[...] niekedy dodatkowe komponenty które mogą okazać się toksyczne. Każda z form ma więc swoje plusy i minusy. Niestety w większości preparatów z ekstraktów efedryna stanowi od 30 do 90% wszystkich alkaloidów zawartych w preparacie, jedynie bardzo nieliczne zawierają samą efedrynę. Należy rozróżniać preparaty standaryzowane na zawartość efedryny od [...]
[...] 21 Później podam wymiary klatki i barków Cel : Dobra masa mięśniowa. Poprawa nóg oraz przedramienia. Dobicie do 40cm w bicepsie. DIETA: Głównie masowa Zapotrzebowanie 3000kcal / na kg masy ciała Białko 136 / 1,7 Tłuszcze 160 / 2,0 Węgle 253 / 3,2 Nie będę się tutaj [...]
http://img801.imageshack.us/img801/230/5dje.png Część 1-wsza: http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Oszukane_posi%C5%82ki_%5Bcz.I%5D__cheat_meal_%26_cheat_day-t982529.html W tej części ‘Oszukanych posiłków’ postaram się przedstawić program John’a Kiefer’a. A raczej dwa programy bliźniaczo podobne, jednak z małymi różnicami. [...]
[...] Ciężko powiedzieć, która firma jest lepsza, bo omega, to omega. I nic nie nakombinujemy. Natomiast ekonomicznie wychodzi produkt Olimpu, tani i opakowanie pozwala na 20-30 dni suplementacji, w zależności od ilości spożywanych kapsułek. 2-3g dziennie po posiłku. 6.ZMA Połączenie magnezu, cynku i witaminy b6. Preparat wpływający przede [...]
[...] (zazwyczaj 3 do 6 minut) przebywaniu w specjalistycznej komorze niskich temperatur gdzie temperatura waha się między -110 a -160 st. C. po której następuje lekki ok. 30 min trening (kinezyterapia) na maszynach, stepperze, rowerze itp. Korzyści jakie wynikają dla sportowców to: zwiększenie ukrwienia tkanek - w następstwie szybka [...]
[...] Quebec, who is chairman of the World Anti-Doping Agency told the meeting the development of genetic enhancements for athletes paralleled that of performance-enhancing drugs 30 or 40 years ago, when detection techniques and regulatory mechanisms were not in place. He said: "With genetic enhancement we want to make sure we're in there from the [...]
[...] można obliczyć wg wzoru: masa ciała (kg)/wzrost (m)2 Dla osób dorosłych wartości wskaźnika BMI w granicach 20 - 25 oznaczają prawidłową masę ciała w stosunku do wzrostu, 25-30 - nadwagę a wartości powyżej 30 to już otyłość DWA TYPY OTYŁOŚCI Zwykle tkanka tłuszczowa w organizmie gromadzi się w określonych partiach ciała. Jeśli tkanka tłuszczowa [...]
[...] zobowiązany jest do powiadomienia drużyny przeciwnej przed zawodami o miejscu zawodów i wymiarach pola gry. Chorągiewki 8. Chorągiewki rożne i środkowe o wymiarach 30 cm x 40 cm powinny być koloru żółtego względnie innego jasnego. Dopuszcza się stosowanie chorągiewek rożnych i środkowych o barwach klubowych, jednak takich, aby były z [...]
[...] g cukrów prostych. Jednocześnie weź trochę witaminy B6 i C (biorących udział w przekształceniu tyrozyny w neuroprzekaźniki - dopaminę i noradrenalinę). Odczekaj przynajmniej 30 minut zanim zjesz cokolwiek innego. Tyrozyna może równie dobrze wzmocnić działanie innych substancji termogennych. PPA ma podobne działania uboczne do innych związków [...]
