W sumie ciasto jak na rogale ale akurat moje wygladaja jak pierogixD%-)%-) Cisto: 250 g mąki zytniej 2000 250 g sera białego półtłustego 2 jajka 250 g masła Proszek do peiczenia 2-3 łyżeczki nadzienie: 150g sera białego półtłustego+4 łyżki śmietany +słodzik Mase na ciasto mieszamy w blenderze odstawiamy do lodówki na 20 minut. Nadzienie tak samo [...]
[...] kratce) w 230 stopniach. Piec 10 min, potem obrócić i piec drugie 10 min. Paprykę przełożyć do woreczka i chwilę odczekać. Potem obrać ze skórki i pokroić. Zagnieść kruche ciasto ze 250 g mąki (u mnie razowa ale może być np pół na pół) 150 g zimnego masła, pół łyżeczki soli i jajka. Odłożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto [...]
[...] (stała część) - ok. 30-40g oleju kokosowego - 100-150g wiórków kokosowych - słodzik - wg. uznania :-) Przygotowanie: Wszystkie składniki na spód mieszamy i ugniatamy ciasto. Jeśli będzie nam się kruszyć dodajemy odrobinę wody lub mleka. Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nią nasze ciasto. Pieczemy w piekarniku [...]
[...] - 150 ml ciepłej wody - 1/2 x łyżki cukru - 1/2 x łyżki soli - 2 x łyżki oliwy / oleju - niecała paczka drożdży instant (jakieś 5 g) Przygotowanie: Przepis jak na ciasto do pizzy. Wyrabiamy dokładnie, aż powstanie elastyczne i gładkie ciasto. Oprószamy mąką i odstawiamy na 40min w ciepłe miejsce. Po tym czasie odrywamy małe kuleczki [...]
[...] - 1 jajko - 250 g twarogu półtłustego - oliwa z oliwek do smarowania patelni - 100 g jogurtu naturalnego - 1 jabłko Przygotowanie: 1. Z mąki, jajka, mleka robimy ciasto. Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni - naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni. 2. Twaróg mieszamy z [...]
[...] : marchewka! (trochę ograniczam, bo potrafiłam wciąć kilo dziennie), jabłka (ograniczam jeszcze bardziej :-(), ostatnio kalarepa :) Co jako deser : owoce, sporadycznie ciasto, lody Ograniczenia żywieniowe : brak Stan zdrowia: Ogólnie bardzo dobry, poza drobiazgami w postaci skoliozy i chondromalacji II stopnia prawego kolana. Kolano [...]
[...] Delikatnie połączyć z białkami, wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Na wierzch ułożyć wiśnie delikatnie wciskając w ciasto. /SFD/Images/2015/4/20/309bdde7c38e45c59db3f73afa4cf8b2.jpg Całość piec ok. 45min w piekarniku rozgrzanym w temp. 180st. (do suchego patyczka). [...]
[...] - snickers 50 g - wiorki kokosowe dla ozdoby Nastepnie rozgrzewamy patelnie i lejemy z 5g oleju Jajka z bananem miksujemy blenderem lub mikserem na puszysta pianke Wlewamy ciasto na patelnie i dajemy pod zakrycie Teraz najtrudniejszy moment, czekamy az sie omlet troche zetnie ale bez przesady i kladziemy na ciasto batona, po czym delikatnie [...]
Dziś w ramach obiadu taki oto wymysł. A że aparat był blisko, dzielę się pomysłem z Wami. Smakowało baardzo :) Składniki na ciasto: 40g zmielonych płatków owsianych 5g mąki żytniej razowej typ 2000 1 białko jaja (ok 35g) 35g mleka 0,5 trochę wody (ciasto wychodzi bardzo gęste) Farsz u mnie: 45g schabu pieczonego 20g sera pomidor ogórek papryka [...]
[...] z jakiem i kurkumą, przełożyć do pojemnika który nada masie odpowiedni kształt. (u mnie plastikowy pojemnik do podgrzewania, ale głęboki talerz tez sie nadaje). Zapiec, aż ciasto będzie twarde. Czas i opcje dobrać w zależności od posiadanego sprzętu. (u mnie 6 min w opcji grill-mikrofala,ale robiłam tez 3min w opcji podstawowej.) Ciasto nie [...]
