SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296007

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 187 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2760
A całego pstrąga?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 390 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3682
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 400 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15930
witam...rozmrazam wlasnie szczupaczka...doroadzilby mi ktos moze jak go jutro samcznie i zdrowo przyzadzic? pokroje go w dzwonki i napewno wrzuce do piekarnika...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Szczupak z warzywami

Składnikifilet z szczupaka , 10 dek zielonej młodej fasolki szparagowej , 2 pomodorki koktajlowe, łyzeczka masła , plasterek cytryny , zielona pietruszka , folia aluminiowa paclan sól pieprz

Opis przygotowania
Na foli kładziemy rybke solimy ,pieprzymy z dwóch stron ,kładziemy plasterek cytryny na to ok 5 długich fasolek ( zawsze je sparzam gorącą wodą ) 2połówki pomidorka na to posiekana natka pietruszki i kawałek masła solimy jeszcze raz i delikatnie zawijamy żeby nie zburzyć piramidki z warzyw . Wkładamy do goracego piekarnika lub na grila .


http://www.gotujmy.pl/szczupak-faszerowany---w-folii,przepisy,52464.html

a to w folii

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 400 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15930
dzieki bardzo...cytryne tak czy siak mialem w planach, wiec skorzystam z tego pierwszego przepisu. 20-30min w piekarniku bedzie ok? tak na 180-200 st?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam

mam pytanie odnosnie piersi z kurczaka
jesli na przyklad w niedziele pokroje przyprawie i wstawie do lodowki to ile tam moze stac aby sie nie zepsula ?

myslalem aby w niedziele przygotywac sobie okolo 2.5kg tak na 4-5 dni?
da rade?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 390 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3682
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a bez zalewania oliwa i smazenie ile postoi ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Raczej nie postoi za dlugo,na drugi dzien jeszcze mozna zjesc ale potem lepiej sobie odpusc. Przeciez przyprawienie piersi zajmuje kilka sekund, mozna to zrobic nawet juz na patelni wiec po co robic to kilka dni wczesniej ?:), jezlie juz chcesz zrobic sobie na zapas to lepiej je poprostu usmaz, zawin w folie jakas chermetyczna i do lodowki.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 187 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2760
I tak przygotowane, usmażone mięso ile może leżeć w lodówie?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium