SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYŃCZE PYTANIA vol. 7

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 194629

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 754 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6036
Ma ktoś link do przepisu na jajecznice z razowcem ?? Bo szukałem w dziale kuchnia SFD ale nie mogłem znaleźć czegoś takiego, a potrzebuje jakiegoś zamiennika do Płatków owsianych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
JAGLA - kroisz chleb w kostke i wrzucasz do jajecznicy :) Kiedys dawno temu mama robila nam tak z bialym pieczywem. W smaku mistrzostwo :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
nigdy nie robiłeś jajecznicy ? spytaj mamy dodatki jakie już uważasz za słuszne

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 113 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3947
Ponawiam pytanie co to jest faza smuklenia ? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
jeśli dojrzewasz i rosniesz intensywanie to jest ta faza

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51602 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam nie lada zagwozdkę. Kupiłem sobie makaron z "semoliny z pszenicy durum" firmy Pasanti. Według tabeli wartości odżywczych ma btw 12/2/71 na 100g. Problem polega na tym że ta wartość jest przed ugotowaniem. Po ugotowaniu: 9/1/53 w 150g.

Jak to interpretować? Którą wartość brać pod uwagę w liczeniu bilansu?

EDIT:
Nie doczytałem że "Jedna porcja makaronu 75g stanowi 150g produktu po ugotowaniu.

Nie ma problemu więc

Zmieniony przez - TomekUrug w dniu 2010-10-17 19:07:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
przed ugotowaniem bierz

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 378 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 11907
pytanko
Bilans mojej diety to b:2.5-3g/kg w:3g t:1g kcal 3000 waga nie skacze,niezalezy mi na zatłuszczeniu i lapaniu wody(treningi SW i silownia) ale niewidze zmian w masie miesniowej to czy dobrym pomyslem bylo by zmniejszyc bialka i dodac weglo. i tluszczy?


Zmieniony przez - mad.maxik w dniu 2010-10-17 23:16:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
myślę że białka możesz spokjnie odjąć i dodawać ale powoli żeby nie było skoku

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6334 Napisanych postów 76368 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756785
Jadasz tyle samo bialka i weglowodanow i dziwisz sie, ze masa nie idzie Zmniejsz do 2g bialko a 1g dodaj do wegli. Oczywiscie rozloz to na jakis czas.

Zmieniony przez - domer w dniu 2010-10-18 08:49:11

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Masa/ korekta diety

Następny temat

Dieta redukcyjna - prośba o oceny i porady.

WHEY premium