[...] łączymy razem. -Z podanych składników wyrabiamy kruszonkę. -Na podpieczony spód wylewamy jabłka z pianą i posypujemy kruszonką, wstawiamy do piekarnika na kolejne 35 minut (175stopni). *Całość : 3474kcal, BWT(124/252/221) *Porcja (ciasto podzielone na 20 części): 174kcal, BWT(6.2/12.6/11) Zmieniony przez - qgqtq w dniu 2011-09-16 15:43:37
[...] proszku do pieczenia - 4g wiórek kokosowych 1. Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy szczyptę proszku do pieczenia, cynamon. 2. Dodajemy żółtka. 3. Łyżeczką nakładamy 'ciasto' na blachę. Do każdego ciasteczka wkładamy migdał i posypujemy wiórkami kokosowymi. 4. Pieczemy około 15-20 minut - choć lepiej nie sugerować się czasem a okiem. 5. [...]
Ciasto fasolowe (kolejna wersja oraz pomysł na jej dalsze wykorzystanie (z fasoli suchej, ugotowanej. Nie z fasoli z puszki ;-) ) Potrzebujemy: - 600 g ugotowanej fasoli białej - 8 jaj - 2 łyżki oliwy - 4 łyżki soku z cytryny - kawałek imbiru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki maku (ok.30g) - coś do posłodzenia, np. pastylki słodzika [...]
[...] w przepisie, ale ja daję niezmielony - moim zdaniem dużo lepsza wersja. I dodaję na oko, tak, żeby dobrze smakowało Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajka, zagnieść twarde ciasto, cienko rozwałkować. Gdy przeschnie, pokroić na łazanki (w kwadraciki). Kapustę poszatkować, posolić, odstawić na kilka minut, potem odcisnąć, włożyć do rondla, zalać [...]
[...] kawalkow brokula. w tym czasie rozpuszczamy maslo na patelni (najlepiej klarowane, bo placki bedziemy smazyc dluzszy czas i zwykle maslo moze sie przypalic), nastepnie ciasto wykladamy lyzkami na rozgrzany tluszcz i smazymy z dwoch stron na srednim ogniu po kilka minut. placki maja byc brazowe, ser powinien sie fajnie rozpuscic, a w [...]
[...] żółtko z odżywką (dobrze jest dodać odrobinę wody, ale tak, by zachować gęstą konsystencję). Nagrzewamy patelnię (odrobina tłuszczu się przyda :-) ), po czym wylewamy ciasto na naleśnik i czekamy, aż zetnie się od spodu. Nakładamy na środek daktyle i banany, składamy na pół i czekamy, aż ładnie się zarumieni. Na talerzu ozdabiamy polewą. [...]
[...] zoltka, przyprawy i inne dodatki, wszytsko miksuje razem. Na koniec ubijam piane z bialek i dodaje do ciasta. Pieke ok. godziny, 180 stopni. W sumie podobnie sie robi jak ciasto fasolowe. Pewnie mozna by zrobic bez owsa, ale ja dodaje zeby wiecej wegli bylo. W przeciwienstwie do chleba zytniego po tym nie mam zadnych problemow z brzuchem. [...]
[...] być sprytniejsza niż oryginał i mieć idealnie podzielne porcje, więc zrobiłam muffinki (ok 40 min w 190 st C). Ale polecam przelać do keksówki i upiec chleb, bo upieczone ciasto ma taką własnie stukturę - jest zwarte, bardziej suche niż babeczkowe i daje się bardzo ładnie kroić nawet w cienkie kromki. Mini kromka muffinkowa %-) [...]
Pancakes kokosowo - waniliowe z kremem a'la moccacino Taka moja propozycja czystego cheata :-) Efekt dzisiejszych śniadaniowych kombinacji. Na ciasto: 2 jaja 25 g mąki owsianej BIO (mogą być zmielone płatki owsiane) 20 g mąki kokosowej 15 g odżywki białkowej waniliowej Na krem: 30 g górskich owsianych płatków 5 g naturalnego kakao szczypta kawy [...]
[...] składniki, dodaĆ jajko i wodę. Masa ma być dość rzadka. Przelać do miarki kuchennej. Wylać na małą, nieprzywierającą patelnię i ustawić średni płomień. Obracać patelnią by ciasto równo pokryło dno. Smażyć aż brzegi tortilli zaczną odchodzić. Przewrócić placek na drugą stronę, aby go lekko wysuszyć. Przerzucić na papier do pieczenia i posypać [...]
robilam ciasto arbuzowe z przepisu: http://www.paleocupboard.com/watermelon-cake.html Polecem! orzezwiajace, jak ktos lubi arbuza i kokosa to miodzio :-) moje zdjecie: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7eabb56ddf1348078c3c6c8b9cf65b71.jpg
[...] zajmuje 5 min. ;-D Wymieszać ser twarogowy z jajkiem, mąką, cynamonem, odrobiną mleka i migdałami na jednolitą masę. Nie za gęstą, ale też niezbyt rzadką. Gotowe, surowe ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku ok. 15 min w temperaturze 180 stopni. W tym czasie można zrobić poranną toaletę ;) Po wyjęciu upieczonego placka polewamy [...]
[...] bo może się okazać, że mąki trochę mało, a ta ilość, którą podałam IMO jest idealna, żeby kluski wyszły jak należy) dodać mąki, po trochu i wyrobić gładkie żółciutkie ciasto. A dalej robimy jak klasyczne kopytka - wałki ciasta i kroimy kluseczki. Zalecam mniejszy rozmiar, ładnie wyglądają. Za pierwszym razem gotowałam i to był zły pomysł. [...]
[...] :-) Składniki na 10 nalesników (około 20 cm średnicy) 130 g mielonej gryki lub dobrej jakości pełnoziarnistej maki gryczanej 2 jaja woda- tyle aby powstało dość rzadkie ciasto sól- 1 szczypta Mieszamy wszystko i odstawiamy na 10 min aby odpoczęło. Smażymy cienkie naleśniki na średnim ogniu (na dobrej patelni wyjdą zupełnie bez tłuszczu) [...]
Hej dziewczynki, potrzebuje przepis na najsmaczniejsze ciasto na pierogi. Ma być smaczne a nie dietetyczne i najlepiej by po rozmrożeniu były także smaczne.
Może lejdis ze mnie to nie bardzo, ale podzielę się z Wami czymś wspaniałym moje drogie Panie ;-) Mięso w 5% rozwtorze solnym Część pierwsza. Potrzebujemy: -litr wody -50g soli ( nie 5g!) -karkówka, ile? od Was zależy -suszone zioła. Może być sam majeranek, a również może być mix Waszych ulubiony np bazylia+oregano+majeranek blablabla...) [...]
[...] konieczne :-) ). Dodajemy jajka, olej kokosowy i miksujemy ponownie. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy bananowo-daktylowej. Masę wlewamy do keksówki i pieczemy ca godzinę w 170 stopniach. Po upieczeniu ciasto jest lekko wilgotne ale nie zakalcowate. Smacznego :-) /SFD/Images/2016/1/25/ef788f954b5345e486c267ed50e7c7c7.jpg
Fasolowy murzynek Kupiłam sobie nową silikonową foremkę, więc musiałam przetestować jakiś przepis. Padło na ciasto fasolowe. Jak zwykle zmiksowalam kilka przepisów i wyszło przepyszne. Składniki: 4 jajka puszka czerwonej fasoli Olej kokosowy (opcjonalnie, nie jest niezbędny) - płaska łyżka 3 łyżeczki kakao 5 namoczonych wcześniej daktyli 1 banan [...]