[...] daje w przybliżeniu 62 kcal/kg TŁUSZCZU na dzień. A więc jeżeli nosisz na sobie 5 kg tłuszczu możesz zastosować deficyt w wysokości 310 kcal/dzień. 10kg = 620kcal 15kg = 930kcal Nie są to trudne obliczenia. Pomnóż swoją BF w kg*62kcal, taką ilość dziennego deficytu może pokryć twój tłuszcz. Szybka uwaga : Powyższe wielkości są tylko [...]
[...] stosowane podczas testu: Dyma-Burn X-treme (dymatize) 100caps Whey Protein Complex 100% (olimp) 1000g Carbo BX (biogenix) 1000g WPC 80 (ostrowia) 800g Anabolic BCAA (Trec) 300caps BCAA Mega Caps(vitalmax) 120caps HMB Mega Caps (olimp) - biore już 4 miesiące podczas testu też będe brał Koszt suplementów - ok. 300zł (w razie wyczerpania białka [...]
[...] omega-3 i omega-6 w diecie. Stosunek kwasów omega-6/omega-3 powinien wynosić 3-5:1, niektóre źródła podają nawet 1:1. Ale jak jest naprawdę? Ten stosunek wynosi około 20-30:1! Nie wierzysz? Policz ile spożywasz wnkt z rodziny 06 a ile z rodziny 03 - wtedy się przekonasz. Omega-6 (LA/AA) zaburzają równowagę tłuszczy w naszym organizmie,a [...]
[...] W celu zapewnienia wysokiego poziomu spożycia i przyswajalności białka przez organizm, należy spożywać 4-5 mniejszych wysokobiałkowych posiłków, zawierających po około 30 g białka każdy (korzystając przy tym z niskotłuszczowych źródeł białka). Jednym z poważniejszych problemów w przeszłości (jeśli chodzi o spożycie tak dużych ilości białka) [...]
[...] -Zmniejszenie masy ciała (-6-8% masy wyjściowej) -Zmniejszenie obwodu w pasie -Zmniejszenie poziomu cholesterolu frakcji LDL (-10-25%) -Zmniejszenie poziomu triglicerydów (-30-40%) -Zwiększenie rozmiarów cząsteczek LDL W jednym z badań wymienione zmiany w profilu lipidowym były skorelowane z korzystnymi zmianami w stężeniu wspomnianej [...]
[...] i przeprowadzano badania wstępne na myszach. Wstrzyknięcie wektora AAY-IGF1 do mięśni młodych gryzoni spowodowało zwiększenie masy mięśni i szybkości ich przyrostu o 15-30% w porównaniu ze zwierzętami kontrolnymi, mimo że badane zwierzęta miały ograniczoną możliwość poruszania się. Następnie wprowadzono ten sam wektor do mięśni myszy w [...]
[...] Cordain, profesora i badacza na „the department of health and exercise science" w „Colorado State University", Fort Collins były niesamowicie dokładne. Następnie w latach 30 i 40 XX w. koncepcja kwasowo - zasadowego żywienia została storpedowana przez żywieniowych „świrów" od zdrowej żywności. W śród nic znajdował się William Hay, doktor [...]
OPINIE EKSPERTÓW OPINIA INSTYTUTU ŻYWNO¦CI I ŻYWIENIA W SPRAWIE DIETY "OPTYMALNEJ" Od co najmniej 30 lat lansowany jest w Polsce i w niektórych innych krajach sposób żywienia charakteryzuj±cy się drastycznym ograniczeniem spożycia węglowodanów przy spożyciu białek i tłuszczów w dowolnych ilo¶ciach. Dieta taka polecana [...]
[...] zaklocenie pracy organow wewnetrznych, co oczywiscie odbija sie na naszym zdrowiu i wygladzie zewnetrznym - zasady taoizmu mowiace o laczeniu produktow powstaly przed 3000 lat i do dzis niewiele sie zmienily - na ich podstawie swoje ksiazki napisal Tombak i z nich nieco nieudolnie korzystal Kwasniewski 2. podstawa laczenia produktow - [...]