[...] 2. 70 gram mąki ryżowej 3. 30 gram białka (ja dałam cookies) 4. kilka kropel wody 5. 15 gram gorzkiej czekolady Masło, mąkę, białko umieścić w misce i wyrobić dokładnie ciasto rękoma. Czekoladę posiekać i dodać do ciasta. Po czym dodać dosłownie kilka kropel wody- aby można uformować ciastka- bez tego ciasto jest zbyt sypkie. Uformowac 4 [...]
[...] pojawią się bąbelki (będą sie pienić) 4. mąki wymieszać z solą w osobnej misce 5. do mieszanki drożdżowej dodać olej, jajko i mąki 6. wymieszać dokładnie najlepiej ręką 7. ciasto przenieść na blat posypany mąką i wyrabiać (jak będzie za bardzo klejące to dodać trochę mąki, ja musiałam dodać- wszystko zależy od rodzaju używanej mąki) 8. ciasto [...]
[...] jajko, WPC i mąkę kokosową. Ja dodałem wpierw 70g i miałem przygotowane 2x10g na dosypkę, jednak dodałem 10g i na tym zakończyłem, gdyż więcej nie było potrzeba. Zagniatamy ciasto, aby utworzyło spójną masę. Wykładamy na stół/stolnicę, najlepiej podzielić na 2/3 części. Rolkujemy tak aby miało średnicę ok. 3cm (choć wielkość i kształt jak kto [...]
[...] ja postanowiłam spróbować swoich sił w konkursie. Słowo "szaleństwo" w kontekście jedzenie kojarzy mi się wyłącznie z deserami i innymi słodkościami. Z tego powodu zrobiłam ciasto "chałwowe". Jako że gotuję tylko dla siebie wersja połówkowa tegoż przysmaku - na całą dużą tortownicę wystarczy podwoić porcję. Torcik "chałwowy" jedna druga [...]
Dziś zrobiłem ciasto sernikowe mojej Natalii, jest na masie , wiec mogłem pozwolić na więcej składników :) uważam ze to doskonały cheat meal wyszedł. Tylko uprzedzam ze nie polecam codziennie tego typu potraw, osobiście jestem zwolennikiem ograniczania nabiału, na rzecz białek bardziej lekko strawnych. Ja nie próbowałem, ponieważ w sobotę [...]
Witam w temacie. Jaką mąkę polecacie na ciasto do pizzy? Wiadomo że żytnia lepsza od pszennej ale chodzi o to czy żytnia "zwykła" też jest lepsza od pszennej ale pełnoziarnistej? W sklepach jest też żytnia razowa nie wiem czy wyjdzie ciasto:d Zmieniony przez - Bobsoon w dniu 2018-05-26 10:13:52
Ja pracuje na stanowisko z goframi ;) I tu moje pytanie .. jade na mase i czy zdrowo mi wcinać takie gofry ;)? czy raczej unikać ? Ciasto : Woda Olej Cukier Ciasto w proszku A na gofra już duzy wybór 'słodkości' ?
Melo, pewnie Ci to mówili, ale jesteś mistrzem:-D Pizze zrobiłem i ja! Zmodyfikowałem ciasto i jako zagęszczacz, żeby mieć pewność, że się nie rozleci, wsypałem 10-15g zmielonego siemienia lnianego. Masę rozsmarowałem na papierze do pieczenia, podsypanym mąką. U mnie wystąpił ser żółty 13% tłuszczu;-) [...]
CIASTO MARCHEWKOWO - JABŁKOWE Z CZEKOLADĄ ;-) PRZYGOTOWANIE: Dynię pokroić na małe kawałki i na około 40 min dać do piekarnika na 180-200 stopni. Zblendować w blenderze wraz z mąką, mleczkiem kokosowym, stevią oraz proszkiem do pieczenia na gładką masę. Blendując można dodawać na przemian mleka ( u mnie 1,5%) z wodą, by masa lepiej się połączyła. [...]
[...] Wszystkie składniki, prócz bakalii mieszamy dokładnie do połączenia ze sobą składników w wysokiej misce. Mało można pokroić na kawałki, wtedy lepiej wyrabia się ciasto. Ciasto powinno być zbite. Dodajemy wszystkie bakalie i ponownie mieszamy. Z masy formujemy kulę i zawijamy ją w folię aluminiową, wkładamy na około 1-2h do lodówki. [...]
[...] Tutaj akurat wjechal gotowiec ze sklepu Dr. Oetker Texas bodajze. Ale z pizzami testowalem, kiedys pracowalem nawet w pizzeri kupe czasu i jesli mam polecic przepis na ciasto ktory jest szybki do zrobiena i wychodzi kalorycznie w miare rozsadnie bo bez oleju, to sprawdz to, mozesz zmieszac wszystko mixerem i nie musisz czekac az wyrosnie: [...]
ja robiłem takie brownie z batatów http://www.sfd.pl/Brownie_z_batat%C3%B3w__ciasto_-t1097197.html mi smakowało :-)) Robiłem dwukrotnie to ciasto z tego przepisu i wychodzi naprawdę kozak. Z tym, że dodawałem trochę mniej oleju, a za drugim razem w ogóle go nie dodałem (makro %-) ). Wychodzi trochę bardziej suche, ale i tak bardzo dobre. Polecam [...]
[...] Brownie z batatów z FitWhey Whey Protein 100 Concentrate z polewą. /SFD/2017/3/26/f8dfbc531caf4a1a9647619c5453174b.jpg Brownie mistrzostwo świata! Lepsze niż jakiekolwiek ciasto, jakie jadłem (torty z Sowy się nie liczą :-P). Mega miękkie i wilgotne, co widać na filmie poniżej. Zamiast 6. posiłku zrobiłem sobie polewę, tylko za dużo wody i za [...]
Trzeb dobrać odpowiednie proporcje, bo potem może ciasto w niektórych miejscach być niedopieczone. Tak miałem jak dałem 1 białko więcej i 5g wpc mniej. Niby mała zmiana, a już w jednym miejscu pływało :-). Oczywiście rozchodzi się też o ilość mąki.
Bzyku kilka stron wstecz dałeś foty gofrów. Mógł byś dać przepis na ciasto ? A szejk lodowy faktycznie poezja. Z odrobina jogurt naturalnego to już w ogóle, ten z maka się chowa :)
Wiem, zartuje :P Z tym blokiem to tez mialem dopiac. Kazdy czeka a wpadnie troche ryby, pierogow, moze jakies ciasto i w sumie parcie przejdzie :D Zapas Grycnow zrob na wszelki :P
No w drugi dzień, to ja już w ogóle Cię nie widziałem... Na Śląska nadrobimy :-) 20.02.18 Dziś drugi dzień spotkanie sprzedażowego, więc trening musiałem zrobić popołudniu. Drugi trening klatki, aczkolwiek priorytet przestaje być aktualny o czym będzie później. Trening Klatka + triceps: 1. Wyciskanie sztangi na ławce skośnej - rampa 8: 40kg; [...]