w przypadku budowy masy miesniowej (density bulking) przy bf<15% plyna korzysci z ladowania w dni off, tylko czy ktos tak robi(l)?
...
Napisał(a)
Wszystko - w skrócie bo w skrócie ale wszystko - opisane jest na stronie pierwszej.
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
...
Napisał(a)
Możecie mi pomóc, jeżeli idę na trening po śniadaniu, to mogę jakoś dostosować tą metodę do treningu o godzinie 9 rano?
...
Napisał(a)
czytałeś założenia 'diety' na pierwszej stronie?
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
...
Napisał(a)
tak, jest napisane, że pora treningu, po 16 najlepiej. To w takim razie inne pytanie, co polecacie jeżeli chce zrobic mase, a nie bardzo toleruje węgle?
...
Napisał(a)
To przeczytaj jeszcze raz bo jest wersja treningu rano
"Cóż jest trucizną?
...
Napisał(a)
mellody, imo masz dwie opcje:
1. Śniadanie białkowo-tłusczowe, trening, po treningu białko (bcaa/eaa,wpc czy jakiś inny białkowy wynalazek)
2. Trening na czczo, po treningu białko (bcaa/eaa,wpc czy jakiś inny białkowy wynalazek)
Ja jak wypadał mi trening rano, to po waliłem sobie eaa+kreta, i potem ewentualnie podczas dnia znowu eaa. Czyli np trening o 9, o 11 eaa, o 15 eaa i o 18 żarcie.
Rozpisałem, bo na głównej stronie jest to nierozwinięte. Tak naprawdę jest to chyba dokładnie to samo co proponuje Berkham z LG.
Jeżeli to w ogóle nie tak, to niech jakiś dobrodziej poprawi, bo może cały czas źle rozumiałem ten protokół w przypadku treningu rano
Zmieniony przez - Dremor w dniu 2015-09-07 11:56:15
1. Śniadanie białkowo-tłusczowe, trening, po treningu białko (bcaa/eaa,wpc czy jakiś inny białkowy wynalazek)
2. Trening na czczo, po treningu białko (bcaa/eaa,wpc czy jakiś inny białkowy wynalazek)
Ja jak wypadał mi trening rano, to po waliłem sobie eaa+kreta, i potem ewentualnie podczas dnia znowu eaa. Czyli np trening o 9, o 11 eaa, o 15 eaa i o 18 żarcie.
Rozpisałem, bo na głównej stronie jest to nierozwinięte. Tak naprawdę jest to chyba dokładnie to samo co proponuje Berkham z LG.
Jeżeli to w ogóle nie tak, to niech jakiś dobrodziej poprawi, bo może cały czas źle rozumiałem ten protokół w przypadku treningu rano

Zmieniony przez - Dremor w dniu 2015-09-07 11:56:15
...
Napisał(a)
jest napisane ze mala ilosc, czyli te 30g? o których sie mówi? rozłożyć to na posiłki czy w jednym? lub tak jak Dremor napisał, jezeli trening rano to całkiem bez węgli, dopiero o 18, a przez cały dzien zabezpieczac się przed katabolizmem 

...
Napisał(a)
"Budowanie masy.
Co i kiedy jesz zależeć będzie - kiedy w dzień trenujesz (i czy jest to dzień treningowy czy nie).
Dzień nietreningowy:
W ten dzień ograniczasz spożycie węglowodanów do jednego posiłku.
Np. obiad czy kolacja.
Pamiętaj, że w ten dzień ma być maxymalnie 30g węglowodanów.
Dzień treningowy:
A)
Trening rano:
Po treningu musisz jeść małą ilość węglowodanów.
Możesz skorzystać z suplementów takich jak białko w proszku, kreatyna i innych.
Dzięki temu zahamujesz katabolizm, nasilisz anabolizm bez naruszenia zasad programu .
Tej nocy, około szóstej , zacznij jeść węglowodany , ale przede wszystkim z mniej ‘słodkich’ źródeł, takich jak ryż i ziemniaki.
B)
Trening popołudniowy/wieczorny:
Jest to idealne rozwiązanie. Do tej pory,tj. do południa, utrzymuj węglowodany nisko [30 gramów lub mniej] .
Rozpocznij trening między godziną piętnastą i osiemnastą (nic się nie stanie jeśli zaczniesz wcześniej czy później, ale 15-18 jest porą idealną ) .
Po treningu wypij shake’a zawierającego białko i węglowodany, zjedz kilka owoców i jedz węglowodany aż przyjdzie pora snu .
Te same produkty jak w przypadku ‘Carb Nite’, tj. pizza , lody, i tak dalej.
Nie jest niczym niezwykłym zjedzenie 400gramów węglowodanów w tą noc i do tego jeszcze stracić tkankę tłuszczową "
Trening o 16 to nie jedyne wyjście.
Idealne ale nie jedyne.
Jest XX stron tematu, był już walkowany trening poranny.
Jeśli nie (a był na 100%) to co jest niezrozumialego w pojeciu ;
Węglowodany zaczynasz jeść ok. 18?
Możesz jeść białko, możesz jeść tłuszcze a ww dołączasz pod wieczór.
Co i kiedy jesz zależeć będzie - kiedy w dzień trenujesz (i czy jest to dzień treningowy czy nie).
Dzień nietreningowy:
W ten dzień ograniczasz spożycie węglowodanów do jednego posiłku.
Np. obiad czy kolacja.
Pamiętaj, że w ten dzień ma być maxymalnie 30g węglowodanów.
Dzień treningowy:
A)
Trening rano:
Po treningu musisz jeść małą ilość węglowodanów.
Możesz skorzystać z suplementów takich jak białko w proszku, kreatyna i innych.
Dzięki temu zahamujesz katabolizm, nasilisz anabolizm bez naruszenia zasad programu .
Tej nocy, około szóstej , zacznij jeść węglowodany , ale przede wszystkim z mniej ‘słodkich’ źródeł, takich jak ryż i ziemniaki.
B)
Trening popołudniowy/wieczorny:
Jest to idealne rozwiązanie. Do tej pory,tj. do południa, utrzymuj węglowodany nisko [30 gramów lub mniej] .
Rozpocznij trening między godziną piętnastą i osiemnastą (nic się nie stanie jeśli zaczniesz wcześniej czy później, ale 15-18 jest porą idealną ) .
Po treningu wypij shake’a zawierającego białko i węglowodany, zjedz kilka owoców i jedz węglowodany aż przyjdzie pora snu .
Te same produkty jak w przypadku ‘Carb Nite’, tj. pizza , lody, i tak dalej.
Nie jest niczym niezwykłym zjedzenie 400gramów węglowodanów w tą noc i do tego jeszcze stracić tkankę tłuszczową "
Trening o 16 to nie jedyne wyjście.
Idealne ale nie jedyne.
Jest XX stron tematu, był już walkowany trening poranny.
Jeśli nie (a był na 100%) to co jest niezrozumialego w pojeciu ;
Węglowodany zaczynasz jeść ok. 18?
Możesz jeść białko, możesz jeść tłuszcze a ww dołączasz pod wieczór.
"Cóż jest trucizną?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Pierwsze podejście do IF
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8