[...] woda, sól, kminek Zakwas na chleb: 10 łyżek mąki zytniej wsypujemy do naczynia i zalewamy dwiema szklankami ciepłej wody. Całosć dokładnie mieszamy az powstanie ciasto o konsystencji jak na naleśniki. Przykrywamy sciereczka i odstawiamy na 2-3 dni w ciepłe miejsce. Co kilka godzin należy zakwas przemieszać co by cała mąka nie opadła [...]
W tym czasie przyszykowujemy brytfanke w której bedziemy piekli. W tym celu należy wysmarować ją oliwą i opruszyc maka pszenną. Przekładamy doń wyrosniete ciasto do połowy wysokości brytfanki, zwilżamy z wierzchu ciepłą wodą i odstawiamy na kolejne 20 minut Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C na około 50-60 minut. W trakcie [...]
[...] tak w 1/3 szklanki wrzątku 2-3 łyżeczki żelatyny, później ostudzić i wymieszać z twarogiem. Ja bym nawet do twarogu dodała odżywkę;-]) Tak tylko przypomnę, żeby poczekać aż ciasto wystygnie zanim zaczniecie je przekrajać na pół. I warto ciasto zostawić w tej foremce w której pieczecie i z papierem do pieczenia, bo krem się nie będzie rozłaził i [...]
Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa) Składniki na ciasto: 100 g mąki pszennej chlebowej typ 750 80 g mąki orkiszowej typ 700 60 g mąki żytniej typ 720 łyżeczka oliwy z oliwek 15 g świeżych drożdży szczypta cukru woda łyżeczka soli himalajskiej Przygotowanie: Do rondelka dodać pokruszone drożdże, szczyptę cukru, zalać [...]
[...] 12x6 x 4 12x6 x 5 12x6 x 5 Waga 91,4kg Cardio 30min Odczucia: Dawno tak zaj**istego treni ngu na plecy nie zrobiłem, jedynie dzisiaj brzuch odpuściłem bo jutro lecę nogi i zobaczymy co z tego wyjdzie. Cały dzień na nogach ale w pracy dostałem ciasto za pomoc, więc czasem warto komuś coś bezinteresownie pomóc bo ciasto dobre ale zjadłem mało xD
[...] wchłania tłuszcz i jest dodatkowym źródłem zbędnych kalorii. W głębokim oleju mięso lubi nasiąkać tłuszczem. Trzeba dobrze się znać na kuchni chińskiej, żeby dobrze to przeprowadzić. Chińczycy, aby nie obtłuszczyć mięsa panierują rybę w cieście, ale wtedy ciasto wchłania tłuszcz i koło się zamyka Zmieniony przez - kopt w dniu 2005-10-20 11:00:04
[...] Także dziś wypróbowałem gorfrownice. Wyszły smaczne i oszamałem je w mig %-) Plusy: Cena Moc Szybko się nagrzewa Ciasto nie wychodzi suche Jak sprawnie rozprowadzę ciasto równomiernie piecze Wystarczy minimalnie przetrzeć tłuszczem a gofry nie przywierają Minusy: Grubość i kształt wafli %-) [...]
[...] peanut caramel 75g stevia puder(polecam zmienić na erytrol żeby zaoszczędzić nawet z tego kcal) 4jajka Całość blendujemy razem i pieczemy w 180stopniach 40minut. Wystudzić ciasto. Koniec filozofii tu jest właściwie ciasto właściwe czyli pomidorowe-brownie. 1456 kcal B 97 T 35.3 W 178,5 Krem Ricotta 250g Mleko lactose free 1,5℅ 750ml Budyń [...]
Filet z kurczaka w cieście francuskim Składniki: - 1 pierś z kurczaka - 1 ciasto francuskie - 1/4kg pieczarek - 1/4kg sera pleśniowego(może też być mozarella) - 1/2 łyżeczki soli - pieprz - świeża bazylia - świeże oregano Przygotowanie: Luzujemy fileta z kurczaka i kroimy w drobna kostkę bądź umieszczamy całego , pieczarki kroimy i podsmażamy na [...]
Kokosik dziękuję za krytykę i bardzo przystępne wyjaśnienie, co co biega };-) No to już wiem, że rozgrzewka ma być niemalże tak ciężka, jak właściwe serie (czyli pomiędzy rozgrzewkowymi jednak też przerwę będę robić). Ciekawe, czy po takiej rozgrzewce podołam utrzymać tyle powtórzeń, ile miałam :-> Myślałam, że w skoro w tym treningu nie mam [...]
[...] sa inne , teraz często wykorzystuje dynie w mojej kuchni z racji ,że bardzo dobrze pasują do niej przyprawy korzenne jest to fajny dodatek do ciast dlatego stworzyłam ciasto dyniowe bez grama tłuszczu :) Ja zdecydowanie lepiej reaguje na węgle niz tłuszcz wiec takie ciasto mogę stosować jako zamiennik części posiłku ponieważ zawiera [...]
[...] 100 gr mąki pełne ziarno 200 gr maki razowej 3 jaja ok 400 ml mleka ( do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta) Całość składników mieszamy i wyrabiamy jak na zwykłe ciasto naleśnikowe. Później już nakładamy farsz na naleśnik i zawijamy.Z tych proporcji wyszło mi 15 naleśników. Makro dla 1 naleśnika: B-10 gr T- znikoma ilość W-15 gr [...]
[...] mieszasz drożdże, wlewasz do miski i zagniatasz do uzyskania suchego ciasta (nie może się lepić) jeśli będzie mokre dodaj odrobinę mąki. Odstaw na 20 min w ciepłe miejsce, ciasto podziel na 2-3 kawałki, uformuj coś na kształt kulki i rozpłaszcz do jakiego kształtu chcesz na grubość około 1-2 cm. i zostaw do lekkiego podrośnięcia na kilka minut. [...]