[...] razem. Dolać wodę i dokładnie wymieszać razem. Zostawić do wyrośnięcia ok 1h w ciepłym, ciemnym miejscu nakrywając ścierką. *Po upływie wyznaczonego czasu przełożyć ciasto do foremki delikatnie by za bardzo nie opadło. Zostawić jeszcze na ok.30min pod przykryciem. *Po upływie czasu gdy nie dorzucane były dodatki teraz jest czas by [...]
[...] papier do pieczenia, a następnie masę. Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180 stopni. Polewa Do rondelka wrzucamy śmietanę i podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia. Całość wylewamy na ciasto. /SFD/Images/2016/1/30/d22a4b3aa1af429cb4d960fd04dc1583.jpg Zmieniony przez - Thirteenth w dniu 2016-01-30 14:29:56
[...] przelewamy do foremki.pieczemy 10 min w temp 200 stopni (nie dłużej niz 10 min bo czekolada nie wyplynie) po upieczeniu nie otwieramy piekarnika tylko po wyłączeniu trzymamy ciasto jeszcze 10 min, po 10 min ciasto przekladamy na talerz i posypujemy odzywka białkowa lub cukrem pudrem jak kto woli.smacznego B-17,50g T-122,1g W-36,4g Kcal-1.382 [...]
Ciasto: 2 całe jaja Mleko chude 50ml budyń 10g cynamon 3g 10 tabletek słodziku PRZYGOTOWANIE: słodzik rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, jaja wbijamy do naczynia po czym wsypujemy budyń mieszamy dolewamy mleka i wody ze słodzikiem i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadzienie: 100g ser chudy 20 mleko chude 5 cukier PRZYGOTOWANIE: ser [...]
[...] wymieszaj drozdze z cukrem i 1dl wody (tej z rondelka). Po rozpuszczeniu sie drozdzy wlej je do reszty wody. W misce wymieszaj make z sola i zlej ja naszym zaczynem wyrabiaj ciasto ok. 10min a potem zostaw w suchym miejscu na 20min. az ciasto troche specznieje. 2. Rozgrzej piekarnik do 200C. 3. Wstaw foremke do piekarnika na dolna polke i piecz [...]
[...] budyniu, drożdże , kilka tableteksłodzika mieszamy w drugiej misce. Ja wygniatałam rękami. 5. Dodajemy delikatnie białka do masy ciasta. 6. Formujemy placuszki z masy na ciasto i kładziemy na blasze do pieczenia. 7. Kuleczkę masy serowej kładziemy na ciasto. Nie wgniatamy bo sama opadnie. 8. Pieczemy ok 20 min. 9. Jemy :D Makro na całość: [...]
[...] Wszystkie składniki, prócz bakalii mieszamy dokładnie do połączenia ze sobą składników w wysokiej misce. Mało można pokroić na kawałki, wtedy lepiej wyrabia się ciasto. Ciasto powinno być zbite. Dodajemy wszystkie bakalie i ponownie mieszamy. Z masy formujemy kulę i zawijamy ją w folię aluminiową, wkładamy na około 1-2h do lodówki. [...]
[...] 85 g maki gryczanej 65 g maki ryzowej 2 zoltka 40 g ksylitolu 145 g masla 50 g jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Składniki na ciasto zagnieść, wyłożyć 3/4 na blaszke na papierze do pieczenia, nakłóć widelcem. 2. Spód ciasta podpiec 15 min w temp 180C. Konfitura: 500 g żurawiny świeżej lub mrożonej 4 [...]
[...] 10. łyżeczka mąki ziemniaczanej 11. 200 g mascarpone mąki, ksylitol, drożdże, sól- wymieszać. Dodać ciepłe mleko wyrobić. Dodać roztopione masło, wyrobić ok 5 min. Odstawić ciasto na ok 1,5 godz do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 6 częsci, spłaczyć na placki i umieścić na blaszę wyłożonej papierem, zostawić do wyrośnięcia na ok 30 min. w [...]
składniki: na ciasto: 125 g mąki gryczanej 125 g skrobi ziemniaczanej 125 g masła 40 g ksylitolu 1 żóltko na masę: 1 kg serka śmietankowego Julika (w kubełku) 5 jaj 5 żółtek 50 g ksylitolu sok z połowy cytryny składniki na ciasto zagnieść i włożyć na spód blachy wyłożonej papierem. Podziurkować widelcem i podpiec przez 15 min w 180 stopniach. [...]