SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ciasto

  • Jak być “fit”, jedząc na mieście?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] cieście z podwójną porcją sera, a z dużą ilością warzyw i dobrego białka. Jeżeli chodzi o deser, bardzo dobrym wyborem są lody, które nie są tak kaloryczne, jak słodkie ciasto z tłustą masą. Wszystko jest dla ludzi, a katowanie się rygorystyczną dietą może źle odbić się na naszych hormonach i zdrowiu, dlatego raz na jakiś czas warto spędzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7766 Data: 2017-08-11 09:19:17
  • [...] nieprawdziwych informacji np. o tym, że estrogeny konkurują z testosteronem o receptory u mężczyzny. Po pierwsze, estrogeny powstają z testosteronu, więc to tak, jakby ciasto konkurowało z mąką, z której powstaje. Po drugie, estrogeny mają receptory jądrowe ESR1 i ESR 2 (zwane też ER-alfa i ER-beta), a testosteron, DHT, trenbolone czy inne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3566 Data: 2021-11-20 11:03:01
  • [...] czy nawet owsianki. Tak naprawdę wszędzie tam, gdzie dodajesz owoce, możesz wykorzystać frużelinę. Dodaj ją do lodów, jogurtu lub zajadaj łyżeczką. A jeśli chodzi Ci po głowie jakieś pyszne ciasto z dodatkiem owoców, to śmiało użyj frużeliny, ponieważ nadaje się ona także do zapiekania. Czy już wiesz, który smak wybierzesz jako pierwszy?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4058 Data: 2019-06-05 11:30:45
  • [...] Dodać należy do niej 100 ml wody lub mleka. Można dodać również około 15 ml oleju kokosowego. Następnie całość mieszamy ręcznie lub mikserem przez około 2 minuty. Uzyskane ciasto wlewamy do papilotki na 3/4 wysokości i pieczemy w piekarniku przez 20 minut. Uzyskana porcja (bez wliczenia oleju kokosowego) ma wartości odżywcze tradycyjnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3277 Data: 2018-08-29 07:44:05
  • Jagielnik na kokosowym spodzie

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Składniki na spód zagniatamy i wylepiany blaszkę - ja korzystam z tortownicy o średnicy 18 cm. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 8 minut w 160 stopniach. Gdy ciasto ostygnie nakłuwamy je widelcem i polewamy kilkoma łyżkami mleka. Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i przelewamy kolejno zimna wodą, wrzątkiem, znów zimną wodą i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3332 Data: 2018-03-15 08:07:45
  • Czego potrzebujemy: Na biszkopt: 3 jajka 45 g mąki (mix ryżowa, kukurydziana, gryczana) 10 g Sugar free pudding 25 g ksylitolu (lub słodzik) pół łyżeczki proszku do pieczenia 30 g jogurtu naturalnego Na masę: 200 g jogurtu naturalnego 400 g mleka kokosowego (najlepsze z lidla - dajemy całe - stałą część i wodę) 50 g ksylitolu ( lub słodzik ) 30 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7934 Data: 2018-04-12 08:20:51
  • Polędwica a'la Wellington

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: jedna polędwiczka wieprzowa - około 600 g tymianek, sól, pieprz 30 g oleju kokosowego 500 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku garść drobno posiekanej natki pietruszki 1 opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 2 plastry boczku lub szynki parmeńskiej 1 żółtko Jak wykonać: Polędwiczkę myjemy, oczyszczamy z błon i tłuszczu, kroimy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3617 Data: 2018-06-07 08:36:45
  • [...] diecie mięsożerców są niezastąpione nie tylko podczas śniadania, ale także do wszelkiego rodzaju placków, wypieków itp. Aquafaba to prosty do uzyskania produkt, który jest wegańskim odpowiednikiem jaja kurzego i może bardzo ułatwić prace w kuchni. Z jego pomocą upieczesz wegańskie ciasto, bezę, zrobisz wegańskie naleśniki, lody, a nawet majonez!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1767 Data: 2023-03-20 17:20:06
  • [...] przy pomocy widelca. Jeśli macie dobrej jakości patelnię nie musicie używać tłuszczu. Jeśli jednak musicie, natrzyjcie patelnię odrobiną oleju kokosowego. Wykładamy łyżką ciasto i smażymy na małym ogniu pod przykryciem. Pierwszą stronę zawsze smażę pod przykryciem. Gdy racuchy się przyrumienią obracamy na drugą stronę i smażymy bez przykrycia. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10020 Data: 2018-11-07 09:22:39
  • [...] sól, pieprz, chilli, oregano, papryka czerwona Sos 350ml passaty pomidorowej świeża bazylia oregano 150g startej mozzarelli Sposób przygotowania: Naleśniki Produkty na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować. Naleśniki smażyć na natłuszczonej patelni. Farsz Czosnek i cebulę drobno posiekać. Zeszklić na natłuszczonej patelni. Paprykę i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9222 Data: 2017-08-13 12:41:39
  • Fit makowiec

