na słodko z mąki/owsianki
-na dobicie jakieś muffiny własnej roboty low fat, ewentualnie lody light itp, itd. (w ostatni posiłku można sobie pozwolić na większą ilość tłuszczy, ale myślę, że w oknie po treniningowym nie warto przekraczać 25g tłuszczy)

Tutaj kiedyś pojawi się nowy dziennik treningowy...

już jest! http://www.sfd.pl/[BLOG]_kurekski_redukcja_carb_nite_-t1066973.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 105 Napisanych postów 1794 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 26435
Choćby maltodekstryna, skrobia z dużą zawartością amylopektyny.
Kiefer wspominał, że za odbudowę glikogenu wątrobowego odpowiada głównie fruktoza (sacharoza oczywiście też, wiadomo czemu), inne cukry mają mniejszy wpływ na to.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwsze podejście do IF

Następny temat

IF a młody wiek

Spalanie
Polecane artykuły