Szacuny
1
Napisanych postów
80
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4400
Jako ostatni posiłek w diecie mam twaróg, warzywka i oliwę to jeżeli zjem twaróg, warzywa i trochę makreli, którą dziś kupiłem to zważając na to, że makrela jest rybą tłustą dodawać do tego posiłku jeszcze tą zaplanowaną oliwę tylko w mniejszej ilości czy ją sobie odpuścić?
Szacuny
0
Napisanych postów
74
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1323
no rozumiem ale badziej logiczny wedlug mnie bylby taki podzial ze zapotrzebowanie wypelniamy tylko weglami i tluszczami a bialko dodatkowo, bo jednak dieta redukcyjna to tylko jeden przypadek. NP ktos potrzebuje 3000 kalorii to 3000 z wegli i tluszczy a bialko dodatkowo (czyli z bialkiem by bylo np 3600) i by sie przybieralo na masie.Trzymac wage mozna jedzac mniej wegli czyli spalajac tluszcz i zyskujac mase miesniowa rownoczesnie (jesli sie cwiczy)
Szacuny
11
Napisanych postów
2407
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
37030
Pomidory w puszce bez skorki 1-2x w tyg jako baza do sosow pomidorowych - ze schabem (POLECAM!) czy spaghetti mozna liczyc do dziennego spozycia warzyw? Staram sie zjadac przynajmniej 1kg dziennie a to i tak nie tak duzo, wiec istotna dla mnie kwestia :)
Szacuny
1
Napisanych postów
20
Wiek
49 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
490
Witam
Bardzo często spotykam się z uwagami, że dieta ze zwiększoną ilością białka, powinna mieć także odpowiednią ilość zielonych warzyw. Mógłbym prosić o krótkie wyjaśnienie jakie niekorzystne działania białka neutralizują warzywa oraz które uważane są za te zielone, a które nie.