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: Ciasto 100g kaszy jaglanej 100g maku 150g banana 2 jajka 30g wiórków kokosowych 40g rodzynek 30g mielonych migdałów 70g erytrytolu 10g ciemnego kakao 1 pomarańcza 5g oleju kokosowego Wierzch 30g gorzkiej czekolady 85% 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym Sposób przygotowania: Mak zmielić lub kupić mielony. Zalać wrzątkiem i moczyć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7517 Data: 2017-08-24 11:32:20
  • Mega czekoladowe BROWNIE

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g gorzkiej czekolady 200 g serka wiejskiego 70 g syropu klonowego lub miodu ( dla wersji light ksylitol, dla wersji ultra light stevia/tagatoza ) 2 jajka 70 g mąki kokosowej 60 g kakao 100 g stałej części mleka kokosowego szczypta soli Jak wykonać: Blendujemy serek wiejski. 50 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9322 Data: 2018-07-26 09:31:57
  • Mini tarty a'la twix

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 8 minut. Następnie "składamy" nasze tarty. Na czekoladowy spód wykładamy masę karmelową, następnie na masę kruszymy upieczone ciasto. Całość wstawiamy do lodówki na około godzinę. Wartości odżywcze: Otrzymujemy 3 tarty. Każda z nich to 520 kcal. Białko 14 g, Tłuszcze 33,5 g, Węglowodany 40 g. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2835 Data: 2018-04-13 08:59:15
  • Biszkopt z jeżynową galaretką

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] słodzik, żółtka - dalej ubijać. Mąki, odżywkę i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy jajecznej, cały czas miksując. Blachę wysmarować olejem kokosowym, przelać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Galaretkę rozrobić w ciepłej wodzie, zmiksować owoce i wymieszać wszystko. Schłodzić w lodówce. Biszkopt [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2788 Data: 2017-06-16 13:47:25
  • Tarta budyniowa Fit Light

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] 500 ml gorącej wody, wsypujemy 90 g budyniu i miksujemy do momentu rozpuszczenia proszku. Wylewamy do tortownicy. Jak masa ostygnie wkładamy foremkę do lodówki. Po godzinie ciasto jest gotowe. Ja udekorowałam malinami - równie dobre jest z borówkami Wartość odżywcza ciasta bez dekoracji: Całość to tylko 1080 kcal. Białko 33g Tłuszcze 33g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6565 Data: 2018-03-06 12:42:57
  • Sakiewki budyniowe light

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 70 g Sugar Free Pudding Wanilia 1 jajko 300 ml ciepłej wody Dodatki: Sos carmelowy 0% Orzechy włoskie Żurawina Jagody Goji Świeże owoce Jak wykonać: Do ciepłej wody dodajemy budyń i miksujemy na wysokich obrotach do momentu rozbicia wszystkich grudek. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2200 Data: 2018-07-18 07:20:55
  • Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1416 Data: 2022-04-12 09:33:25
  • Czego potrzebujemy: 50 g proszku Protein Pizza 100 g piersi z kurczaka sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, kilka kropli tabasco 5 g dzikiej oliwy jajko kilka liści sałaty plaster pomidora ulubione Dzikie sosy Jak wykonać: Ciasto Protein Pizza przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czekamy kila minut aż nieco napęcznieje. Dzielimy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4048 Data: 2018-12-22 11:09:59
  • Proteinowa FIT zebra

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3101 Data: 2019-06-13 07:32:36
  • Wegetariańskie paszteciki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 100 g kolorowej papryki 1 mała czerwona cebula 15 g ulubionej dzikiej oliwy 70 g sera brie 1 jajko ulubione przyprawy Jak wykonać: Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy na wodzie z przyprawami. Paprykę i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie do miękkości razem z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5213 Data: 2019-09-11 15:07:40