[...] Rozpuszczalność - perfecto Smak - delikatniejszy z woda, wg mnie super Efekty - ? Pierwsza pucha 2,8 kg przy skorygowanej diecie UWAGA 5k przyrostu. Drugi smak-ciasto Rozpuszczalność - bez zmian Smak - bylem oporny, uwielbiam truskawke. Jendka ciastko jest boskie. Efekty - Poki co jestem po okolo 1,5kg kuracji przyrost niecale 2 kg. [...]
Ciasto mandarynkowo-migdałowe Nigelli składniki : * 4 mandarynki (lub trzy pomarańcze) NIEPRYSKANE! * 25 dkg zmielonych migdałów * 25 dkg cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 6 jajek Gotujemy całe mandarynki w garnku z wodą przez ok 2 godz. Odsączamy, zostawiamy do wystygnięcia. Jak ostygną, wciąż w całości miksujemy, ewentualnie można [...]
Czekoladowe ciasto fasolowe 250g czerwonej fasoli 3 lyzki kakao ok 50-60g whey waniliowy aromat waniliowy 4 jajka 2 lyzki tluszczu (ja dalam oliwe bo akurat nie mialam nic nadajacego sie, ale lepiej dac tluszcz przeznaczony do obrobki cieplnej np. olej kokosowy) fasole moczymy w wodzie, ja moczylam 1 dzien potem fasole gotujemy do miekkosci [...]
[...] Cisto na spód - mielimy owsiane na mąkę;-D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/033afc92f2394af88666d14e3022d742.jpg - dodajemy jajo - 50 g masła - łączymy, aby powstało nam kruche ciasto /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/e85a5dc2336b4474a59b19a695987f08.jpg - wykładamy na blachę /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/cfcbbc52f0384e4d94a91bf696266035.jpg *** można podpiec 15 [...]
[...] bo whey trochę sie klei do patelni) truskawki mrożone 100 zmiksowane na mus (ja dodalam szczyptę stewii- cóż, była niedziela Wszystko oprócz truskawek miksujemy z wodą na ciasto naleśnikowe, dosć rzadkie, smażymy grubsze naleśniki, ile wyjdzie. Kroimy na cztery części i budujemy dwie wieże z trójkątów przekładając cienko masą z truskawek, bo [...]
Nie wiem, czy znacie ten blog-korzystałam z kilku przepisów i bardzo smacznie. Dzisiaj dodana fajna opcja na placki z kaszy jaglanej +owoce sezonowe:-)) http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/ Składniki na ok. 4 szt/1 porcję: * 1/4 szklanki kaszy jaglanej * łyżka mąki owsianej lub innej (żytniej razowej, gryczanej, z amarantusa) * jajko * [...]
[...] cynamon i imbir (dwa ostatnie do smaku ale nie bójmy się i sypnijmy więcej ;-) ). Dodajemy odrobinę wody, by konsystencja była bardziej "lejąca" ale nie rzadka. Odstawiamy "ciasto" na jakieś 5min niech płatki wsiąkną wodę. Później dodajemy ocet mieszamy, dodajemy sodę znowu mieszamy. Łyżką nakładamy do foremek i wkładamy do nagrzanego na 180st. [...]
[...] opcjonalnie: szczypta proszku do pieczenia lub 10g dowolnej odżywki białkowej Proporcje płatki-mąka wedle uznania, u mnie było pół na pół. Wody dodajemy "na oko" tak, żeby ciasto nie było zbyt rzadkie, ani zbyt gęste- próbujemy uzyskać konsystencję pianki (nie powinno rozlewać się na patelni po wyłożeniu). Na prochu białkowym fajnie rosną, ale [...]
Muffiny kakaowe - kokosowe Składniki do 12 muffinków, forma z Ikei (mi zostało trochę ciasta, więc upiekłam jeszcze kilka mniejszych, można trochę zmniejszyć wagę składników) 250 gr mąki gryczanej 35 gr kakao 50 gr suszonych, pokrojonych moreli 100 gr wiórków kokosowych 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja 80 ml miodu lub inny zamiennik [...]
[...] dodanej, aż do uzyskania gęstej konsystencji (u mnie 2 płaskie), odstawić na 15min *wodę posolić i zagotować, lepić małe kulki wielkości orzecha włoskiego wilgotną dłonią (ciasto mocno się lepi), kłaść na oprószony mąką talerz *włożyć kluski do wrzącej się wody, gotować ok. 2-3 min od wypłynięcia *w tym czasie białko rozpuścić w dowolnej ilości [...]
[...] Drożdze rozpuścić z tabletkami stewii w odrobinie wody, dodać mąkę, mleko, żółtka.Wymieszać. Odstawić na 15 min. Dodać białko. Wymieszać. Odstawić na 15 min. W gotowe ciasto wmieszać borówki i dać wszystko do foremki. Dobrze by było gdyby to chwile postało. Piekłam w piekarniku ok 20 min w temp 180 stopni. *SAMOLUBNA: bo tylko na jedną [...]
[...] banana na końcu. Do smaku można dodać cynamon albo imbir. Patelnię posmarować lekko masłem, smalcem lub czym kto woli i dobrze rozgrzać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylać ciasto i "piec" pod przykryciem na małym ogniu, aż się wszystko zetnie i wyrośnie. Przewrócić i chwilkę jeszcze "piec". Gotowe. Smacznego! ;-) [...]
[...] 18% - smalec do smażenia Dynię zetrzeć na grubych oczkach , dodać mąkę, śmietanę , żółtko, sól i przyprawy jakie kto lubi. Ja tylko dałam pieprz. Mieszamy składniki - "ciasto" jest gęste . Białko ubijamy oddzielnie i dodajemy na koniec. Wymieszać i smażyć. U mnie z dodatkiem twarogu. [...]
[...] 100g - pół cebuli - suszone pomidory - szczypiorek - ser 50g Pierś upiec i pokroić na małe kawałki. Tak samo z warzywami, które chcesz dodać do środka. Ser zetrzeć. Ucieramy ciasto , dodajemy składniki i do foremek. Piec 30 min w temp 180 stopni. Babeczki są bardzo dobre, puszyste . Ja zrobiłam do nich sos czosnkowy. Na zimno też dobre, fajna [...]
[...] wykonanie do startego jabłka dodajemy mix mąk, cynamon proszek do pieczenie, jajka i ocet jablkowy. Dokładnie mieszamy. na patelni rozgrzewamy olej kokosowy nakładamy ciasto i formujemy 4 placki, w każdego wetknęłam kilka borówkę, po ścięciu smażymy z drugiej strony. podałam z mleczkiem kokosowym, banan, suszonymi jabłkami i cynamonem. [...]
[...] kokosowy i miksujemy ponownie. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy bananowo-daktylowej. Masę wlewamy do keksówki i pieczemy ca godzinę w 170 stopniach. Po upieczeniu ciasto jest lekko wilgotne ale nie zakalcowate. Smacznego :-) Wartości w 100g: B 5,4 T 8,1 W 34,9 /SFD/Images/2016/1/25/ef788f954b5345e486c267ed50e7c7c7.jpg
[...] dnia zjedz 3000-3200 kcal - tłuszcze nisko do np. 50g, białko normalnie do 200g reszta węgle. Potem masz opcje ze standardowym cheat mealem typu duża pizza, mcdonald czy babciny obiad i ciasto %-) Zostaw T5, wywal yohę. Yoha jest dobra tylko przy serio niskim bf-ie. Tak to chuya daje. Zmieniony przez - Cayek w dniu 2017-04-13 10:30:48