Takie na słodko? Ja właśnie średnio to sobie wyobrażam. "Najsłodsza" wersja czegoś strączkowego do tej pory to u mnie fasolka adzuki z mielonymi migdałami. Ale kiedyś zrobiłam ciasto fasolowe wytrawne i było bardzo smaczne.
Mi ciasto fasolowe też nie smakowało. Strasznie czułam fasolę, natomiast moi znajomi się nim zajadali. Marchewkowe lubię i to bardzo w dodatku z małą ilością jogurtu naturalnego, fajnie się smaki komponują.
Rozochocisz się tylko na słodkie :-P wiesz słodzik słodzikowy chyba nierówny (pomijając, że hm.. chemiczny?). Raz, chyba rok temu robiłam takie ciasto i dodałam dla słodkości bananów i wheya i zabij mnie, ale nie pamiętam czy był słodzik. Wyszło małosłodkie w porównaniu z jakimś normalnym ciastem, ale całkiem smaczne Zmieniony przez - eveline w [...]
[...] pewnie Fuxi :-) W kwestii jedzenia jestem twarda, nic mi nie robią te teksty i namawianie do zjedzenia czegoś. Wczoraj na imieninach w pracy dałam cukierki a na kawie było ciasto. Nie powiem, bo cukierki michałki trochę do mnie mówiły "zjedz mnie", ale jak sobie pomyślę, że po co mi 2 minuty wątpliwej przyjemności skoro wiem co to za shit i [...]
ja sie zastanawiam - nad eksperymentem: żeby gryczane ciasto na tartę wyłożyć do formy muffinkowej i zrobić nadzienie z mięsa mielonego... poczekam na swój dzień ww i będę robić testy :P
Ja niby jestem wylogowana, ale jednak mogę pisać. Dziwadło. Krewetka mi przypomniała że też muszę ciasto zrobić na przyszły tydzień, dla gości (nie dla mnie :-( ) Ehh...
Nie mam piekarnika aktualnie, ale ma za to kuchnię indukcyjną i możliwość ustawienia stałej temp., czy jeśli wsadzę na sporą patelkę papier do pieczenia, a później na to wylał ciasto (pizza/jakiś pseudo placek) to są jakiekolwiek szanse, że coś z tego wyjdzie?
[...] mam piekarnika aktualnie, ale ma za to kuchnię indukcyjną i możliwość ustawienia stałej temp., czy jeśli wsadzę na sporą patelkę papier do pieczenia, a później na to wylał ciasto (pizza/jakiś pseudo placek) to są jakiekolwiek szanse, że coś z tego wyjdzie? jak ruszysz głową to zdziałasz cuda Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-07-06 19:35:53
co do wczesniejszego pytania ;) zrobilem pizze wieczoerm, na nią skladniki itp itd i o 17 dzis do piekarnika, w prawdzie nie byla wyrosnieta itp ale nic sie nie popsuło :-) Jako ze ciasto wyszlo cienkie po upieczeniu wszystkeigo złożyłem ją na pół i takie cos oyebałem, wyszedł taki kebab w cieście al'a pizza, polecam spróbować. P E T A R D A :-))
Koledzy i koleżanki pytanie za 100pkt :D Jeżeli w tym przepisie na ciasto: 140 g mąki tortowej 80 g zimnej wody 1 łyżeczka oliwy 1/8 łyżeczki soli zastąpię mąkę tortową pełnoziarnistą to wyjdzie ok ? (tak na wasz gust) bo nie lubię robić czegoś co ma wylądować w koszu :/
Tomb probowales robic z tych owsianych/maki owsianej gofry czy szukasz kogos kto robil? Co za problem umieszac ciasto (3min) i do gofrownicy wrzucic? gdybym nie próbował to bym tutaj nie pisał to chyba jasne,robiłem i wyszły mi dosyć miekkie dlatego zadałem pyt czy ma ktoś jakąś rade żeby były bardziej kruche, jeżeli wogóle z owsianych mogą [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Po tygodniu czasu wracam z powrotem do diety.Problem w tym że zaraz święta.Wiadomo wpadnie znów jakiś syf typu ciasto.Przejmowac się tym że nie mija tydzien od diety a ja znów jem syf?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
no właśnie jestem na redukcji, tylko że ja to ciasto rozdzieliłem na 5 części :D Obliczyłem, że jedna porcja ma 28,5g białka, 20g węglowodanów i 12g tłusczy.